boseib Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 W kerfurze w BORKU:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Panowie łapać łapać, wczoraj badziabongi brały, było napięcie, co niektórzy z forum wiedzą o jakim napięciu mowa:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Odra na Kozanowie od 5-10 z feederkiem. Nawet skubnięcia. Jedyną rybą wśród łowiących był niewymiarek suma. Nuddddda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dziś z rańca na Opatowicach ciekawie ciekawie. Bolenie duże chodzą za ukleją miałem 1 dużego pociągnołeł z ok. 15 m i sie zerwał (słabo przyciołem) A tak to jeszcze 1 branie przy brzegu i przy zacięciu wobler z wody a na wodzie tylko fala i wsteczny-nawet nie wiem co to było. A tak to 1 okoń taki ponad 20 cm. Za tydzień też ide za bolikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 wczoraj byłem na wysokości nowej karczmy i nic ani brania na feedera tylko jeden mały kiełb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Panowie łapać łapać, wczoraj badziabongi brały, było napięcie, co niektórzy z forum wiedzą o jakim napięciu mowa:] Oj było napięcie, było W weekendzik też niezłe sztuki wsiadły - jeden bolek 67cm i dwa szczupaczki większy 50cm. Nie jest tak źle jeszcze z tą naszą Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Sobota Odra obok ZOO zero ryby tego samego dnia Opatowice zero ryby Niedziela Odra koło mostu Trzebnickiego 3 leszczyki 20,25 i 25 cm jedna płoć około 10 cm i okoń około 15 cm i na tym się zakończyło eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Koledzy, gdzie najlepiej nałapać uklejki we Wrocławiu? Myślałem że wszędzie ale ostatnio byłem miedzy mostami warszawskimi a szczytnickim, sypnąłem trochę zanęty i nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Na Opatowicach wyśmienicie brała ukleja i na Widawie. Wczoraj Odra koło ZOO leszczyk 10 cm i kiełb taki z 4 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 w niedziele też byłem cwaniak, że jak sypnę zanęty to złapię żywca i co i lipa dwie godziny prób i wyczaiłem 10cm. gruntu jedna pinka i dosłownie w samych trzcinach brała ukleja a na otwartej wodzie nic, a byłem na pierwszych barkach od strony ul. osobowickiej oprócz uklei nic kompletnie się nie działo . z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Dzisiaj popołudniu siedziałem na wylocie z zimowiska barek z nadzieją połowu uklejki. Półtorej godz siedzenia i 7 okonków 12-20 cm i jedna płotka 20 cm. Łowiłem 2-3 metry od brzegu ale uklejki na sandacza nie wyciągnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Panowie... uklejki nie mozecie zlapac na Wrocławskiej Odrze? Przeciez ona co rzut bierze i plywa jej mase praktycznie gdzie sie nie pujdzie:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Witam Szanownych forumowiczów Mam pytanko trochę może naiwne no ale nic - na ryby wyskakuje srednio 2 x w miesiącu niestety czasu brak na więcej. Łowię na federa i przystawkę spławikową - od około 2 lat obserwuje totalne bezrybie bez względu na stosowaną metodę, zanętę itp. Czy obserwujecie to samo czy tylko może ja miewam takie problemy z wstrzeleniem się w dobry dzień? Dodam iż najczęściej wędkuje w okolicach Rędzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Nie ma bezrybia , a na Odrze szczególnie . Może zmień metodę , może trochę delikatniejszy sprzęt użyj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Nie ma bezrybia , a na Odrze szczególnie. Rzadko jestem na Odrze, ale bywam. Częściej ze spinem niz z feederami. Kiedyś nawet w tygodniu znalezienie wolnej główki za Milenijnym graniczyło z cudem. Teraz w sobotę, do wyboru do koloru. O czym to świadczy? Że ryba jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 O czym to świadczy? Że ryba jest? bo wszyscy wedkarze wyjechali za miedze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 witam, postanowienie zimowo-wiosenne stało się faktem. Tyle naczytałem się o nęceniu ziarnami (szczególnie "stare" posty Mańka), że od 4 tygodni regularnie nęcę stanowisko na Odrze (Wrocław-okolice). Moim głównym założeniem było sprowadzenie i przyzwyczajenie do przynęty oraz łowienie większych egz. Leszczy. Zdawałem sobie również sprawę z ewentualnych "większych" przyłowów. Jednak dysponując wędziskami typu feeder nie były one moim celem nadrzędnym . Po 3 dniach (1 tyg. nęcenia) pierwsza zasiadka (nocka) i od razu życiówki!! Amur 102 oraz 92cm (nie miałem dużej wagi a ryby wróciły w dobrej kondycji do wody, więc kg nieznane) oraz leszcz 2,5kg 57cm (również rekord). Jedna ryba (pierwsze branie po kilkuminutowym holu) wygięła hak. Po 2 tygodniu nęcenia noc bez brania a nad ranem 4.45 i 5.15 dwa odjazdy, że wędki łapałem w powietrzu. Efekt zerwane plecionki przyponowe. Po 3 tygodniu (łapali znajomi podczas mojego wyjazdu) znowu pięknie. Amur 105cm 14,5kg oraz leszcz 1,33kg. Bardzo dużo czytam i przesiaduję godzinami na haczyku. Mało się udzielam w dyskusjach ale postanowiłem napisać, nie w celu przechwalania się czy "świrowania" na forum a po to by po takich postach jakie zamieszczacie...(..) totalne bezrybie...(..) co z tą Odrą etc. przekonać Was, że ryba jest musimy tylko szukać sposobów jej przechytrzenia. Trochę szczęścia a ryby odpłacą nam wysiłek i czas spędzony na przygotowaniach. Moje wracają do wody, więc może dadzą okazję ku kolejnym emocjom. To forum to kopalnia wiedzy i w dużej mierzę dzięki niemu mogę ciszyć się z wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Na Odrze ryba jest, tyle tylko ze trzeba trafic na miejsce( nie bede tu pisal o sowoich miejscowkach). Ja nie mam problemu ze znalezieniem ryby w Odrze, za kazdym razem jak pojade to nigdy nie wracam o kiju, trzeba umiec podejsc rybke - nawet jesli to jest krapik czy plotka lub kielbik. Ostatnio kolega ktorego zabralem zlowil leszcza zyciowke i to z biegu bez necenia. panowie trzeba uzuwac zanet sprawdzonych firm i lowic na cienkie zestawy a nie jak zajob na 20 przypon, to naprawde nie przynosi efektu! Wysilcie sie troszke! Nikogo nie chcialem tutaj urazic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Z tego co mi wiadomo to chłopaki ładne ryby ciągną nad Odrą a wy tu mówicie o bezrybiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roli8 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Pierdo......psa w łańcuch!!! W dzisiejszych czas ciężko o rybę!!! Ja chciałbym sobie spokojnie połowić a nie utopić w wodzie 500 PLN żeby zwabić jakąś sztukę. Nie stać mnie na to Prawda jest taka, że 20 lat temu wyprawa bez metrowego zębatego była nieudana a w dzisiejszych czas złowić taką sztukę to wyczyn medalowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Sandman ma rację , nie zawsze biorą okazy , ale zawsze coś tam się złowi . i nie trzeba inwestować dużych pieniędzy , tylko poszukać sposobu . Raz to może być mała przynęta , raz duża , czasami biorą w nurcie a innym razem pod krzakiem przy brzegu . Ale najważniejsze jest precyzyjne umieszczenie zestawu w miejscu nęcenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Wczorajszy wypad na spina w okolicy Kromera (ujście Kanału Żeglugowego do Starej Odry). Na gumy nie było nawet jednego pobicia. Później przerzuciłem się na troczek. Efekt to kilka okonków (największe miały po 20 cm) i pistolecik ok 30-40cm. Zrobił przy brzegu świecę i się spiął. Mimo, że nie miałem przyponu to była duża szansa na jego wyciągnięcie bo pół paproszka wystawało mu z pyska. Dobrze, że się spiął Co do innych to też mizeria... Nie zauważyłem, żeby ktoś coś wyciągał a przecież obydwa brzegi były obstawione (jak to w sobotę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Nie wiecie czy leszczyk zaczyna żerować po tarle? był ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Zaczyna i to momentami całkiem ostro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Wczorajszy wypad pod Milenijny. Wynik to jakieś 10 okonków. Trzy sztuki 22-23 cm, największy 26 cm. Fajna zabawa. Całkiem nieźle jak na to miejsce. Metoda - troczek (twisterek motor oil z brokatem). Był ktoś ostatnio na nocce na Wrocławskiej Odrze? Jakieś sukcesy? Gratulacje tym co połapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi