Marienty Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Przegrałem. Dzisiaj przegrałem nie z mojej winy. Wybrałem się z @Booseib zapolować na nocne sandacze pod Wrocławiem. Pogoda super ale mgła taka, że chyba można było na wodę świecić bez obaw, że spłoszy się ryby. W jednej z klatek między główkami zaliczam piękne branie na feroxa 6cm. Takie jakie lubię czyli z fontanną. Na końcu zestawu zameldował się pięęęęękny kleń. Niestety przy pierwszej próbie wjazdu do podbieraka rybka zaczepiła o kamień (tak mi się wtedy wydawało) na napływie główki. Odległość nie była duża bo jakieś 2m od brzegu więc dałem wędkę koledze, żeby plecionka była naciągnięta a sam wszedłem w kaloszach do wody, żeby odwinąć zestaw i podebrać rybkę. Samobójcą nie jestem – dno twarde i było je dobrze widać. Po bliższych oględzinach okazało się, że rybka była zacięta na pierwszej kotwiczce a druga utkwiła w jakimś worku. Zanim zdążyłem zareagować ryba się wystraszyła i czmychnęła prostując kotwicę. Klenia uczciwie oceniam na dobre 55cm +. Gdybym od początku wiedział co to za ścierwo to bym przynajmniej rybce zdjęcie zrobił… Zmoczyłem rękaw ale worek wyjąłem. Okazało się, że jakiś debil wrzucił do worka po cebuli butelki plastikowe oraz inne śmieci, dociążył wszystko kamieniami a potem upiększył nim napływ tej główki. Koniec końców mam tylko nadzieję, że ów debil kiedyś sam wpadnie w dołek który sam komuś wykopał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 a my walczymy dalej 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 59 minut temu, wasyl1968 napisał: a my walczymy dalej 😉 A Miętusy bierą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 1 minutę temu, Booryss napisał: A Miętusy bierą ?? lipa panie kolego , dwa brania na rosówkę , raz strzelił przypon a dwa ryba się spięła nie mam ja szczęścia 😈 ale nie poddajemy się jeszcze , przynajmniej mróz odpuścił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Listopada 2016 Share Napisano 26 Listopada 2016 Ech, posiedziałoby się przy tym ognisku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 No!Też bym posiedział, a spinek gdzieś u boku na wypadek gdyby..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 zapraszamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Dzisiaj tradycyjnie Odra i feeder . Brania były delikatniejsze niż tydzień temu i ciężko było je zauważyć (pewnie przez ten wiatr). Ryby mniejsze i ilość też nie taka . Ale w dwie osoby mieliśmy łącznie ok 10-12 kg . Oczywiście wszystkie wróciły do wody . Fotki brak bo było tak zimno , że nie chciało mi się wyciągać telefonu . Może za tydzień będzie lepiej . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 O 26.11.2016 o 22:52, Marienty napisał: Okazało się, że jakiś debil wrzucił do worka po cebuli butelki plastikowe oraz inne śmieci, dociążył wszystko kamieniami a potem upiększył nim napływ tej główki. Zanęta na woblerki bo innego celu nie widzę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 Wybieram się dziś na Odrę w poszukiwaniu sandacza. Wstępnie woda poniżej Wrocławia 18.00 - 23.00. Chętnych na wspólne łowy zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Grudnia 2016 Share Napisano 3 Grudnia 2016 53 minut temu, GuCeK napisał: Wybieram się dziś na Odrę w poszukiwaniu sandacza. Wstępnie woda poniżej Wrocławia 18.00 - 23.00. Chętnych na wspólne łowy zapraszam na PW. 15 ;00 na Opatowicach Kanał później nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Tablice sobie już wiszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 szybcy są...no tak święta tuż tuż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 No tak, przeciez wszyscy wiedza,ze niema nic lepszego niz leszcz czy klen z Odry na wigilijnym stole :):) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 to jest przykład twierdzenia że jest się trochę w ciąży lub w ciąży normalnie Monty python Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Popołudniowy-wrocławski:) W planie miałem do obłowienia dwie klatki. Po godzinie na jedną. Jeden jedyny pstryk i seledynowe kopyto zostało łyknięte. Zaczynałem od 17g, skończyłem na 10g. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 jaceen , ładny piesek . Mnie pokonała woda w niedzielę . Nie dało się łowić na koszyk .Może w tym tygodniu będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 @jaceen sprawiasz, że "czasami" żałuję decyzji pozbycia się sprzętu spinningowego...Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 38 minut temu, jaroslav napisał: @jaceen sprawiasz, że "czasami" żałuję decyzji pozbycia się sprzętu spinningowego...Gratuluję A i żałuj bo masz czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 http://www.petycje.pl/petycja/12205/przywrocenie_zasad_no_kill_na_kanale_powodziowym_we_wroclawiu_.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azhek Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Petycja podpisana i akcja promująca rozpoczęta. A może spróbować jakąś akcję edukacyjną na zebraniach kół przeprowadzić aby do ludzi dotarło, że takie odcinki specjalne to korzyść dla wszystkich, a szczególnie dla rybostanu. Może jakiś odsetek tych co zabierają ryby coś zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Dzisiaj Odra i jak zwykle feeder. Brały leszcze do 50 cm i kilka płoci , niestety żadna nie przekroczyła 40 cm . Momentami ciężko było upilnować dwie wędki . Jeśli nie zamarznie woda , to za tydzień powtórka. Zdjęć niestety brak . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korolewka Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Ktoś chętny w tygodniu na wspólne sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Masz namierzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Dzisiaj też Odra, ale wyniki trochę słabsze. Ogólnie na brzegu wylądowały dwie płocie ok 30-34 cm i 5 leszczy do 50 cm. Rybki oczywiście wróciły do wody. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi