Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
O 1.12.2019 o 10:10, jaceen napisał:

http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/198466/63/skladki_i_oplaty_na_2020_rok

Tradycji stało się zadość. Wiadomo ile, ale nie wiadomo za co. Drgnęło w porozumieniach. Może w ślad za tym, kiedyś, okręg się postara i ujawni regulamin, który będzie obowiązywał? Zapłać, a później dowiesz się za co. Tak, wstałem lewą nogą;)

Podsumowująć, jeżeli chciałbym łowić zarówno we Wrocławiu jak i w opolskim to płacę składka członkowska 100 zł oraz 2 x 160 zł składka pełna ? :)

Napisano

Jednak wiadomo. We wrześniu na stronie okręgu pojawiła się informacja o nowym regulaminie na 2020. http://www.wroclaw.pzw.org.pl/wiadomosci/39226/60/regulamin_amatorskiego_polowu_ryb__uwaga_zmiany_od_1012020r

Teraz odliczamy czas. Czy pojawią się odstępstwa i aneksy do końca roku?

Szukam i jakoś nie mogę znaleźć nic nowszego.  http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20180002003/O/D20182003.pdf

Nie mogę się dzisiaj dodzwonić do wrocławskiego okręgu. Na obecną chwilę, na 1 stycznia szykuję sandaczową wędkę. Jedźcie na trocie a ja, jak bywało b.dawno temu w styczniu...:):roll:

Napisano

@jaceen chyba jednak nie wiadomo. Okręg na pewno wprowadzi dodatkowe regulacje. Taka zresztą jest idea 'zmian' w RAPR - powołać się na ustawę i zostawić kształtowanie lokalnych przepisów okręgom - bo to okręgi wiedzą co się dzieje na ich wodach i jakie regulacje są potrzebne.

A jakie one będą to wzorem lat poprzednich - dowiemy się dopiero po odebraniu zezwolenia 😕

Napisano
11 minut temu, Booryss napisał:

W porozumieniu niby ma być Legnica, Wałbrzych, Jelenia Góra, Zielona Góra i coś jeszcze . ale jak będzie zobaczymy.

Z informacji na stronie, Jeleniej Góry nie ma i raczej nie bedzie. 

Napisano

W porozumieniu niby ma być Legnica, Wałbrzych, Jelenia Góra, Zielona Góra i coś jeszcze . ale jak będzie zobaczymy.

Fajnie że Dolny Śląsk znowu razem, po co te głupie podziały, można będzie zaplanować kilka wypadów na Bóbr i Kwisę, stęskniłem się za tymi rzeczkami, a nie chciało mi się za każdym razem płacić  za dzień łowienia,👍😜
Napisano
3 godziny temu, bacyk napisał:

Z informacji na stronie, Jeleniej Góry nie ma i raczej nie bedzie. 

Coś mi nie pasuje. Porozumienie na 2020r zostało podpisane 18.10.2019r i Jelenia Góra jest ujęta.http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/197315/60/porozumienia_zawarte_na_2020_rok  Teraz na stronie pojawił się komunikat porozumień na 2019? Jakaś literówka dat? http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/198467/64/porozumienia_zawarte_na_2019_rok O co tu chodzi? W tym przypadku Jeleniej G. nie ma.

6 godzin temu, peekol napisał:

chyba jednak nie wiadomo

Z godziny na godzinę wiemy więcej. http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/198542/60/informacja_rzecznika_prasowego_w_sprawach_biezacych

Informacja rzecznika prasowego nr 2/RP/2019

...

Cytat

1. W odniesieniu do wpływających wniosków o zmianę zasad wędkowania - w związku z przygotowaniem do druku zezwolenia na rok 2020 i brakiem możliwości wprowadzenia zmian w jego treści, wnioski składane przez koła w zakresie zmiany zasad wędkowania na wodach okręgu (wody drobne, zarządzane przez koła) będą rozpatrywane na bieżąco, przy czym skutki decyzji Pełnomocnika w tym zakresie obowiązywać będą od roku 2021. Dotyczy to w szczególności wniosków, które wpłynęły po objęciu pełnomocnictwa przez kol. Dariusza Garncarka. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom wnioskodawców Pełnomocnik  będzie wdrażał rekomendowane przez zespół roboczy rozwiązania w tym zakresie stosownymi zarządzeniami, tak, aby wnioskodawcy mieli pewność, że - pomimo braku możliwości realizacji ich wniosków w roku bieżącym – zostaną one uwzględnione automatycznie w roku kolejnym.

Napisano
5 godzin temu, Booryss napisał:

Wracając do tematu opłat i porozumień .

Wszystko będzie jak w publikacji z Października

http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/197315/60/porozumienia_zawarte_na_2020_rok

Znaczki po 16 grudnia.

Zgadza się @Booryss, tylko nie zapomnijcie że na okręgi z porozumienia 0% trzeba pobrać odrębne zezwolenie w siedzibie Okręgu!

Cytat z informacji o opłatach:

"4. Zezwolenia na wędkowanie w Okręgach: Piła, Elbląg, Słupsk, Jelenia Góra i Zielona góra dostępne będą na terenie danego Okręgu tylko w siedzibie Okręgu i/lub wyznaczonych kołach. Zezwolenie pobrane z danego Okręgu upoważnia do wędkowania wyłącznie na wodach danego Okręgu."

• Dzięki! 2
  • 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj miałem 1,5 h między kupnem choinki a prezentami 😜 , wykorzystałem 😀 , metoda dropshot  + kajtki nr. 2, pierwszy rzut branie - pudło , następne branie pudło ( co jest do cholery ) następne branie jest okoń palczak , następne branie też palczak , zmieniam Kajtka na 5 cm. larwe waszki , od razu branie większego okonia , porem branie za braniem ale wszystko na różnego rodzaju larwy , aż szkoda było schodzić , jutro powtórka 

IMG_20191214_111234.jpg

IMG_20191214_103155.jpg

• Super 5
Napisano

Właśnie wróciłem ale mi kurna dupa zmarzła 👿 , zacząłem tak jak wczoraj , coś się działo , dużo brań mało zaciętych , wczoraj gryzły na +- 30 cm. a dzisiaj około metra , znowu górą larwy , po 11stej brania samych palczaków , ps. mały haczyk dawał więcej brań co prawda dużo na pusto ale zmiana na większy nie dawało efektu tak samo jak i większe przynęty , oczywiście wszystko na dropshot

IMG_20191215_094235.jpg

IMG_20191215_081727.jpg

IMG_20191215_095136.jpg

• Super 6
Napisano

U mnie słabo. Poświęciłem okoniom prawie cały piątek. Próbowałem nawet na troka. Na Bajkale nawet koszyk zanętowy przyłowiłem :D Okonie nie współpracują albo jeżdżę w niewłaściwe miejsca.

Dzisiaj parę sztuk ale największy ledwie 23cm.

20191213_102938.thumb.jpg.ffbd588e4f7a2989e12631f3995e33d0.jpg

20191213_191316.thumb.jpg.c30a1182135e9e81407fff0fc4538678.jpg

• Super 2
Napisano
2 godziny temu, Marienty napisał:

U mnie słabo. Poświęciłem okoniom prawie cały piątek. Próbowałem nawet na troka. Na Bajkale nawet koszyk zanętowy przyłowiłem :D Okonie nie współpracują albo jeżdżę w niewłaściwe miejsca.

Dzisiaj parę sztuk ale największy ledwie 23cm.

20191213_102938.thumb.jpg.ffbd588e4f7a2989e12631f3995e33d0.jpg

20191213_191316.thumb.jpg.c30a1182135e9e81407fff0fc4538678.jpg

Zapraszam w " moje " rejony 😜

• Super 1
Napisano
W dniu 15.12.2019 o 17:04, Marienty napisał:

Okonie nie współpracują albo jeżdżę w niewłaściwe miejsca.

Lepiej coś złowić niż nic.

Od kiedy pora roku zmusiła mnie do odstawienia muchówki - 4 razy mierzyłem sie z sandałkami na podwrocławskiej Odrze - wynik 0:4. Taka sytuacja. Kurna. A wszystkie wyjazdy w miejsca gdzie kiedyś dawało się jakiegoś(kieś) wydłubać. 

Jak wy chłopaki te sandałki łowicie? Czary mary jakieś?

Napisano

Ja też próbowałem dziś dorzucić coś do okoniowej ligi, ale i mi nie idzie. Okonia nie widziałem pewnie z miesiąc. Dziś trafiłem przynajmniej na jakieś ryby. Pierwsza prawdę mówiąc zabiła mi gwoździa. Przyznaję, że 100% pewności z kim mam przyjemność nie miałem do końca. Teraz jak patrzę na zdjęcie - sprawa wygląda na bardziej oczywistą. Z drugą wątpliwości nie miałem, choć też mnie zaskoczyła. To chyba pierwszy mój grudniowy klenik na spinning i o ile dobrze pamietam - drugi lub trzeci na gumkę. Pierwsza rybka na 2" ripperek Cabela's, druga na 2" Kajtka.

1-20191216_141025.jpg

1-20191216_170217.jpg

• Super 6
Napisano

Dzisiaj chytry plan 😈 szybciej kończę robotę i nad wodę , niestety jestem nad metą o 14 stej , dzisiaj okonie chimeryczne , kajtki górą , na larwy było tylko podskubywania , kajtki w brudnych kolorach , nie miałem czasu kombinować z głębokością , parę było i na osłodę trzydziestaczek . Ps. W połowie grudnia ściągać kurtkę bo tak ciepło 🤔

IMG_20191218_150051.jpg

• Super 7