Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wędkowanie ze środków pływających od 1 czerwca🤬🤬

Dramat, mam nadzieję że to zmienią pajace!!

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Też mam taką nadzieję, Ale nie wygląda to dobrze. Wczoraj męczyłem temat i jedni jeszcze o tym nie słyszeli inni mówią że tak jest dla ochrony sandacza na gwiazdach. Ale najlepiej zakazać aniżeli samemu pilnować.  Proponował bym aby w miarę możliwości dzwonić do Pzw i męczyć o zmianę tego zapisu. Inaczej niedługo trza będzie szukać innych form wypoczynku😆. Ciekawe co jeszcze wymyślą.

Napisano

Niewygodny ten przepis, ale mimo wszystko jestem za. Dużo suma i sandacza wyjezdzalo bezpowrotnie z wody właśnie w maju, pod przykrywką bolenia i szczupaka.

Zwiększenie intensywności kontroli to osobny temat, dobrze wiemy że jest ich za mało. 

Napisano

Wszystko ok tylko czemu uczciwy wędkarz zawsze ma pod górę. Przecież będąc na wodzie i widząc taki proceder również można zareagować i pomóc naturze. A że jest banda debi.... którym się nie chce ruszyć dupy nad wodę to ja to wiem wczoraj dzwoniłem 15minut do Psr i się wylali na mnie ani jeden nie odebrał telefonu. A jeszcze dostają kasę za to.

Napisano

Dzisiaj z kolegą Marienty wybraliśmy się na pierwszy wspólny wypad w tym roku. Celem była płotka na spławik. Ja łowiłem na matchówkę, a Marienty na bolonkę. Brania jak na styczeń dopisały. Rybki brały w przedziale 20-35cm. Było trochę leszczyków, płotek, krasnopiórek i krąp. Najlepsze brania na ochotkę + pinka. Delikatne zestawy.

20200118_150444.jpg

20200118_150528.jpg

• Lubię to 2
  • Super 7
  • 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj piękny dzień na ryby....tylko trochę wiało ;)

Od rana nad Odrą poniżej Brzegu-ani śladu ryb. Nad starorzeczem W Głosce kolonia kormoranów, białe drzewa i smród strawionych ryb, zgroza...Rozleciały się w dzień po rzece, co chwilę jakiegoś płoszyłem ale jest też nadzieja, ogromne drapieżniki co chwilę patroluja niebo ale czy kormorany się ich boją?

Po południowej kawie w aucie postanowiłem pojechać gdzieś gdzie spokojnie można by połowić a nie walczyć z wiatrem.

We Wrocku znalazłem piękne okonie, tylko na bocznego i o dziwo tylko na imitację pijawki. Na najmniejszego twisterka, jakie mam, taki z 1,5cm sandacza wymiarowego przyłowiłem, piękny bandyta :) .  A białoryb pięknie podszarpywał gumki, ściągał z haka ale nic nie zaciąłem, dobre miejsce na jakiś spławiczek pewnie by było bo stały i przy dnie i w pół wody.

• Super 3
Napisano

Posiedziałem dzisiaj z jedną wędką ze spławikiem tak z dwie godzinki. Efekty jak na rozpoczęcie sezonu bardzo fajne płotki, klenie, okonek i ukleje jak śledzie. Częstotliwość brań naprawdę zaskakująca. :D 

• Lubię to 1
  • Super 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Potwierdzone info łowienie ze środków pływających od 1 czerwca było wprowadzone a po 2 dniach zniesione więc śmiało można pływać.

• Super 1
Napisano

Dzisiaj pierwsze wyjście nad wodę w tym roku , trzy godziny  drugie barki na zero nawet pyknięcia nie było , pogoda taka że psa żal wyprowadzić 👿 , trochę w chałupie oddtajalem i jak dawnej piosence " w czasie deszczu dzieci się nudzą " coś wykombinowałem 🤔 co prawda muszkarz ze mnie jak z koziej dupy alternator ( chyba jeszcze nie dorosłem do tej metody na razie walczę z multiplikatorem 👿) połączenie muchy z wolframową czebaruszką , gramatura od 0,7 gr. do 2 gr. pod białoryb i okonia w cieplejsze porę roku na płytką wodę ( chyba prochu nie wymyśliłem 😜 ?) może jakoś fachowo taki zestaw się nazywa 🤔?

IMG_20200223_120727.jpg

Napisano

Też myślałem że sam kręciłeś :) Masz speców we Wrocławiu od much to coś możesz mieć od ręki ukręcone ;) 

Napisano

Dobrze ESSOX że mi przypomniałeś , muszę Boorysa odwiedzić po sąsiedzku , przy kuflu mówił że ma coś dla mnie , ale póki co za cholerę nie ma czasu 😡

Napisano
O 24.02.2020 o 20:23, wasyl1968 napisał:

Dobrze ESSOX że mi przypomniałeś , muszę Boorysa odwiedzić po sąsiedzku , przy kuflu mówił że ma coś dla mnie , ale póki co za cholerę nie ma czasu 😡

O mnie se kurna zapomniał za to 🎣

Napisano
W dniu 26.02.2020 o 21:00, ESSOX napisał:

O mnie se kurna zapomniał za to 🎣

Nie zapomniało pamiętam ostatnią rozmowę jak tylko odpalę pudło strimerowe będzie i dla Ciebie . Częściowo już czeka kilka sztuk. 😁

Napisano
O 29.02.2020 o 18:50, Booryss napisał:

Nie zapomniało pamiętam ostatnią rozmowę jak tylko odpalę pudło strimerowe będzie i dla Ciebie . Częściowo już czeka kilka sztuk. 😁

Te na włosach z brody najłowniejsze ;) 

Napisano

Dzisiaj wieczorem szybki wypad na miejski odcinek. Po dzisiejszym słonecznym dniu nie spodziewałem się takiego chłodu (1st!) i porządnie zmarzłem. Ryby chyba też bo brania niemrawe, a w najlepszych miejscówkach nic się nie działo. Finalnie dwa klenie na brzegu. 

IMG_20200308_224843_resized_20200308_115807945.thumb.jpg.d332a6bc92b852cab9784aebc66c25c1.jpg

Brania na dość mocno pracujące woblery postawione w nurcie.

• Super 6
  • 2 weeks later...
Napisano

Wczoraj dwie godziny w Jelczu-Laskowicach na tzw rezerwacie na zero ale miałem trochę zabawy z krasnopiórka , próbowałem cholery skusić na mikrojigi , reagowały tylko na jeden model , próbowały odprowadzały i tylko jedno branie niestety nie zacięte w tempo , podjechałem do mnie na kanał też nic , dzisiaj drugie barki , ludzi od groma , próbuje wszystkiego - lipa nawet brania tylko jeden amator silikonowego robactwa się znalazł 😜

IMG_20200319_084454.jpg

• Super 3
  • 2 weeks later...