Radzinho Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 Witam. Od tego sezonu zacząłem przygodę ze spinningiem. Z racji tego, że niedaleko mieszkam, często chodzę w okolice mostów warszawskich od strony Kromera. Może podpowiecie gdzie warto się wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 22 godziny temu, carloss83 napisał: Ale najpierw muszę się podzielić bo gdzie mi tam do takich zawodowców jak Wy - aż głupio 😜 Hahahah dobry żart . 😂😂😂 To się uśmiałem . Zawodowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 22 Czerwca 2020 Share Napisano 22 Czerwca 2020 Patrząc po wynikach i filmikach to śmiem twierdzić, że nie amatorzy 😜🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 28 Czerwca 2020 Share Napisano 28 Czerwca 2020 Dzisiaj z rana 1 barki , ludzi jak mrówków 😜 , wodą fajna klarowna i co z tego 😭 trzy okonki wszystko na spinmady , przerzuciłem wszystko i lipa , w sumie miałem plan na krasnopióry , niestety żadnej nie widziałem , za to bolenie chodziły przy brzegu po cztery sztuki , siedziałem w jednym miejscu pół godziny rzucałem i czekałem jak się pojawią i wtedy zaczynałem zwijać , pełna ignorancja nawet jak dostał po nosie , po dziewiątej zawijam się , smaży tak że nie idzie wytrzymać 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 1 Lipca 2020 Share Napisano 1 Lipca 2020 Dawno nie byłem nad Odrą. Warunki jeszcze trudniejsze niż ostatnio ale udało się "coś" wydłubać Branie na wobler Siek. Przynęta prowadzona wzdłuż brzegu tam gdzie był kawałek spokojniejszej wody. Atak praktycznie pod nogami. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 2 Lipca 2020 Share Napisano 2 Lipca 2020 Przyjeżdżam na parę dni do Wrocławia po paru dniach i mam parę pytań. Widzę, że woda jest gruba ale trudno mi jest oszacować jak wysoko ona jest. Jak z dostępnością do miejscówek w mieście, da się połowić czy wszystko pozalewane i lepiej szukać czegoś trochę dalej typu Opatowice, gdzie brzegi są wyższe? Jest tak gruba i szybka woda, że gumom trzeba podziękować i się skupić na woblerach czy niekoniecznie? No i za czym warto na takiej wodzie pobiegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 3 Lipca 2020 Share Napisano 3 Lipca 2020 @EsoxHunter - byłem w środę od ujścia Ślęzy w góre rzeki w stronę mostu. Woda bardzo wysoka i mocno ciągnęła. Brzegi mocno zarośnięte. Obłowiłem tylko kilka miejsc gdzie robiły się zatoczki ze spokojniejszą wodą albo prądem wstecznym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 3 Lipca 2020 Share Napisano 3 Lipca 2020 Ja dziś chyba zapoluje późnym wieczorem na sandacza na Redzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Panowie - jaka woda na kanale przeciwpowodziowym? Opadła już do przeciętnych poziomów, wyczyściła się? (Ślęża, Bystrzyca już w miarę ok)Panowie - jaka woda na kanale przeciwpowodziowym. Opadła już do przeciętnych poziomów, wyczyściła się? (Ślęża, Bystrzyca już w miarę ok) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Pandemia sramdejnia , roboty tyle że miesiąc nie byłem nad wodą 😈 ale dzisiaj się udało , biorę dwa kije , jeden trochę cięższy a drugi ul z myślą o krasnopiórach na mikro jigi , pierwszy rzut na nowy wirujący ogonek i jest Okonek , następny rzut to samo , następny to samo , zaginam zadziory żeby nie męczyć ryb i szybko wypuszczać , zmiana miejsca na płytką wodę , pierwszy rzut na jiga i jest ale nie krasna tylko okoń , i tak okoń za okoniem , niestety do krasnopiór się nie dostałem , sporo tego okonia przerzuciłem ale rozmiarowo licho 😭 brania w sumie tylko na dwa rodzaje przynęt , no cóż jeszcze tylko tydzień delegacji i dwa tygodnie nad Sanem 😍 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 5 Sierpnia 2020 Share Napisano 5 Sierpnia 2020 Dzięki Bogu lipiec się skończył. Dla mnie tragiczny miesiąc pod kątem wędkarskim. I chociaż zaczął się pięknie bo 1 lipca wjechał bardzo ładny Sandacz to im dalej w las tym gorzej. Motywacja spadała wprost proporcjonalnie do rosnącej liczby śladów ukąszeń komarów. Jak już ruszałem tyłek to z reguły wracałem o kiju bądź trafiałem jakieś małe pojedyncze sztuki. Wczoraj korzystając z ochłodzenia i deszczu, odziany w gumę od stóp do głów ruszyłem za Wrocław. Zacząłem od szukania okoni na twitching oraz małe gumy ale nie przynosiło to żadnych efektów więc zmieniłem na woblery z myślą o kleniach i sandaczach. Swoją drogą okonie prawie totalnie zniknęły z moich radarów i nie mogę namierzyć nawet tych 20stkaków, które prawie zawsze trafiałem jak tylko do wody trafiał 2 calowy kajtek. Wracając do wczoraj - pierwszy trafił się..... szczupak około wymiarowy na woblera siek płotka, chwilę później w tym samym miejscu i na tego samego wobka dostaję mocny strzal, który dosłownie prawie wyrwał mi wędkę z rąk (łowiłem na krótki, sztywny twitchingowy kij) i wyjeżdża ładna tłusta kluska. Mam nadzieję, że tym razem udany początek miesiąca nie wróży dalszej katastrofy... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Sierpnia 2020 Share Napisano 6 Sierpnia 2020 W dniu 5.08.2020 o 10:11, jamnick85 napisał: lipiec się skończył. Dla mnie tragiczny miesiąc pod kątem wędkarskim. I chociaż zaczął się pięknie U mnie wręcz odwrotnie. Lipcowy początek trudny. Coś się działo, nawet dużo, ale wynik wychodził prawie jak zawsze;) Powoli jednak zaczęły pojawiać się pojedyncze sztuki. Nastawiony byłem na wieczorne łowienie drapieżników. Miejsca, które ostatnio prawie skreśliłem po wielokrotnych bezkontaktowych wyprawach, wróciły do łask. Nie zapominając o jednej nocnej wyprawie na przełomie czerwca i lipca, gdzie miałem okazję (niewykorzystaną) na wiele emocji, porządnych emocji, w pamięci na dłużej będę miał piątkowe zakończenie lipca. Tym razem z trochę lżejszym sprzętem wykorzystałem prawie wszystkie brania. Złowiłem przedostatniej nocy miesiąca dwa bolenie40,55, klenia48, i sandacza60. Dwa brania jeszcze przeszły obok. Jak miesiąc zakończyłem sandaczem, to kolejny udało się otworzyć też sandaczem. Trochę mniejszym. Charakterystyczna rozdzielona płetwa grzbietowa będzie znakiem rozpoznawczym dla kolejnego łowcy tego gagatka. Brań miałem nawet sporo. Wcześniej zaglądnąłem na kanał żeglugowy z whopper plopperami i trzy razy wyrwałem powierzchniowca z pyska szczupaka:) Wieczorem miałem trzy brania na woblera Glooga Nike10, by w końcu poprawić jeszcze jednym pustym na woblera PanicZ/10 i rzutem na taśmę ostatnie branie zakończone wyżej wspomnianym sandaczykiem. Podwyższona woda chyba w nocy dotarła do Wrocławia, to może jeszcze będzie okazja przez dzień lub dwa na zwiększoną aktywność nocnych drapieżników? Trzeba to sprawdzić;) 👊 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Będąc trochę czasu we Wrocławiu zamarzyło mi się choć w części połowić tak jak jaceen, ale ryby brutalnie zweryfikowały moje marzenia: Do Jacka nie ma podjazdu. 😉 Gdy w pewnym momencie woda poszła do góry jednej nocy bolki klepały jak wściekłe, ale nie miałem nawet brania. Wcześniejsze wypady dały sporo kleniowych trąceń, raczej niedużych ryb i jednego na styk miarowego sandaczyka, na obronę honoru. Postanowiłem zmienić taktykę i zaatakować dzienne bolki i ku mojemu zaskoczeniu, umiem jeszcze złowić coś w dzień 😂 - w trakcie dwóch niedługich wypadów wyjechały bolki 69 i 57. Ostatniego dnia pobytu na zmierzch udało się też złowić mniejszego poperkowego chlapaka koło 45cm, ale zwiał przed lampą błyskową. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 3 Września 2020 Share Napisano 3 Września 2020 Wypad na starorzecze owocuje PB Bolenia. Efektowne branie na darowanego chwile wcześniej Popka. Jak to mówio darowanemu Popkowi nie patrzy się..... Potem udało się jeszcze wydłubać przyzwoitego Okonka Dzięki @Larry_blanka za wypad i za wcześniejsze boże narodzenie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardfrankowski Napisano 4 Września 2020 Share Napisano 4 Września 2020 W dniu 18.06.2008 o 10:19, patbaj napisał: też zastanawiałem się nad tym odcinkiem, ale jeszcze mnie w tym sezonie nie skusił. Jest ok ale duża konkurencja. Byłem dwa razy i zawsze byłem trzeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 8 Września 2020 Share Napisano 8 Września 2020 Witajcie. Warto wybrać się pod wieczór ze spiningiem na starą Odrę w rejonie ul. Bujwida we Wrocławiu? Był ktoś ostatnio? Gryzie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 12 Września 2020 Share Napisano 12 Września 2020 fajna fotka nawet wyszła - profesor zebrał kolejne doświadczenia muchowe i odpłynął 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Września 2020 Share Napisano 17 Września 2020 Wiadomo, że do końca 2023 nie zdążą ale jak już zaczną to będą musieli skończyć. Wielu z nas będzie miało bliżej na "powodziówkę" 😎 https://gazetawroclawska.pl/aleja-wielkiej-wyspy-kiedy-ruszy-budowa-nowe-wizualizacje/ar/c1-15074914 ...i przy okazji...trafił mi się pierwszy nocny kleń od wielu miesięcy. Gloog nike 80mm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 16 Listopada 2020 Share Napisano 16 Listopada 2020 Ma ktoś ochotę na nocny spinning dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 No witam szanowne grono !!!😀 juz pewnie myśleliście że porzuciłem wędkarstwo?? Nic bardziej mylnego 😜 jestem łowie i mam się dobrze 💪 nie zawsze biorą ale nawzajem się z kolegami mobilizujemy przez SMS😎 prawda jaceen 🤣 kilka fotek z ostatnich wypraw dla motywacji 👍 1 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Kurna Piotrek , przez Ciebie chyba rzucę robotę 😤 wstydu nie masz ? 😜 graty za takie smoki ps . a ponoć w Odrze nie ma ryb 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 Miałem ostatnio pytać, gdzie @Budek przepadł a tu ładne rybki pokazujesz. Miło widzieć takie ładne psiaki. Jeden sandacz to Ci się dwa razy złowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 16 minut temu, Fido Angellus napisał: Miałem ostatnio pytać, gdzie @Budek przepadł a tu ładne rybki pokazujesz. Miło widzieć takie ładne psiaki. Jeden sandacz to Ci się dwa razy złowił ? Który ?? 😎👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Listopada 2020 Share Napisano 20 Listopada 2020 5 godzin temu, Budek napisał: No witam szanowne grono !!!😀 juz pewnie myśleliście że porzuciłem wędkarstwo?? Nic bardziej mylnego 😜 jestem łowie i mam się dobrze 💪 nie zawsze biorą ale nawzajem się z kolegami mobilizujemy przez SMS😎 prawda jaceen 🤣 kilka fotek z ostatnich wypraw dla motywacji 👍 5 godzin temu, Budek napisał: nawzajem się z kolegami mobilizujemy przez SMS😎 prawda jaceen 🤣 Polecam się na przyszłość;) Żona tak nie zmotywuje, jak znajomy wędkarz, więc ten tego, do następnego SMS-a🤣😜 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 21 Listopada 2020 Share Napisano 21 Listopada 2020 Te z lasu na pierwszy rzut oka są identyczne, większość plamek mają w tych samych miejscach ale faktycznie to dwie różne ryby. Na pewno są rodzeństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi