jaceen Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Miałem dzisiaj w planie tylko spacer a maniek z lekka zasugerował gdzie. Fotki nie oddają rzeczywistości, ale Bystrzyca jest klarowna. Odra w tym rejonie nie nadaje się do wędkowania. cos połapałeś Ja w takie temperatury nie jestem w stanie wyjąć rąk z kieszeni, a co dopiero zawiązać węzeł na żyłce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Wczorajszy wypad miał tylko cel rozpoznawczy.woda w stanie niskim ogólnych stanów średnich ,bardzo duży uciąg nurtu brak zjawisk lodowych.Jesli utrzyma sie taki stan do końca stycznia siadam już w lutym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 siadam już w lutym. Widzę że nie możesz się już doczekać wiosny Też bym już gdzieś posiedział z federkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 siadam już w lutym. Maniek nie buj nie buj zima jeszcze wróci a w lutym to jedynie będzie można usiąść nad przeręblem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 w lutym to jedynie będzie można usiąść nad przeręblem Przestań krakać A tak w temacie, link ze stanem wód http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/odra/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 ja tez bym juz chętnie usiadł z feederkiem ale narazie pozostaje mi drgający kiwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Maniek nie buj nie buj zima jeszcze wróci Eeeeee tam ,zimy już nie będzie ,świstak już wylazł z norki a woda za 3tyg zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 no właśnie ja słyszałem, że za 3 tygodnie ma wrócić mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Eeeeee tam ,zimy już nie będzie jak to sie sprawdzi stawiam flache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Już chyba każdy z nas się ostro myśli o wiośnie, bo troche cieplej sie zrobiło Mi tez juz "palma bije", a może namiot drugie, łóżko, mocniejsze kije na Odre, może jeszcze z jeden kręciołek, a w dodatku robię łódkę no i tez myślę nad wpakowaniem echo do niej ....... , nawet nie zacząłem jej składać bo nie mam czasu. Chęci dużo i zobaczymy czy się uda bo karpiki z Odry kuszą ojjj kuszą, tylko się obawiam że będe w delegacji i będzie lipa z tego wszystkiego. Mimo wszystko też zaklinam wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 jak to sie sprawdzi stawiam flachePrzyjęte i zapisane owszem jakieś tam mrozy sie zdarza jeszcze w lutym czy marcu ,ale to sadzę tylko wybryk natury będzie.Ja wbrew pozorom nastawiam się na "kluski"[klenie] te wczesnowiosenne brania kleni zwłaszcza +50cm są tak widowiskowe że dostaje palpitacji serca . Ale nie mogę sobie odmówić tego wrażenia.jeśli będzie zdrowie i będą siły ,zmienię miejsce w którym kleń 60cm to norma.Fotka co prawda z marca ale zaczynaliśmy w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A może okonie??? w weekend ma być niezła pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 maniek, wiec spotkanie ustawione daj znac kiedy i gdzie będziesz a ja wpadnę z książką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 a ja wpadnę z książkąNo myślę że z książką ,a spotkano federowe jak najbardziej,ale poczekajmy na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 To wy czekajcie na wiosne, a ja tymczasem poszukam okoni korzystajac z roztopow moze cos skubnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 a ja tymczasem poszukam okoni korzystajac z roztopowSzukaj ,szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Witam , czy wie ktoś może jak wyglądają zimowiska barek ? Chodzi mi o to czy juz lód zszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 lód jest i jeszcze długo będzie nawet przy odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Raczej napewno jest, bo na kanale jeszcze jest lód, a na zimowisku woda nie płynie, ale nie radziłbym teraz tam chodzić po lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Ja jakoś nie mam przekonania żeby wejść na lód na zbiorniku który ma zmienny poziom wody. Wystarczy że woda na Odrze opadnie a razem z nią woda w zimowisku i już lód wisi w powietrzu a to chyba nie jest bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Dzięki za info . Na lód nie mam zamiaru wchodzić , a tym bardziej na barkach . A na feedera bym sobie połowił z miłą chęcią . Ale jak barki zamarznięte to chyba poczekam jeszcze z tydzień . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Też bym sobie już połowił. Nie mogę wysiedzieć w domu. Oglądam przeróżne filmy wędkarskie, poradniki i instrukcje( ostatnio nawet kupiłem sobie książkę P.Mroczka "Karp" ) Zima mogłaby trwać miesiąc i byłoby w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 czesc wszystkim. planuje w tym roku wczesna wiosna pojezdzic nad odre w rejon miedzy zoo a trestnem na sumiki karlowate. macie jakies swoje tajemnice, przynety i miejsca w tym rejonie. wiadomo ze zaczyna on zerowac wczesna wiosna. kiedy wy sie wybieracie? tez lowicie na rosowki? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Najlepsze są szyjki rakowe, łowiłem na raki z hiszpani, jak zamawiałem miały być surowe ale były lekko sparzone przez co nie trzymały się dobrze haka ale co rzut branie. W zeszłym sezonie dużo byczków trafiło mi się na białe robaki. Na rosówki słabo. W Geancie sa żywe ale cena zawrotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 masz jakies dobre miejsce w tamtym rejonie? kiedy zaczynasz chodzic na byczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi