Gość Tench Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Ja głównie spininguje, jak nie chciało mi się machać kijkiem to siadałem sobie z pickerem i zabawa była świetna bo taki +30byczek powalczyć potrafi a brania widowiskowe;) Łowiłem na odcinku miedzy mostem Pomorskim a Sikorskiego, podobno w okolicach Milenijnego tez dużo jest tej ryby. Lepiej sprawdziły się białe od dendroben czy rosówek, swietny tez jest pęczek gnojaków. A najlepsze szyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 a ja tymczasem poszukam okoni korzystajac z roztopowSzukaj ,szukaj. No i szukałem, a znalazłem leszcza 49cm Nie wiem ile ważył bo nie miałem wagi. Czerwony twisterek pomylił mu się z robakiem. Puściłem przynętę z nurtem wstecznym licząc, że trafi tam, gdzie trafia inne żarcie niesione z prądem. Tam gdzie żarcie tam są ryby...i proszę P.S. Lesio oczywiście wrócił do wody cały i zdrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziku Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 witam, jeśli spotkanie nad wodą (Odrą) z feederkiem uda się zorganizować to bardzo chętnie będę aktywnym uczestnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 harfoniusz, fajny przyłów gratki , aco z okoniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Okonie nie chciały współpracować niestety... Ale chęć skorzystania z pogody była silniejsza niż zdroworozsądkowa ocena szans na złowienie pasiaka Zobaczę jutro na boczny troczek spróbuje. Woda mętna i wysoka, nurt rzeki bardzo mocny. Zatoczka policyjna na kozanowie odmarznięta prawie do początku murku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Co to za kijek na fotce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 a znalazłem leszcza 49cmNie sam-owite skubany chyba stał pod elektrociepłownią. już mu amory w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Co to za kijek na fotce:P Cormoran CARB-O-STAR XT 2,40m cw5-20g A co do tego gdzie stal lesio wczesniej to ja nie wiem, ale przed naszym spotkaniem stal na skarpie na zaplywie ostrogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banio71 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich wedkarzy.Jestem z wroclawia i chetnie bym sie wybral dzisiaj na spining i rozpoczął sezon w tym roku tylko jak zawsze mam problem z miejscem.Odra , Bystrzyca a moze Oława? Moze doradzicie mi jakas konkretna miejscówke na szybki wypad bo juz nie moge wytrzymac:P Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Kilka fotek z dzisiejszej wyprawy nad Odre. Wejście do zatoczki policyjnej Kozanów. Ostatnia ostroga na wejściu jak widać przelana i pierwsza przed wejściem do zatoczki. Wróciłem o kiju, ale i tak jestem zadowolony. Dzień był przepiękny, wręcz wiosenny. Niestety rybek NIET, a próbowałem klasycznym jigiem, bocznym troczkiem i nawet cykadkami i krewetami, ale przy takim stanie wody to sztuka coś upolować. I tak nie jest źle bo sobotni leszczyk na spinning w styczniu to niezła przygoda . Dużo ludzi przychodziło na zwiady, a ja zwiedzałem z kijem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 harfoniusz , chyba widziałem cię dzisiaj . Byłem na spacerze z dzieciakiem na drugich barkach koło południa . Byłeś z jeszcze jakimś kolesiem na wejściu do zatoki , a ja szwendałem się po cyplu po drugiej stronie Odry . A jeśli chodzi o ryby , to na barkach siedziało trochę ludzi na lodzie i widziałem , że łowili byczki i to też nie za dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Tak to na pewno bylem ja, a ten "koles" to moj ojciec ja bylem w niebieskiej kurtce. Napisz lepiej jak te barki wygladaly, dokad odmarzly??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 sa tam juz byczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 Barki sa odmarznięte do około 3 słupa od ujścia , tak że za tydzien chyba się wybiorę z feederem , a byczki niestety chyba będą brały . Nie wiem dlaczego ale nie lubię tej ryby . A co do lodu , to żeby na niego teraz wejść to trzeba mieć naprawde dużo odwagi , przy brzegu woda już momentami chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harfoniusz Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 No na policyjnej tez dzisiaj siedzieli i sie dziwilem, ale jak kto woli...ja czekam az wszystko odmarznie, szczegolnie te okoniowe domki, ktore dopisywaly na koniec lata bo do szczupaczkow jeszcze troche czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin26Wro Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 A co do lodu , to żeby na niego teraz wejść to trzeba mieć naprawde dużo odwagi , przy brzegu woda już momentami chodzi . Raczej świadczy to o braku rozsądku u wchodzących na taflę lodu...Później słyszy się o tragediach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 panowie od czwartku znowu maja powrócić mrozy(Mormyszko wróć !!!) wiec plany z feederami trzeba jeszcze odstawic na pare tygodni , z wchodzeniem na lod to bez przesady ja chodziłem w tamtym tygodniu po kanale żeglugowym powyżej Jagielońskich pokrywa co najmniej 20cm chociaż przeręble nie zamarzały w sobote byłem na zawodach ,co prawda na zbiorniku nieprzepływowym , ale organizatorzy chocby mieli cien wątpliwości o niebezpieczeństwie załamania lodu to by ludzi nie wpuścili , na barkowiskach moze byc troche gorzej bo sa to akweny bezposrednio połaczone z odrą i nieobojetne na wachania stanu wody ja tam z podlodu nie łowię wogule sa tam juz byczki? na blokowisku kolo milenijnego byczka jest znacznie wiecej ale na 2(koło jednostki wojskowej) jest on znacznie wiekszy mi brał tam na wszystko pare razy nawet zaatakował aglie long:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 panowie od czwartku znowu maja powrócić mrozy(Mormyszko wróć !!!Eeeetam ,choć na zbiornikach jeszcze trzyma zima ,a w głębiach straszna noc , i matka przyroda ,pozbawiona puszystej pierzynki ,nadal przedłuża swe kimki . to misterium wiecznego i świętego prawa natury od milionów lat już zaczęło się, to tu to tam tu też na pewno a i tu też choć wiek mnie już dopadł ,to na widok ten a już na pewno ten ubywa mi lat i oczyma wyobraźni widzę stadka jazi i płoci to tu to tam i wiem juz gdzie zarzucić federka mam I nic mi zima zrobić nima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 maniek, Twoj cien na 5 zdjeciu jest przerażający :shock: jakby Twoje nogi sie rozplywały nie wiedziałem ze taki poeta z Cebie a płotki juz tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Twoj cien na 5 zdjeciu jest przerażający Tak ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Jak tam na Odrze ? Łowi ktoś ? A może ktoś się wybiera w niedziele koło 9 na feedera na drugie barki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 ja sie wybieram:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 jak tam chłopaki z feederkami??? pogoda w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Nie bylo zle, ale lipa na maksa...... ani skubniecia tylko Łabędz natretny atakowal:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 a jak z lodem do kąd sięga??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi