Marienty Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 Byłem dzisiaj na kanale żeglugowym porzucać trochę na troczek. Lodu już nie ma ale za to nie miałem kontaktu z rybą. Poza mną było tam jeszcze 4 biczujących wodę ale nie pytałem co u nich Przynajmniej pogoda dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Koledzy jak tam na barkach?lód odpuscił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Koledzy jak tam na barkach?lód odpuscił? Byłem dzisiaj zerknąć i na pierwszych sięga do wysokości petli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 8 Marca 2012 Share Napisano 8 Marca 2012 Spoko,a Odra jak tam,dalej płynie jakby ją coś goniło?czy juz normalny nurt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Wybiera sie ktoś z was z feederkiem np. na barki? Jest sens, czy jeszcze za wcześnie, aby się wybrać i posiedzieć z gruntówkami i robaczkiem?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 9 Marca 2012 Share Napisano 9 Marca 2012 Wybiera sie ktoś z was z feederkiem np. na barki? Jest sens, czy jeszcze za wcześnie, aby się wybrać i posiedzieć z gruntówkami i robaczkiem?! Jeśli koniecznie chcesz posiedzieć teraz z federkiem to poleciłbym Ci ujście kanału żeglugowego do Odry. Woda z kanału nie jest taka mętna jak w Odrze a poza tym często tam ludzi widziałem na wiosne i jako takie o tej porze wyniki mieli. Ja sam wybieram się na barki ale z trokiem na okonie. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Trok na barki to troche zły pomysł bo na 3/4 zalega jeszcze lód, chyba, że o czymś nie wiem A z feederkiem chce się wybrać gdzieś za byczkiem, może się już ruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Wczoraj byłem na pierwszych barkach, lód nadal trzyma mniej więcej do połowy odległości między mostem milenijnym a ujściem. Próbowałem koło ujścia na feederka, bez żadnego brania przez ponad godzinę. Spróbowałem też bacikiem przy brzegu, ale też nic nie brało. Dziś przejechałem się w okolice mostu rędzińskiego, bardziej zobaczyć jak tam woda wygląda niż na ryby. Woda jeszcze ciągnie, płynie syf, ale mam wrażenie, że już trochę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Byłem dzisiaj z lekkim spinem na 1 barkach. Lód rzeczywiście kończy się z mostem. Brań nie miałem. Po obydwu stronach widziałem ok 8 osób z feederkami/spławikami ale u nich też zupełna cisza. No ale pies się wybiegał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 Wybiera sie ktoś z was z feederkiem np. na barki? Jest sens, czy jeszcze za wcześnie, aby się wybrać i posiedzieć z gruntówkami i robaczkiem?! Jeśli koniecznie chcesz posiedzieć teraz z federkiem to poleciłbym Ci ujście kanału żeglugowego do Odry. Woda z kanału nie jest taka mętna jak w Odrze a poza tym często tam ludzi widziałem na wiosne i jako takie o tej porze wyniki mieli. Ja sam wybieram się na barki ale z trokiem na okonie. Zobaczymy kolego a gdzie to sie dokladnie znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 obstawiam, że tu: http://maps.google.pl/maps?q=51.132212,17.055756+&hl=pl&ll=51.132212,17.055759&spn=0.007419,0.01929&sll=51.132535,17.054493&sspn=0.007419,0.01929&t=m&z=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 10 Marca 2012 Share Napisano 10 Marca 2012 obstawiam, że tu: http://maps.google.pl/maps?q=51.132212,17.055756+&hl=pl&ll=51.132212,17.055759&spn=0.007419,0.01929&sll=51.132535,17.054493&sspn=0.007419,0.01929&t=m&z=16 Tak. To tam Placek z tego co pamiętam to miałeś od marca miętusy w Odrze łowić. Jakieś sukcesy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki . Kolego co Ty za głupoty piszesz:> Na wiosne na barkach nie ma ryb?? to gdzie maja być jak nie tam. Barki zarówno pierwsze jak i drugie to najlepsze miejsca na wiosne na połów białej ryby a w szczególności pieknych płoci. W tamtym roku dokładnie 24 marca łowiłem piekne płocie na wysokości mostu milenijnego na bata. Zabawa rewelacyjna a płocie były w rozmiarze 30-35cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 obstawiam, że tu: http://maps.google.pl/maps?q=51.132212,17.055756+&hl=pl&ll=51.132212,17.055759&spn=0.007419,0.01929&sll=51.132535,17.054493&sspn=0.007419,0.01929&t=m&z=16 Tak. To tam Placek z tego co pamiętam to miałeś od marca miętusy w Odrze łowić. Jakieś sukcesy? No zaliczyłem 2 wypady ziomeczku,na Rędzine,ale niestety nic z tego,próbowałem na kiełbia,filet z kiełbia,filet z flądry i nic,wydaje mi się że to wina zbyt szybkiego nurtu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Właśnie wróciłem z kanału Odry z okolic Biskupina, posiedziałem z gruntówkami - efekt koło 30 brań, trochę byczków, kilka leszczy i piękny okoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 witam,kolego Booseib,kanał na którym dzisiaj byłeś to żeglugowy na cementowej lub betonowej? pytam bo byłem tam w piątek zobaczyć czy już puścił lód,i jakieś 1,5 do 2 metrów przy brzegu puścił ale reszta jeszcze w lodzie dlatego też sobotni wypad odpuściłem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Właśnie wróciłem z kanału Odry z okolic Biskupina, posiedziałem z gruntówkami - efekt koło 30 brań, trochę byczków, kilka leszczy i piękny okoń.powiedz coś wiecej,bo wynik super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki . Kolego co Ty za głupoty piszesz:> Na wiosne na barkach nie ma ryb?? to gdzie maja być jak nie tam. Barki zarówno pierwsze jak i drugie to najlepsze miejsca na wiosne na połów białej ryby a w szczególności pieknych płoci. W tamtym roku dokładnie 24 marca łowiłem piekne płocie na wysokości mostu milenijnego na bata. Zabawa rewelacyjna a płocie były w rozmiarze 30-35cm. Pozdrawiam Panowie potwierdzcie taki stan rzeczy jakimiś dowodami,bo zgłupiałem przez was i nie wiem czy mam sie na barki wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki . Kolego co Ty za głupoty piszesz:> Na wiosne na barkach nie ma ryb?? to gdzie maja być jak nie tam. Barki zarówno pierwsze jak i drugie to najlepsze miejsca na wiosne na połów białej ryby a w szczególności pieknych płoci. W tamtym roku dokładnie 24 marca łowiłem piekne płocie na wysokości mostu milenijnego na bata. Zabawa rewelacyjna a płocie były w rozmiarze 30-35cm. Pozdrawiam Panowie potwierdzcie taki stan rzeczy jakimiś dowodami,bo zgłupiałem przez was i nie wiem czy mam sie na barki wybierać Kolega boseib powiedział, że połapał rybek w marcu na barkach ale w zeszłym roku. Ja osobiście byłem na 1 barkach w sobote i nikt nic nie łowił. Paru pytałem to przez 6h brania nie mieli. Z barkami i rybami jest jak z kobietami. Trzeba trafić. Jak bierze to przeważnie wszystkim lepiej czy gorzej. Jak bryndza to też u każdego. Kto nie spróbuje to się nie przekona. Jedź i zdaj relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 witam,kolego Booseib,kanał na którym dzisiaj byłeś to żeglugowy na cementowej lub betonowej? pytam bo byłem tam w piątek zobaczyć czy już puścił lód,i jakieś 1,5 do 2 metrów przy brzegu puścił ale reszta jeszcze w lodzie dlatego też sobotni wypad odpuściłem.pozdrawiam Byłem tam dzisiaj z lekkim spiningiem (troczek) na powodziowym przy moście Swojczyckim ale bez brań. Lód jest tylko przy jednym brzegu jakieś 2m. Więc od strony ulicy Monopolowej i Betonowej można spokojnie łowić. Booseib miał ładne wyniki. Sam więc spróbuje z feederkami w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Byłem na kanale niedaleko biskupina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 A co do barek to nie jechałem tam, słyszałem że brała ryba w tygodniu , a przez weekend cieńko jakieś krapiki, jazgaczyki na I barkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Booseib z zanętą łowiłeś czy na golasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi