Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dzisiaj na kanale żeglugowym porzucać trochę na troczek.

Lodu już nie ma ale za to nie miałem kontaktu z rybą.

Poza mną było tam jeszcze 4 biczujących wodę ale nie pytałem co u nich :)

Przynajmniej pogoda dopisała :)

przynęty na klenia   Dragon
Gość Placek
Napisano

Spoko,a Odra jak tam,dalej płynie jakby ją coś goniło?czy juz normalny nurt? :lol:

Napisano

Wybiera sie ktoś z was z feederkiem np. na barki? Jest sens, czy jeszcze za wcześnie, aby się wybrać i posiedzieć z gruntówkami i robaczkiem?!

Napisano

Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki .

Napisano
Wybiera sie ktoś z was z feederkiem np. na barki? Jest sens, czy jeszcze za wcześnie, aby się wybrać i posiedzieć z gruntówkami i robaczkiem?!

Jeśli koniecznie chcesz posiedzieć teraz z federkiem to poleciłbym Ci ujście kanału żeglugowego do Odry. Woda z kanału nie jest taka mętna jak w Odrze a poza tym często tam ludzi widziałem na wiosne i jako takie o tej porze wyniki mieli.

Ja sam wybieram się na barki ale z trokiem na okonie. Zobaczymy :)

Napisano

Trok na barki to troche zły pomysł bo na 3/4 zalega jeszcze lód, chyba, że o czymś nie wiem :mrgreen:

A z feederkiem chce się wybrać gdzieś za byczkiem, może się już ruszył :roll:

Napisano

Wczoraj byłem na pierwszych barkach, lód nadal trzyma mniej więcej do połowy odległości między mostem milenijnym a ujściem. Próbowałem koło ujścia na feederka, bez żadnego brania przez ponad godzinę. Spróbowałem też bacikiem przy brzegu, ale też nic nie brało.

Dziś przejechałem się w okolice mostu rędzińskiego, bardziej zobaczyć jak tam woda wygląda niż na ryby. Woda jeszcze ciągnie, płynie syf, ale mam wrażenie, że już trochę mniej.

Napisano

Byłem dzisiaj z lekkim spinem na 1 barkach. Lód rzeczywiście kończy się z mostem. Brań nie miałem. Po obydwu stronach widziałem ok 8 osób z feederkami/spławikami ale u nich też zupełna cisza. No ale pies się wybiegał :D

Gość Placek
Napisano

Jeśli koniecznie chcesz posiedzieć teraz z federkiem to poleciłbym Ci ujście kanału żeglugowego do Odry. Woda z kanału nie jest taka mętna jak w Odrze a poza tym często tam ludzi widziałem na wiosne i jako takie o tej porze wyniki mieli.

Ja sam wybieram się na barki ale z trokiem na okonie. Zobaczymy :)

kolego a gdzie to sie dokladnie znajduje? :mrgreen:
Napisano
Barki na wiosnę ? Tam nie ma ryby . Ile razy pojechałem wiosną , to wracałem o kiju . Lepiej pojechać na ujscie jakiejś rzeki np. Oławki .

Kolego co Ty za głupoty piszesz:> Na wiosne na barkach nie ma ryb?? to gdzie maja być jak nie tam. Barki zarówno pierwsze jak i drugie to najlepsze miejsca na wiosne na połów białej ryby a w szczególności pieknych płoci. W tamtym roku dokładnie 24 marca łowiłem piekne płocie na wysokości mostu milenijnego na bata. Zabawa rewelacyjna a płocie były w rozmiarze 30-35cm. Pozdrawiam

Gość Placek
Napisano

Tak. To tam :D

Placek z tego co pamiętam to miałeś od marca miętusy w Odrze łowić. Jakieś sukcesy?

No zaliczyłem 2 wypady ziomeczku,na Rędzine,ale niestety nic z tego,próbowałem na kiełbia,filet z kiełbia,filet z flądry i nic,wydaje mi się że to wina zbyt szybkiego nurtu:)
Napisano

Właśnie wróciłem z kanału Odry z okolic Biskupina, posiedziałem z gruntówkami - efekt koło 30 brań, trochę byczków, kilka leszczy i piękny okoń.

Napisano

witam,kolego Booseib,kanał na którym dzisiaj byłeś to żeglugowy na cementowej lub betonowej? pytam bo byłem tam w piątek zobaczyć czy już puścił lód,i jakieś 1,5 do 2 metrów przy brzegu puścił ale reszta jeszcze w lodzie dlatego też sobotni wypad odpuściłem.pozdrawiam

Gość Placek
Napisano
Właśnie wróciłem z kanału Odry z okolic Biskupina, posiedziałem z gruntówkami - efekt koło 30 brań, trochę byczków, kilka leszczy i piękny okoń.
powiedz coś wiecej,bo wynik super:)
Gość Placek
Napisano

Kolego co Ty za głupoty piszesz:> Na wiosne na barkach nie ma ryb?? to gdzie maja być jak nie tam. Barki zarówno pierwsze jak i drugie to najlepsze miejsca na wiosne na połów białej ryby a w szczególności pieknych płoci. W tamtym roku dokładnie 24 marca łowiłem piekne płocie na wysokości mostu milenijnego na bata. Zabawa rewelacyjna a płocie były w rozmiarze 30-35cm. Pozdrawiam

Panowie potwierdzcie taki stan rzeczy jakimiś dowodami,bo zgłupiałem przez was i nie wiem czy mam sie na barki wybierać
Napisano

Panowie potwierdzcie taki stan rzeczy jakimiś dowodami,bo zgłupiałem przez was i nie wiem czy mam sie na barki wybierać

Kolega boseib powiedział, że połapał rybek w marcu na barkach ale w zeszłym roku. Ja osobiście byłem na 1 barkach w sobote i nikt nic nie łowił. Paru pytałem to przez 6h brania nie mieli. Z barkami i rybami jest jak z kobietami. Trzeba trafić. Jak bierze to przeważnie wszystkim lepiej czy gorzej. Jak bryndza to też u każdego.

Kto nie spróbuje to się nie przekona. Jedź i zdaj relacje :D

Napisano
witam,kolego Booseib,kanał na którym dzisiaj byłeś to żeglugowy na cementowej lub betonowej? pytam bo byłem tam w piątek zobaczyć czy już puścił lód,i jakieś 1,5 do 2 metrów przy brzegu puścił ale reszta jeszcze w lodzie dlatego też sobotni wypad odpuściłem.pozdrawiam

Byłem tam dzisiaj z lekkim spiningiem (troczek) na powodziowym przy moście Swojczyckim ale bez brań. Lód jest tylko przy jednym brzegu jakieś 2m. Więc od strony ulicy Monopolowej i Betonowej można spokojnie łowić. Booseib miał ładne wyniki. Sam więc spróbuje z feederkami w przyszłym tygodniu :)

Napisano

A co do barek to nie jechałem tam, słyszałem że brała ryba w tygodniu , a przez weekend cieńko jakieś krapiki, jazgaczyki na I barkach...