tom@ha Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 4. tom@ha - ostrożnie, bo nie jestem pewny na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Może tradycji stanie się zadość i zaplanujemy spotkanie okoniowo-sandaczowe? Koniec września, piątek, sobota, a może niedziela po południu? Tak, żeby załapać się przynajmniej na 2 godz. dnia. Są chętni lub inne pomysły? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Sandacz-okoń czyli spining? Dacie amatorowi jakąś podpowiedź jak się przygotować, aby zwiększyć szansę na szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Jestem za , sobota niedziela ok , lokalizacja Rędzin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 A ja się zastanowię może tak może nie ? A od południa do wieczora czy tam nocy? Eee tak długo....... Mogę jeszcze pomarudzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Jeśli będzie to ostatni weekend września to raczej będę, marudy też mogą przyjść 😋 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Proponuję 30.09 (niedziela). Może jednak powtórzymy lokalizację Jaz Opatowicki? Tam mamy zróżnicowaną wodę. Trzy kanały i Odra przed i za jazem. Muszkarze mieliby dla siebie wygodniej. Dodatkowo powstały bary i np w OpatoVice można po zakończeniu pogadać i "lemoniady" się napić;) Przed dwudziestą robi się ciemno to odliczymy dwie godziny na wędkowanie, pół na bajerę i wychodzi godzina spotkania 17:30 na parkingu przy kasie parku linowego lub przy J.Bartoszowickim. Pasuje? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 W dniu 15.09.2018 o 21:15, jaceen napisał: Proponuję 30.09 (niedziela). Może jednak powtórzymy lokalizację Jaz Opatowicki? Tam mamy zróżnicowaną wodę. Trzy kanały i Odra przed i za jazem. Muszkarze mieliby dla siebie wygodniej. Dodatkowo powstały bary i np w OpatoVice można po zakończeniu pogadać i "lemoniady" się napić;) Przed dwudziestą robi się ciemno to odliczymy dwie godziny na wędkowanie, pół na bajerę i wychodzi godzina spotkania 17:30 na parkingu przy kasie parku linowego lub przy J.Bartoszowickim. Pasuje? Dla mnie zawsze lepsza sobota bo mogę siedzieć do oporu. Tak czy inaczej jeśli padnie na niedzielę to na 90% będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Mi pasuje termin, lecz nie ta rzeka😁 Na Warcie by mi pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 W sobotę być może dam radę podjechać , niedziela to 50 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Też się pojawię, nawet mam coś specjalnego odłożone do kapelusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Niedziela aktualna Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 U mnie niedziela aktualna. Proponuję małą korektę. Pierwsze spotkanie o godz. 17:00, bo jednak czas upływa i szybciej zapada zmrok. Będzie 30 min na pogadankę, przywitanie i zostanie prawie dwie godziny na wędkowanie za dnia. Między 19:30 a 20:00 spotykamy się ponownie i wtedy zdajemy relację, jak było w okoniowy-weekend. Bo to, czy ktoś będzie miał czas na wędkowanie w sobotę, ktoś inny w niedzielę rano, to sprawa indywidualna. Ważne, żeby przez te dwie godziny być w pobliżu siebie i wspólnie powędkować. Może ktoś zostanie jeszcze na nocne s? Spotkanie godz. 17:00 przy Jazie Bartoszowickim. Tam będziemy widoczni i nie będziemy musieli się szukać po parkingu. Możliwości wędkowania są dla każdego. PS Znalazłem taśmę do mierzenia ryb. Właściciel będzie mógł osobiście odebrać. Rozwinąłem ją i widać, że używana była do wymiaru 60cm, dalej jest nietknięta😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 1 października przeprowadzam się do Wrocławia na studia. Ktoś byłby chętny na wspólne wędkowanie i wymianę doświadczeń? Chętnie dowiedziałbym się choć trochę o tej pięknej wodzie jaką jest wrocławska Odra, bo z góry (Mapy Google) widzę tylko labirynt wszelkiej maści cieków. 🤣 W zamian oferuję miłe towarzystwo i sporo wędkarskich historii do opowiedzenia.😉 Termin dowolny, do ustalenia prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Witamy kolegę we Wrocławiu , jest jeszcze Widawa , Oława , Ślęza , Bystrzyca , o kanałach i zimowiskach nie wspomnę ale to temat rzeka 😁 a jeszcze są ci co na sznurki łapią , na jakieś muchy czy co 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 2 godziny temu, EsoxHunter napisał: 1 października przeprowadzam się do Wrocławia na studia. Ktoś byłby chętny na wspólne wędkowanie i wymianę doświadczeń? Chętnie dowiedziałbym się choć trochę o tej pięknej wodzie jaką jest wrocławska Odra, bo z góry (Mapy Google) widzę tylko labirynt wszelkiej maści cieków. 🤣 W zamian oferuję miłe towarzystwo i sporo wędkarskich historii do opowiedzenia.😉 Termin dowolny, do ustalenia prywatnie. No to przeprowadź się dzień wcześniej i przybywaj na nasze spotkanie! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 wasyl1968 mniejsze rzeczki to nie do końca moja bajka, na dobry początek wystarczy Oderka . Marienty chętnie bym wpadł, ale niestety dopiero 1.10 jestem w stanie być na miejscu. Tak przy okazji, do jakiego koła warto się zapisać? Zależy mi na spiningu zawodniczym w kole czyli dobrych kilka zawodów spiningowych w ciągu roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 28 Września 2018 Share Napisano 28 Września 2018 Koło Krokodyl lub Fishing24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 29 Września 2018 Share Napisano 29 Września 2018 Do oglądnięcia przed spotkaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Podobne emocje miewałem, jak chłopaki z VISION po 38 minucie. Wpływało stadko "GGO", czyli, grube, garbate okonie i trzeba było w kilka minut ściągnąć chociaż jednego. Tu zaczynały się trząść łapki, albo tworzył się kunsztowny węzeł gordyjski, a innym razem popper paskudnie owijał się wokół traw rosnących za plecami. Nie wspomnę o pikujących mewach i zmora całej takiej sytuacji, że w oczekiwaniu na branie największej sztuki prawie zawsze najszybszy okazywał się mniejszy ze stada:))) Co by nie mówić i pisać podobne emocje mamy w wątku okoniowej ligi;) Wczoraj dogadałem się z siatkarzami. Mieli zagrać tak, by nie kolidowało to z naszym spotkaniem😁 Stanęli na wysokości zadania i przesunęli po wspaniałym meczu swoje, a jakże ważne, na godz. 21. Możemy dzisiaj ogarnąć jedno i drugie;) Jak możecie, to wklejacie na bieżąco informacje lub zdjęcia weekendowych okoni, żeby było wiadomo, jaka jest sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 wczoraj coś się działo, dzisiaj rano z kolegą jesteśmy nad widawą , warunki ekstremalne strome brzegi fest zarośnięte brak dojścia do wody ( rejony mostu w szymanowie) zawijamy się w moje rejony , nie napawa to optymizmem , kolega na zero a ja sześć okonków i maly boleń ( ostatnio za każdym razem bolenik się trafia ) wszystko na Spin mady , widziałem też jak gościu na seledynowego twistera zberetował prawie metrowego szczupaka 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Dzięki za spotkanie. Musicie wiedzieć, że jak dla niektórych dzieciaków ważne są imiona bohaterów Marvela, tak samo mój syn używa waszych nicków z forum Stał grzecznie i dziękował cichutko za upominki, ale w drodze powrotnej rozgadał się. Niesamowicie dumny, że złowił szczupaczka i bolenia. Muchy od Borysa poukładał snując plany co i jak użyje. Poppera od jacena z 15 minut tłumaczył mamie w jakich sytuacjach mu się sprawdzi. Więc za moment haczyk będzie miał nowego użytkownika, nieletniego, który już sam napisze co wykombinował nad wodą 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 Też miło było się spotkać w realu i trochę pobajerzyć i powędkować , u mnie licho , dwa okonie ( oczywiście na wirujące ogonki ) jak dla mnie miła odmiana bo brania że środka kanału a nie tak jak u " mnie" dłubanie z krzaków przy brzegu , ciekawe jak reszta towarzystwa ? bo jeszcze co po nie którzy nie skończyli 😉 a tak a propos POLSKA MISTRZEM ŚWIATA 😂😂😂😂😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 44 minuty temu, wasyl1968 napisał: POLSKA MISTRZEM ŚWIATA Emocje ogromne. Trudno o obiektywną ocenę, gdy nasi grają. Jednak na chłodno można powiedzieć, że nie dali Brazylijczykom dużo pograć. ------------------ Dzięki za przybycie. Gdyby nie mecz, to pogadałoby się dłużej. Jak było? Zacząłem od popperków i jedno wyjście zaliczyłem. Przed samym zmierzchem zmieniłem na gumkę Relaxa/2g i wycisnąłem jeszcze pięć brań. Z tego trzy okonie na brzegu 30, 29 i 25 cm. Po kilkudniowej przerwie te półtorej godziny nad wodą przeleciało bardzo szybko. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Dzięki za spotkanie Panowie! Miło było przypomnieć sobie wasze gęby! ...i poznać nowe. Nie mogłem wczoraj zasnąć myśląc o tych 4 wczorajszych spadach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi