Umberto Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 Dzisiaj na białego robaczka byłem na rowku, 3 płoteczki około 20 cm i jeden krąpik
karlos50 Napisano 4 Kwietnia 2011 Napisano 4 Kwietnia 2011 w sobotę Odra i federek. pogoda piekna, rybka brała normalnie eldorado wyniki - 40 płoci, największa 32cm - 11 leszczy, największy 54cm i 1,9kg
sandman Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Bylem dzis na Odrze, braly piekne krąpie... Podczas powrotu gdy stalem na swiatlach, tramwaj wjechal na nas i auto do remontu
Krisuxx Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzisiejszy popołudniowy wypad nad lokalny staw udany połów na pinkę z rezultatem: 1 linek dobre 20 cm 1 płotka 22 cm 2 Japońce (Karasie srebrzyste) ponad 23 cm i ok 21 cm
Miro1956 Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzis wypad na Mietkow.2 jazie i trafil sie bolek ponad 4 kg Ze zrozumialych wzgledow fotki bolka nie dodaje. Rybki wrocily do wody. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b5cb47bc5b7a194.html
jaceen Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Między 16-tą a 20-tą. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=194597#194597
Krzyś xD Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Między 15 a 18 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=194606#194606 ps. wcale nie zgapiłem z kolegi powyżej Pozdrawiam
Gość Tench Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Dziś pogoda straszna, zimno, duże fale na odrze... Po dwóch wyprawach bez ryby na brzegu i godzinie biczowania woblerkami bez efektu już myślałem o zostaniu gruntowcem.. pulsujący opór, odjazd brzęczenie hamulca i 40 cm szczupaczek na brzegu. Ryba bez wymiaru i w okresie ochronnym ale na delikatnym sprzęcie ucieszyła i podniosła adrenalinę. Trzy godziny obławiania woblerkami aż tu nagle na 3cm "wobi" coś co śniło mi się od dawna, kopnięcie w kij połączone z jazgotem hamulca... Po minucie holu mimo 14tki żyłki 50cm bolek ląduje na brzegu. Szybka fotka i do wody. Klenia jak nie było tak nie ma ale wypad udany.
karlos50 Napisano 7 Kwietnia 2011 Napisano 7 Kwietnia 2011 wczoraj cały dzień Odra na feederek, przynęta białe i czerwone, pochmurno i niestety wichura szarpała wędkami (ciężko z braniami było) ... wyniki - 10 płotek - 20 krąpi - 7 leszczy najwiekszy 40cm - 1 sum 45cm coś pukneło i zaczeło delikatnie giąć wędkę, myśle duży leszcz (płotki zwyke poszarpują krótko ale intensywnie) zacięcie i ledwo wyszarpałem go z dna, szło ciężko micha się cieszy, a tu coś chudego pod wodą, kurna chyba kleń ... podciagam wyrzej a tu desperat sum na białe wzią szybka miarka i do wody druga dziwna rzecz, coś szarpneło lekko szczytówką, czekam żeby zaciąć, ale cisza ... po 10 minutach wyciągam zestaw a tam przypon obciety w połowie
abra1711 Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Z powodu wiatru postanowiłem się wybrać na rekonesans łowiska na którym nigdy nie byłem a jest blisko mnie po przybyciu na Trzykrotek dowiedziałem się że zarybili właśnie karpiem. To co zobaczyłem było tak tragiczne że aż śmieszne sceny dantejskie wędkarz za wędkarzem nawet jeden na drzewie balansował łowiąc, wielu na siebie spoglądało spod byka niektórzy coś tam do siebie pod nosem mruczeli i nawet sparing zobaczyłem.To ma być wędkarstwo to zakrawało o jakiś sport ekstremalny a nie o sport towarzysko-rekreacyjny. Kilka lat nie wędkowałem ale to co zobaczyłem ostatnio nad wodami to nie jeden scenarzysta SF lub komediowy by się nie powstydził.
tomek_mar Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 hahahah zarybili właśnie karpiem i wszystko jasne, koszty składek muszą się zwrócić (ciężko z braniami było) ... wyniki- 10 płotek- 20 krąpi- 7 leszczy najwiekszy 40cm- 1 sum 45cm ale ciężko jeśli chodzi o widoczność brań czy że słabo brały bo jak to drugie to jakie masz wyniki jak biorą dobrze po 10 minutach wyciągam zestaw a tam przypon obciety w połowie to pewnie oprócz suma szczupak tez miał chęć na białe Pewnie atakował drobnice która pływała przy zanęcie, a jak mu nie wyszło to się rzucił na twoje robale Tez tak miałem i to parę razy w ciągu jednego łowienia, a jak zmieniłem przypon na wolfram i wsadziłem robaki to już nie odgryzał .
malyhary Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 ABRA1711 tam to zawsze tak jest ech... jak chcesz spokojnie połowić to Mała Grobla w byczynie jest lepszym miejscem... coby nie było off to wczoraj byłem tam i połapałem płoci na spławik
kostek324 Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 A ja sobie jedną wędke na pinke za płotką a drugą rzuciłem na okonia na czerwonego i wzdręgi ciapały Nie były to byki ale fajne rozpoczęcie sezonu
Pavlo Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Ja dzisiaj wyskoczyłem na zasiadkę ze spławikiem i feederkiem,efekt 13 płotek 20-25 cm
karlos50 Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 (ciężko z braniami było) ... wyniki- 10 płotek- 20 krąpi- 7 leszczy najwiekszy 40cm- 1 sum 45cm ale ciężko jeśli chodzi o widoczność brań czy że słabo brały bo jak to drugie to jakie masz wyniki jak biorą dobrze brania były w miarę chodziło o widoczność, brania delikatne a wędkami wiatr szarpał i trudno było trafić ... do tego wiekszośc brań jest narazie jakby to ujać hummm szybka ... krótkie szarpnięcie, że kija nie zdazyło sie złapac i cisza ... kiedy rybka fajnie bierze to najpierw podrygi (czas na przygotowanie) i ugiecie szczytówki (zacięcie) teraz to raczej zabawa "szybcy i martwi"
Michcio Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 wczoraj złowiłem pstrążka potokowego nowa życiówka 47,5 cm
Gobio Gobio Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 To już nie pstrążek to papa pstrąg! piękny gratulacje!
wernicjusz Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Dzisiaj wietrznym przedpołudniem podczas jedynie godzinnej zasiadki trafił się kolejny Jazik. Tym razem tylko 39cm. Połakomił się na kuku. Grubiutki i szorstki. Jutro myślę, iż powinno też coś się zaczepić za haczyk
rafaZST Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 ja dzisiaj bawiłem sie spławikiem cel płotki... spotykam sasiada i pytam jak tam, gosc otwiera wiadro, patrze 3 płotki i żółw łowilismy na małej Inie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.