spining40 Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam dziś wypad na zbiornik zaporowy w Kobylej Górze metodą spinningową. Na haczyk wpadły 2 okonki, jeden 20,a drugi 25.Uderzyło też coś dużego chyba szczupak ale się zerwał i tak bardzo mile spędzony czas. . Życzę wszystkim dużych okazów oraz miłych i spokojnych świąt
jaceen Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Przed świętami pognało mnie nad wodę. 7 kleników a największy miał 40cm.
Gość Tench Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 jaceen jak zwykle rządzi Gratz! Dziś zdrada spina na rzecz pickera, z rana coś skubało robaki, jeden okoń uratował honor, od godz 12 nawet bolenia nie było widać na wodzie. Od wtorku tylko klenio jazie, wreszcie mam mój kijaszek
miro 85 Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Wieczorny wypad ze spinem zaowocowal jednym jaśkiem tak na ok 35-40cm,pieknie walczył i oczywiscie wrócił do domu
robcio Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 zdzislavo, ładny jazik, pewnie na Warcie złowiony?
Robal Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Graty dla tych co połowili, ja niedawno zawitalem nad Warte w m. Czapury pod Poznaniem z gruntowkami, ogolnie miejsca swietne, rybki jakie braly to plotki kaliber 15-23cm, kilka bran leszczowych tez mielismy. Pozdr.
konanik Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Tak Warciański Z okolic Sieradza czy gdzieś dalej?
qbaN Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja w końcu otworzyłem sezon:) Dzis od 6 do 10 jeden jaź z ktorego jestem dumny gdyz jest to pierwszy sezon ze spiningiem na jazie i klenie:) Złapany na blache wirek tandem:) Dobre bo Polskie:P http://img607.imageshack.us/img607/4744/zdjcie0058w.jpg http://img820.imageshack.us/img820/6084/zdjcie0057x.jpg
Damianoooo Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Wczoraj 24 karpie w godzinach 7.00 - 18.00 w okolicach 1-4 kg i jeden łądny Karaś 35 cm grubiutki i 4 okonki . Wyprawa udana.
dominik poznan Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 dziś wspaniały wypad nad rzeczkę masa rybek chyba wszelkie gatunki żyjące w rzeczce jaż pstrąg płotka krasnopióra jelec certa leszcz kiełb krąp ukleja rybek było mnustwo pół siaty bez rekordów ale rybki ładne mam foto ale w siatce więc nie wstawiam A miałem jechać na liny i dobrze że nie pojechałem w drodze powrotnej wpadłem nad jeziorko i wszyscy co tam siedzieli max 3-4 płotek i nic innego
sensas Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Miały być klenie, a wyszło jak zawsze [ Komentarz dodany przez: artech: 23-04-11, 21:58 ] Przeczytaj regulamin wstawiania zdjęć na forum
Boltimor Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ten Boleń napewno był miła niespodzinką Więc dobzre wyszło:)
SzymSzon Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Dzisiaj rano wypad na rzekę niedaleko domu (ruda). Wynik 3 płotki 15-20 cm 1 karaś ok 15cmd i masa jazgarków. Wszystko dalej pływa oprócz jednego jazgara co musiałem zabić bo hak miał bardzo głęboko
Gobio Gobio Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 2-u godzinny wypad nad Wisłę 50km od Krka -totalna dzicz brzegiem chyba nikt nigdy nie szedł, żaden kamień nie był stabilny co odrobinę przeszkadzało w bezszelestnym podążaniu za kleniem,ale siadła jedna bardzo waleczna sztuka ok 35cm, piękna rzeczka i sporo dobrych miejscówek które na pewno jeszcze odwiedzę zdjęcia jakością nie powalająfoto1 foto2
oI0 Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Jako, że święta mało mnie interesują wybrałem się na nockę nad Narew , rezultaty na fotce , 3,20kg 54cm , drugi ( bez fotki ) 2,5kg plus kilka do ~1,5kg
miro 85 Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Wydaje mi sie ze wkońcu rybka sie ruszyła,,wczoraj 6 konkretnych jaziowych bran,4 rybki w rece wszystkie w granicach 35-40cm,wczoraj tez obserwowałem w polarach jak jazie atakuja,i chyba rozwiazał sie problem Lucky'iego.... Jaśki walą w woblerka z zamknietym pyskiem widziałem dokładnie dosłownie pod szczytówką Tylko jedna fota ze wczoraj reszta jakos niewyszła,a i ta jakoscia niepowala...
maju Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Napisano 24 Kwietnia 2011 oI0 gratulacje. Na co takie łopaty biorą?
leon-zawodowiec Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 oI0 gratki , piekna rybka , prawdziwa łopata
Łukasz789 Napisano 25 Kwietnia 2011 Napisano 25 Kwietnia 2011 Pojechałem dziś na ryby wytrzymałem tylko 5 godzin ( 12-17) .Po pierwsze zimno po drugie przelotne ulewy i burze.W ogóle jechać mnie się nie chciało bo kumpel ojca ( a bez niego wyjazdy na ryby to nie to samo) odmówił wyjazdu a po drugie trochę przerażała mnie prognoza pogody. Ale do rzeczy jak przyjechałem na miejsce siedział gość miał kilka płotek i zerwała mu się łopata ok. 70cm. Połowił jeszcze chwilę i deszcz go wykurzył z łowiska. Przyjechał następny pod koniec mojego łowienia złapał dwie fajne plocie 25-30cm .Przyjechał trzeci ale nic nie złapał. U mnie na samym początku gdy tylko wrzuciłem wędkę do wody siadł fajny kiełbik , od razu trafił do wody .Potem kilka niezaciętych brań. i nadeszła ulewa wędki w wodzie. Po niej ja z ojcem złapaliśmy po okoniu , mój miał ok. 10cm ojca 15cm rybki oczywiście od razu do wody. Kilka niezaciętych brań i zmiana miejscówki na inną. Tutaj , tata złapał jednego okonia ( musiałem go odhaczać i od razu na powitanie oblał mnie całego swoim mleczkiem , nic by mnie tka nie wkurzyło gdybym nie ubrał nowo-kupionej kamizelki a oprócz tego uwalił cała kurtkę i spodnie , swoją droga nie wiedziałem ,że on może tyle tego mieć w sobie) a na mojej wędce podobno było ładne branie i coś ładnego i potem znowu kilka niezaciętych brań i kolejna ulewa której już nie zdzierżyliśmy i zwinęliśmy się do domu. Zdjęć nie mam bo deszcz ciągle padał a poza tym nie za bardzo było co fotografować. Podsumowanie: Nie wiem sam czy mnie się podobało. Bo zmarzłem i strasznie zmokłem to raz a efekty prawie ,że zerowe. Jednak ta miejscówka ma u mnie przynajmniej jeszcze jedna szansę ( jak nie więcej ) bo zapowiada się obiecująco zwłaszcza ,że najprawdopodobniej szalała całkiem spora ilość szczupaka. Poza tym wygląda na to ,że pływają tutaj całkiem niezłe okazy białorybu. Nie wiem kiedy się tam wybiorę bo w następną niedziele chyba nie wypada ale zdam na pewno relację. A na sobotę( jeśli w ogóle pojadę mam zaplanowane) coś extra.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.