Kokon89 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Znajomy mówił, że szczupak ładnie ostatnio bierze na P3 od strony Zielonej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Witam. i co nikt nie jezdzi na ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 9 Października 2010 Share Napisano 9 Października 2010 dziś szczupak na żywca 50 cm xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon398 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Witam . Ktoś coś słyszał o zarybieniach na którejś z pogori?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Jasne że zarybiali : Czerwiec to zarybienie sandaczem - narybek letni Lipiec - węgorzem 20-40 cm Wrzesień zarybienie wąsatymi ok 40cm Inne zarybienia pomijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon398 Napisano 16 Listopada 2010 Share Napisano 16 Listopada 2010 Pytam bo znajomemu kilka dni temu nad bagrami (pogoria II) 2 wędkarzy mówił że zarybiali amurem podobno ok 400kg i jeszcze coś wpuscili ale nie chce wprowadzać w błąd, te informacje nie są potwierdzone dlatego pytam na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Na 100% zarybiają PIV karpiem, bo nie raz widziałem ławicę ok 50 szt. takich kilowych karpi.. ale to nic. Znam miejsce na PIV gdzie w lecie w wodzie gdzie jest głęboko na 50 - 70 cm można zobaczyć metrowe karpie!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 z tymi metrowymi to chyba przesadziles ten zbiornik am 6 lat...chyba ze nie wiem wpadl przemsza jak z przeczyc puszczali po powodziach nie wiem ale w sumie miałem raz takie branie ze zabrało mi cos karpiowatego 60 metrow zyłki i poszło w pizd.. siną dal! xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Na 100% zarybiają PIV karpiem, bo nie raz widziałem ławicę ok 50 szt. takich kilowych karpi..ale to nic. Znam miejsce na PIV gdzie w lecie w wodzie gdzie jest głęboko na 50 - 70 cm można zobaczyć metrowe karpie!. Potwierdzam ja też widziałem nie były to może metrowe ale +70 z tym, że wczesną jesienią i nie chciały współpracować. A jakieś 800m od tego miejsca do połowy września pociskałem krasnopiórki po 40cm na spławik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 3 Grudnia 2010 Share Napisano 3 Grudnia 2010 no i co panowie trzeba powolutku odkurzyc podlodowy sprzęt ,choc niby we wtorek roztopy ale narazie sie nie zapowiada xD połamania i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 4 Grudnia 2010 Share Napisano 4 Grudnia 2010 Sprzęt podlodowy juz odkurzony teraz pozostaje czekać na odpowiednie warunki. Ciekawe ja będzie tego sezonu na PIV, w poprzednim miałem tam kiepskie wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Czy ktoś był nad zbiornikiem Jak wygląda pokrywa lodowa A może ktoś łowi W sobote otwieramy sezon na wielkiej wodzie o ile pogoda pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Niestety jak na razie powtarza sie sytuacja z zeszłego roku. Okonie nie chca współpracować. Dzisiaj bylismy we trzech na PIV od strony Antoniowa. Kilkadziesiąt dziur zrobionych a efekt to... trzy okonki. Ani na błystke ani na mormyszkę brać nie chciały. Spotkalismy kilku wędkarzy i wszyscy praktycznie na zero. A zawędrowaliśmy aż prawie pod wyspę. Lód 7-9 cm, czysty. Na lodzie 3-5 cm sniegu. Aha i dla zainteresowanych. Jak wracaliśmy to na PIII trzech na środku zbiornika siedziało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 A ja w sobote , na P3 dwa odwierty i tylko 4-5 cm lodu i zaczynał trzeszczeć i zmiana łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Wujas był dzisiaj 6h na PIV za okoniem z mormyszką. Złowił kilkanaście niewymiarowych i sześć ... leszczyków. Ci których spotkał na lodzie tez nie mieli sie czym pochwalić... I taka mała dygresja na koniec. Powiedzcie mi skąd się tyle tego drobnego leszczyka wzięło na PIV Z Przeczyc je powpuszczali czy co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Ja bym stawiał że wpadł z Przemszy w czasie powodzi. Byłem świadkiem w zeszłym roku jak prowadzono odłowy agregatowe na przemszy i widziałem tam mnóstwo małego leszcza i krąpia. Być może to jest powodem, może ktos ma jakiś inny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 CIEPŁO - CIEPŁO Macie jakieś info ILE jest jeszcze LODU na P3 lub P4 da się jeszcze bezpiecznie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Może i łowić się da, tylko najpierw trzeba wejść. Lód tak szybko się nie rozpuści, ale boję się że od brzegów będzie kiepski. Sam miałem plany na ten weekend, ale deszcz ma padać. Zresztą co jakis czas pada... Wujas jak był w niedzielę na PIV to było 16 cm czystego lodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 W sobote na P3 było 20-22cm czystego lodu , wczoraj byli znajomi i nadal jest ok 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Czyli jest szansa Oby tylko ta spływająca woda i deszcze nie osłabiły lodu przy brzegach... Gdzie uderzacie w weekend? P3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 na 80% będe na P3 jak da się wejść Ale z nastawieniem na Białoryb bo większe Okonie się POTOPIŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A na PIV Cię nie ciągnie? Przecież ile byś tych płotek nie przerzucił, nawet tych wielkich to i tak zębów u nich nie uświadczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Byłem w tym roku 2 razy , ale na P4 jeszcze większa MIZERJA nawet większej płotki nie trafiłem, nie mówiąc o okoniu powyżej 20cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 No właśnie. I każdy mówi to samo... Co się porobiło z tymi rybkami na PIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 P4 to młody zbiornik zakaz połowu z łodzi powoduje, że poznajemy go tylko w zimie z lodu a jak wiadomo jest to czasochłonne 3 lata temu trafiłem na okonie i to takie konkretne , w tym samym roku łowiłem je w środku lata na boczny trok, ale w innym miejscu Kolejne 2 lata to szperanie w znanych i nowych miejscach, ale raczej z mizernymi efektami. Jeszcze trochę to potrwa zanim się pozna ten zbiornik jest jedno drobne „ALE” coraz głośniej i częściej słyszę o zrobieniu z P4 Łowiska Specjalnego zarybiane z naszej kasy, ale profity zgarnie kto inny . Jeśli się tak stanie to poważnie rozważam składanie pozwu przeciw PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi