karolik Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 miejscowy to niekoniecznie przypadkiem wlazł... złom z odzysku. A swoją drogą to miałem w zeszłe wakacje pracować tam z saperami, ale jak się żona dowiedziała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0bek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Niezłe szatany, Wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 1 Września 2008 Share Napisano 1 Września 2008 No i umnie wysyp nastąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 Kurczaki ja się dopiero w czwartek przekonam... Jadę w starą miejscówkę Mam nadzieję, że będą, bo koło domu ani sztuki nie ma No dobra, zebraliśmy całe 5 sztuk - w 3 godziny, w 3 osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 No dobra, zebraliśmy całe 5 sztuk - w 3 godziny, w 3 osoby Bez wcześniejszego nęcenia może być problem Ciekawe czy w grzybobraniach można stosować też C&R A tak na poważnie już to w ciągu godziny we dwóch zebraliśmy 2 wiadra i 2 duże kosze prawdziwków i podgrzyba na poligonie wędrzyńskim. Jak na prawdziwych mięsiarzy oups grzybiarzy zdobycz zabrana i wysuszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 ciągu godziny we dwóch zebraliśmy 2 wiadra i 2 duże kosze prawdziwków i podgrzyba na poligonie wędrzyńskimNo to "mięsiarze" z was nieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 A może by wprowadzic, na myśl zasady C&R dotyczącą rybek, zasadę F&L dotyczącą grzybów (Find&Leave czyli Znajdź i Zostaw) Co wy na to ?? Bynajmniej było by to coś nowego i śmiesznego ... czapeczki, koszulki F&L, rankingi pomiaru średnicy kapelusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Maniek daliśmy radę bo nie było straży grzybiarskiej a tam podobo można tylko do 1 wiadra A może by wprowadzic, na myśl zasady C&R dotyczącą rybek, zasadę F&L dotyczącą grzybów (Find&Leave czyli Znajdź i Zostaw)... I do tego jeszcze RAZB - Regulamin Amatorskiego Zbierania Grzybów Bynajmniej było by to coś nowego i śmiesznego ... czapeczki, koszulki F&L, rankingi pomiaru średnicy kapelusza Oczywiście wprowadzić należy okręgi i potężnie rozbudowany zarząd w stolicy, zawody sportowe w dziedzinach kozika, scyzoryka, kaloszy, zbierania na czas i mistrzostwa w zasiadkach na prawdziwka A tak już na poważnie to nadal koszę prawdziwki i suszę Już jakieś 10 wiader poszło do suszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 haha ale macie wyświrowane pomysły ale chociaz wesoło jest! pamiętajcie o wymiarach ochronnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 Już jakieś 10 wiader poszło do suszeniaNo, no ,no zupy grzybowej z suszonych wiader jeszcze nie jadłem , ,a pro po to mistrzostwa w zbieraniu grzybów to są tyle tylko że nie pamiętam gdzie w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 U mnie dzisiaj tylko jeden kosz, zebrany na spółkę z Łukaszem, cienko póki co, grzybów mało jeszcze... Ale może w przyszłym tygodniu będzie więcej Grunt, że dzisiaj były pierwsze pyszne zapiekanki z grzybkami i żółtym serem Jutro grzybowa Ale widzę, że w innych rejonach kraju grzybków sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 W sobotę miałem grzybobranie z pracy. Atrakcje te co zwykle Na 3 i pół osoby 4 kosze grzybów. Prawdziwków ponad 70 sztuk ale tylko z dziesięć dobrych reszta w kosz takie robaczywe. Zimne noce więc grzybki nie bardzo biorą Jak się zrobi ciepło to będzie Eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Wczoraj wróciłem z dwu dniowego grzybobrania po 4godz dniówka, nazbierałem około 50l grzybów same podgrzybki i jeden prawdziwy, piękniutkie same małe takie jak raz do słoiczka,było ich mnóstwo ale mój kręgosłup nie wytrzymał tylu skłonów i przez to miałem o 1/3 mniej grzybków od kolegów, mieliśmy poważny problem jak się z tym zabrać do domu. A byliśmy w rejonie pojezierza Sławskiego za Głogowem a dokładnie w Tarnowie Jeziornym, kolega ma tam działkę rekreacyjną i przez to mogliśmy gościć przez dwa dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaross Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Wczoraj grzybki, dzisiaj grzybki, wczoraj wiaderko przewaga maslakow sporo kozakow podgrzybki, 19 kani, 6 prawych, dzisiaj to samo wiaderko 1 prawy reszta podgrzybkow i kozakow, sa grzybki u mnie ale sporo robaczywych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Wracając dziś z kumplem z ryb zatrzymaliśmy się w lesie. Nazbieraliśmy podgrzybków i maślaków. Ale najwięcej opieniek miodowych. Słyszałem, że są pyszne w zalewie octowej. Teraz trzeba w necie znaleźć przepis na zamarynowanie ich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Ale najwięcej opieniek miodowych. Słyszałem, że są pyszne w zalewie octowej. Teraz trzeba w necie znaleźć przepis na zamarynowanie ich... Upewnij się dobrze czy to na pewno opieńki. Wczoraj też zaliczyłem pierwszy w tym roku krótki wypad na grzyby. Bez rewelacji, ale coś tam się nazbierało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 U mnie grzyby można zbierać skrzynkami - dosłownie. Podgrzybków masa. I klasa w skupie 1zł/1kg Ostatnio gdy łowiłem rybki, Tata wrócił ze skrzynką podgrzybków i zbierał tylko małe - duże zostawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Ale najwięcej opieniek miodowych. Słyszałem, że są pyszne w zalewie octowej. heh w czwartek naciąłem tego 2 wiaderka 10 L prwie wszystko poszło w ocet, musze przyznac z czystym sumieniem ze opieńka w occie jest lepsza niż prawdziwek czy podgrzybek gorsza jest tylko od gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 W wtorek rekreacyjny wypad do lasu obfitował w takie znaleziska: Z wielkiego kosza wyszło kilka słoiczków a reszta już elegancko wysuszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Aż wam zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 maniek, we Wrocławiu nie ma lasów i grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 maniek, we Wrocławiu nie ma lasów i grzybów No tylko te cholerne pieczarki a brak czasu aby wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Więc nie pozostaje Ci nic innego jak drałować na pojezierze drawskie na ryby i grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Może jest ktoś tu kto potrafi powiedzieć co to za grzyb??Jadalny to on nie jest dodam jedynie że rośnie na pniu drzewa wiąz. Pytam z czystej ciekawości. Jakoś zdjęcia jest fatalna ale może ktoś ustali gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jakoś zdjęcia jest fatalna ale może ktoś ustali gatunek Takie grzyby to tylko się spotyka w krainie "OZ" a w tym przypadku nawet porucznik Colombo nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi