pawciobra Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Coraz mniej liści na drzewach oraz chłodniejsze dnie, które potrafią zniechęcić wędkarza do połowów, to znak, że to dobra pora, aby złowić duże okazy ryb. Także zachęcam do wrzucania zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 wczoraj byłem na rybkach ale nic konkretnego same karasie i jedna płoć wyciągłem w sumie 40 sztuk brały jak głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Dzisiaj spining 3h i tylko 2 pistolety.... hmmm troszkę mnie to irytuje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 to ja pierwszy wrzucę fotkę. Dziś 2 godziny nad wodą i uwiesił się bolek 55 - 57 cm (mam orientacyjną miarkę na kiju). Kondycja świetna, troche poszalał. Rybka pływa dalej. Zauważyłem, że ostatnio najwięcej boleni łowię wtedy gdy wcale ich nie widać na powierzchni... Może coś w tym jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 2 Października 2012 Share Napisano 2 Października 2012 Na co te bolki łapiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 3 Października 2012 Autor Share Napisano 3 Października 2012 Dzisiaj miał być wypad ze znajomym na łowisko szczupakowe, lecz plan uległ zmianie, dlatego spontaniczny wypad ze spiningiem nad rzekę Pasłęka. Wynik, to niewymiarowy szczupak oraz 3 okonie z czego jeden tylko większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Pawcio-co to za kołowrotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seferiel Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 I co za przynęte ma ten pierwszy okoń w pysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTRONAUTA123 Napisano 3 Października 2012 Share Napisano 3 Października 2012 Mi to wygląda na coś w rodzaju meppsa aglia Jeżeli to nie jest on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 4 Października 2012 Autor Share Napisano 4 Października 2012 robert7791, jaxon victus fdv 300 Seferiel, obrotówka jaxona imitacja biedronki, ale już jej nie mam. Wisi na drzewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 robert7791, jaxon victus fdv 300 Seferiel, obrotówka jaxona imitacja biedronki, ale już jej nie mam. Wisi na drzewie Kolego Pawciobra jaki widzisz cel w robieniu i wklejaniu tu zdjęć narybku okonia ? bo nie kumam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 4 Października 2012 Share Napisano 4 Października 2012 A co ci to przeszkadza? Przynajmniej jakies zdjęcia są a nie suche opisy.. A okoń od tego nie zdechnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Dokładnie jak najwięcej fajnych zdjęc ze złapanymi rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 W końcu to jest temat z serii jak dzis było na rybach a nie wasze ryby życia!? Niestety ale cięzko na codzień łowić medalowe okazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 robert7791, jaxon victus fdv 300 Seferiel, obrotówka jaxona imitacja biedronki, ale już jej nie mam. Wisi na drzewie Kolego Pawciobra jaki widzisz cel w robieniu i wklejaniu tu zdjęć narybku okonia ? bo nie kumam !!!! Daje mi taką satysfakcję, że oprócz suchych wypocin z relacji jak było na rybach, dodaje także zdjęcia. Wczoraj 4godzinny wypad za szczupakiem ze znajomym haczykowcem. Mógł paść mój rekordowy okaz, lecz walczyłem dzielnie, ale ten pojedynek przegrałem, a szkoda, bo był ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Właśnie wróciłem, cały mokry, ale warto było... Pomimo, że dzień zakończył się moją porażką, to emocji nie brakowało. Po ok. godzinie pierwsze branie Szczupak +/- 50-60 cm (ciężko mi dokładnie ocenić, ale taki trochę ponad wymiar) zagryzł poczciwą Algę 2, był zapięty chyba tylko na jeden grot, bo całe wahadło wystawało mu z pyska... wypiął się po 3-4 metrach holu. Minęła następna godzinka i w miejscu gdzie nigdy bym się nie spodziewał szczupaka niespodzianka. Krótki rzut pod zwisające nad wodą gałęzie, jedno podbicie, drugie i paff! Spod samego brzegu wychodzi szczupal ok.70-75 cm, strasznie gruby. Niestety nie trafia w mojego Predatora i po ataku niknie w głębszej wodzie. Powtórzyłem rzut w te miejsce 2-3 razy ale bez żadnego odezwu. Szkoda, bo mogła być fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 5 Października 2012 Share Napisano 5 Października 2012 Dziś dwie godziny za zanderkiem na oderce 3 brania w tym jeden wyjechal cos kolo 45cm . Przewailo mnie jak nie wiem brania ledwo widoczne .. Czekam na rozpogodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Polskę w sobotę opanuje front atmosferyczny, który przyniesie wiele utrudnień dla wędkarzy. Na północy, zachodzie i w centrum kraju deszcz spowolni ruchy i ograniczy widzialność. Dodatkowo powieje z prędkością 60 km/h. Lepiej ma być na południu i południowym-wschodzie. Tam dokuczy jedynie wiatr. Północ jesienna, a południe letnie. Różnica temperatur: 13 st. C - 06-10-2012 Sobota będzie pełna pogodowych skrajności. Północ, centrum i zachód kraju zdominuje front atmosferyczny, który przyniesie porywisty wiatr, opady deszczu i chłód. Z kolei na południu będzie pogodnie i ciepło. Tam słupki rtęci wskażą nawet 23 st. C. W sobotę stosunkowo dobre warunki wedkarskie będą panować na rzekach południowo-wschodniej Polski. W tych rejonach synoptycy nie prognozują opadów deszczu. Dokuczliwe mogą się okazać porywy wiatru osiągające prędkość 60 km/h. Jesiennie W pozostałej części kraju wędkarze powinni być przygotowani na przelotne opady deszczu. Temperatura maksymalna wyniesie od 10 st. C na Warmii i Mazurach po 23 st. C na Rzeszowszczyźnie. Biomet w całym kraju będzie niekorzystny, obniżający komfort wedkowania. Nad wodą przyda się mocna kawa. _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Października 2012 Autor Share Napisano 6 Października 2012 drawa, Przeważnie jest tak, że im pogoda brzydsza tym lepiej ryba bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Byłem dzisiaj na luźnym spacerze na małej nizinnej rzeczce, chciałem odpocząć troche od ciężkiej wiślanej orki i porzucać ciut lżejszym zestawem. Efekt spaceru to 4 krótkie sandacze-przedszkolaki +/- 35cm, kilka okoni jeden ładny spadł około 33-35cm i ponad wymiarowy szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Bystrzyca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Nie, priva masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 To i odemnie kilka zdjęć. Najpierw sandacz z wczorajszego ciepłego i wietrznego wieczora. A poniżej dwie największe ryby ubiegłotygodniowej zasiadki w ulewnym deszczu Dwie bliźniacze pełnołuskie 9+ kg Oprócz tego było kilka mniejszych. Dawno tak nie zmokłem jak tamtej nocy z soboty na niedzielę Inna sprawa, że wynikalo to z faktu, że wszystkie 6 ryb wzięło w największym deszczu- jak się uspokoiło brania ustały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 Ładnie połowiłeś Tomek! A sandacz na co wziął na rybke czy na spina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Października 2012 Share Napisano 7 Października 2012 A sandacz na co wziął na rybke czy na spina? Z braku płotek, na żywego karasia z gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi