kamilo Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Witam ja dwa podejścia na tygodniu na jaziki,środa pogoda super jedno branie i ładna ryba odpływa z przynętą,piątek 3 godz przed południem jeden szczupak i spada mi mały jazik,weekend bez rybek .
Gość Rapa-man Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Potwierdzam slowa kukasza,dzisiaj odra spinn, woda wysko,kawa z mlekiem,rybki sa ciagle pochowane przy dnie,ale mialem branie sandacza na raczka
Kukasz Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Rapa-man na szczęście monitoruje stan Odry na pogodynce i z każdą godziną idzie w dół, więc myślę, że na kolejny weekend już będzie można połowić feederkiem
Lemiux Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 U mnie jak na razie straszna posucha, 4 wypady po 3 godziny i nic. Rzeka Wisła w Goczałkowicach, uciąg średni, głębokość od 0,5 metra do 1,5 metra. Podpowie mi ktoś czy jest sens szukać kleni na płytszym odcinku rzeki (0,5m) o dnie z dosyć dużą ilością dużych kamieni, kiedy kawałek niżej mają do dyspozycji normalne dno ale już 1,5 m głębokości ??
Gość Rapa-man Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Sens jest zawsze,na klenia jeszcze za zimno na plytkiej wodzie,ale kto wie nie ma reguły na rybach:)więc czekamy na poprawe warunków
Nightwalker Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Dziś w Krakowie dopisała pogoda - wędka w dłoń i w trasę. Czas Operacyjny: 6h Odwiedzone rzeki: Dłubnia, Rudawa, Wisła. Przynęty: błystki, woblery, twistery. Wyniki: O kiju Wrażenia z wycieczki w blasku słoneczka - bezcenne W weekend dalszy ciąg zwiedzania rzeczek
jaceen Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Ja się nie poddaję i jakieś skromne wyniki są http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243738#243738
Marienty Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Ja się nie poddaję i jakieś skromne wyniki są http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243738#243738 Niektórym wysoka, mętna woda na Odrze nie przeszkadza w wynikach . Graty Jacku Jeśli do soboty nie będzie oznak żerowania byczka to również ruszam z DSem za kleniem nad Odrę.
Nightwalker Napisano 5 Marca 2013 Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Dokładnie Tak Zawsze sobie mówię ze skoro tym razem nic nie "wpadło" następnym razem woda to wynagrodzi
macko Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 dzisiaj miałem wolne, więc na ryby pstrągi brały już lepiej, sporo małych kropków się trafiło, było kilka odprowadzeń, w tym jednego całkiem przyzwoitego. Wracając postanawiam spróbować raz jeszcze go skusić. No i udało się 34 cm lądują na brzegu. Rybkę wypuszczam bo szkoda chudziny zabijać, wiecej na filmiku i foto. View My Video
Dawido Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Okonie dziś dokazywały, wprawdzie nie kabany, ale po mizerii zimowej... U mnie 15 sztuk, u kolegi więcej, w tym dwa osobniki +20. Oczywiście spin. :]
pawciobra Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Dzisiaj 4,5h nad rzeką Pasłęka wypad zakończył się jedną świnką oraz wieloma zmarnowanymi braniami. Metoda oczywiście ds.
Nightwalker Napisano 6 Marca 2013 Napisano 6 Marca 2013 Rybkę wypuszczam bo szkoda chudziny zabijać. Jak na "chudzinę" dość żwawy skubaniec Gratuluję rybki
marcinryba Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 dziś byłem na kanale nietkowickim sama drobnica brała jak głupia i tylko dwie wymiarowe płotki ....pozdrawaim
Szwagier Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Dzisiaj moja rzeczka i pierwszy wypad w sezonie. Goniłem za kleniem/jaziem ale niestety 0 brań.
jarom81 Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Ja wczoraj wraz z kolegom wybrałem się na Odre w Kędzierzynie-Kożlu na 8 godzin i złapaliśy po jednym raku,a pozatym nie dało się zabardzo łowić ponieważ bardzo dokuczał wiatr.Metoda łowienia ds.Pozdrawiam
pawciobra Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Dzisiaj trzeci dzień pod rząd na rybach ale z najgorszymi efektami, bo tylko kilka puknięć a do tego paskudna pogoda ...Metoda ds.
Gość Rapa-man Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Znowu przerwa z rybkami,idą mrozy,za miesiac moze kleń sie już ruszy tragedia
pawciobra Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Znowu przerwa z rybkami,idą mrozy,za miesiac moze kleń sie już ruszy tragedia Kleń, certa, płoć, krąp, świnka, jelec i inny białoryb już się ruszył ale jeszcze nie do końca jak byśmy chcieli
Gość Rapa-man Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Moze i się ruszył ale teraz sie niestety zatrzma
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Spacerowałem dzisiaj nad jedną z rzeczek, 3 brania, pstrągi male około 35cm, wszystkie odchaczone w wodzie. Klimacik fajny, jednak woda krysztal i bardz niska, ciężkie warunki, widziałem już stada dużych żab, niedługo pstrągi będą miały wielkie żarcie.
buszmen Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Graty koledzy! aż w dołku mnie ściska z zazdrości że Wy już łowicie a na Mazurach na jeziorach lód 30cm+ a w rzekach jeszcze nic nie słychać Już nie mogę doczekać się codziennych wypraw na moją rzekę , która praktycznie płynie 5min. od domu i obecnie z niecierpliwością wyczekuję weekendów , bo tylko wtedy mam czas połowić na lodzie ale już chciałbym połowić na wypuszczankę czy ds . Pozdrawiam.
Winko Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 DAWID napisał: 3 brania, pstrągi male około 35cm, wszystkie odchaczone w wodzie. No, wcale Ci się nie dziwie że tak twierdzisz, sa wody gdzie takie kropki to prawdziwe okazy, lecz po fotkach z pstrągami które łowisz trudno się z Tobą nie zgodzić DAWID? Tak na marginesie, ile miałeś juz w tym sezonie kropek z czwórką z przodu
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Napisano 7 Marca 2013 Winko, kilka było Największy do tej pory 49 cm:) Czekam na pierwsze sezonowe 50 +
Rekomendowane odpowiedzi