kamilo Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Witam ja dwa podejścia na tygodniu na jaziki,środa pogoda super jedno branie i ładna ryba odpływa z przynętą,piątek 3 godz przed południem jeden szczupak i spada mi mały jazik,weekend bez rybek . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Potwierdzam slowa kukasza,dzisiaj odra spinn, woda wysko,kawa z mlekiem,rybki sa ciagle pochowane przy dnie,ale mialem branie sandacza na raczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Rapa-man na szczęście monitoruje stan Odry na pogodynce i z każdą godziną idzie w dół, więc myślę, że na kolejny weekend już będzie można połowić feederkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 U mnie jak na razie straszna posucha, 4 wypady po 3 godziny i nic. Rzeka Wisła w Goczałkowicach, uciąg średni, głębokość od 0,5 metra do 1,5 metra. Podpowie mi ktoś czy jest sens szukać kleni na płytszym odcinku rzeki (0,5m) o dnie z dosyć dużą ilością dużych kamieni, kiedy kawałek niżej mają do dyspozycji normalne dno ale już 1,5 m głębokości ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Sens jest zawsze,na klenia jeszcze za zimno na plytkiej wodzie,ale kto wie nie ma reguły na rybach:)więc czekamy na poprawe warunków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Dziś w Krakowie dopisała pogoda - wędka w dłoń i w trasę. Czas Operacyjny: 6h Odwiedzone rzeki: Dłubnia, Rudawa, Wisła. Przynęty: błystki, woblery, twistery. Wyniki: O kiju Wrażenia z wycieczki w blasku słoneczka - bezcenne W weekend dalszy ciąg zwiedzania rzeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Ja się nie poddaję i jakieś skromne wyniki są http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243738#243738 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Ja się nie poddaję i jakieś skromne wyniki są http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=243738#243738 Niektórym wysoka, mętna woda na Odrze nie przeszkadza w wynikach . Graty Jacku Jeśli do soboty nie będzie oznak żerowania byczka to również ruszam z DSem za kleniem nad Odrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 Sto razy trzeba przegrać, żeby raz wygrać. Dokładnie Tak Zawsze sobie mówię ze skoro tym razem nic nie "wpadło" następnym razem woda to wynagrodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 dzisiaj miałem wolne, więc na ryby pstrągi brały już lepiej, sporo małych kropków się trafiło, było kilka odprowadzeń, w tym jednego całkiem przyzwoitego. Wracając postanawiam spróbować raz jeszcze go skusić. No i udało się 34 cm lądują na brzegu. Rybkę wypuszczam bo szkoda chudziny zabijać, wiecej na filmiku i foto. View My Video Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Okonie dziś dokazywały, wprawdzie nie kabany, ale po mizerii zimowej... U mnie 15 sztuk, u kolegi więcej, w tym dwa osobniki +20. Oczywiście spin. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Dzisiaj 4,5h nad rzeką Pasłęka wypad zakończył się jedną świnką oraz wieloma zmarnowanymi braniami. Metoda oczywiście ds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 6 Marca 2013 Share Napisano 6 Marca 2013 Rybkę wypuszczam bo szkoda chudziny zabijać. Jak na "chudzinę" dość żwawy skubaniec Gratuluję rybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinryba Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 dziś byłem na kanale nietkowickim sama drobnica brała jak głupia i tylko dwie wymiarowe płotki ....pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwagier Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Dzisiaj moja rzeczka i pierwszy wypad w sezonie. Goniłem za kleniem/jaziem ale niestety 0 brań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarom81 Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Ja wczoraj wraz z kolegom wybrałem się na Odre w Kędzierzynie-Kożlu na 8 godzin i złapaliśy po jednym raku,a pozatym nie dało się zabardzo łowić ponieważ bardzo dokuczał wiatr.Metoda łowienia ds.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Dzisiaj trzeci dzień pod rząd na rybach ale z najgorszymi efektami, bo tylko kilka puknięć a do tego paskudna pogoda ...Metoda ds. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Znowu przerwa z rybkami,idą mrozy,za miesiac moze kleń sie już ruszy tragedia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Znowu przerwa z rybkami,idą mrozy,za miesiac moze kleń sie już ruszy tragedia Kleń, certa, płoć, krąp, świnka, jelec i inny białoryb już się ruszył ale jeszcze nie do końca jak byśmy chcieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Moze i się ruszył ale teraz sie niestety zatrzma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Spacerowałem dzisiaj nad jedną z rzeczek, 3 brania, pstrągi male około 35cm, wszystkie odchaczone w wodzie. Klimacik fajny, jednak woda krysztal i bardz niska, ciężkie warunki, widziałem już stada dużych żab, niedługo pstrągi będą miały wielkie żarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Graty koledzy! aż w dołku mnie ściska z zazdrości że Wy już łowicie a na Mazurach na jeziorach lód 30cm+ a w rzekach jeszcze nic nie słychać Już nie mogę doczekać się codziennych wypraw na moją rzekę , która praktycznie płynie 5min. od domu i obecnie z niecierpliwością wyczekuję weekendów , bo tylko wtedy mam czas połowić na lodzie ale już chciałbym połowić na wypuszczankę czy ds . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 DAWID napisał: 3 brania, pstrągi male około 35cm, wszystkie odchaczone w wodzie. No, wcale Ci się nie dziwie że tak twierdzisz, sa wody gdzie takie kropki to prawdziwe okazy, lecz po fotkach z pstrągami które łowisz trudno się z Tobą nie zgodzić DAWID? Tak na marginesie, ile miałeś juz w tym sezonie kropek z czwórką z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Winko, kilka było Największy do tej pory 49 cm:) Czekam na pierwsze sezonowe 50 + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Jak Cię znam to zbyt długo nie będziesz czekał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi