Jaworznianin Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Ja plywalem na silniku, ale lodka ledwo plynela pod wiatr na 5 biegu a akumulator dostal w dupsko niezle Fale byly takie ze lodka podskakiwala, chyba nastepnym razem odpuszcze q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 jaki polecacie moc i firma ma ktoś jakieś doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaworznianin Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Moc silnika? Prawidlowe pytanie brzmi - jakie ciezkie akumulatory chcesz nosic Wystarczy <> 40lbs. Ja mam 36lbs tylko dlatego ze wersja 36 miala wbudowany wskaznik napiecia akumulatora a v 30lbs nie. Wygodna rzecz - widac kiedy trzeba sie zwijac do portu Silnik mam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=2240244674 Mialem wczesniej Minkotte 30lbs z ktora bawilem sie w rozne tuningi lacznie z zasilaniem z 24V przez starownik PWM. Minkotta wyglada kropka w kropke jak Neraus, przypuszczam ze to ta sama fabryka tylko sprzedaja pod wieloma markami. Minkota idzie glownie na USA. Przy normalnej pogodzie, czyli lekkie falki oplynalem Dziecki dookola, krecac sie w paru miejscach i z akumulatora takiego jak nizej zostalo jeszcze okolo 1/4-1/3 ladunku. akumulator: http://allegro.pl/show_item.php?item=2248642283 Przy standardowej pogodzie lodka plynie okolo 3.5-4.5km/h na pelnej mocy. W ostatni piatek 2km/h pod wiatr Akumulator daje zawsze jak najblizej dziobu zeby choc troche wytrymowac lodke gdy plywam sam (wymienilem kable w silniku na 4mb - akurat wystarcza). Nie daj sie nabrac na silniki o wiekszym ciagu - na 50lbs bedziesz plynal max 1km/h szybciej niz na 36lbs za to prad pobierany z akumulatora bedzie duuuzo wiekszy. Opory plyniecia rosna znacznie z wzrostem predkosci. Ps. Gdybys kupil silnik to pierwsze co zrob przylutuj wszystkie przewody do przelacznika predkosci. Zastosowane konektory to najczesciej zrodlo problemow - konektor troche zasniedzieje, zaczyna sie grzac, sniedzieje jeszcze bardziej w koncu sie tak grzeje ze wygrzewa plastik przelacznika. Oblutujesz na poczatku i masz kilka lat plywania dluzej Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 dzięki za informacje na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 a ja se mysle w czwartek wpasc znow na dziecki Dzis bylem na dzierznie i splawiki jak zaczarowane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 W sobotę byliśmy na łące od 6-12. Prawie zero łodzi pływało więc widać jak biorą. Niestety bez pobicia na spining. Pistolety nie brały a o okoniu to można zapomnieć. Kolega miał rzucone na żywca i też bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 też kupiłem silnik Neraus tylko 55 LBS. idzie jak burza. po pół roku używania zepsuł się przełącznik, zniknęło kilka biegów. Wysłałem do serwisu i zamontowali mi maksymizer za free (w ramach gwarancji) i teraz aku wystarcza na dużo dużo dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 w wtorek troszkę brały, było dużo wędkarzy i biała ryba się ruszyła leszczyk itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 2 Czerwca 2012 Share Napisano 2 Czerwca 2012 Witam! Szczupak, okoń, biała ryba ciągle przewija się w wątku. Trafia się czasem sum. A łowi ktoś świadomie sandacza na tym zbiorniku? Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrex Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Witam Nocka z 1-2 czerwca wpadł karp 1,5 kg btw.Byłem tam pierwszy raz i jestem mile zaskoczony łowiskiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 a nie byłeś to może Ty gdy z rana obok ciebie przyszli młody ( czyli ja) z starszym gościem ? na prawo od Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 z drapieżnikiem ciezko ostatnio zawody jak były to na 30 ludzi to wiekszosc poprzywoziła po 1-2 okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slazak Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 To jak jest ten sandacz na dziećkach czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 jest bo jest tylko złowić ciężko:PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 ho ho ho ale brzeg dzisiaj z nocki zasypany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slazak Napisano 9 Czerwca 2012 Share Napisano 9 Czerwca 2012 Kurde jade jutro z rano po raz kolejny na Dziećki i jak po raz kolejny wrócę z pustymi rękami to się poważnie wkur... W tym roku byłem już na rybach około dwudziestu razy i mój wynik to jedna duża płoć...Nawet jednego Leszczyka nie mówiąć już o karpiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 W tym roku byłem już na rybach około dwudziestu razy i mój wynik to jedna duża płoć...Nawet jednego Leszczyka nie mówiąć już o karpiu... masz cierpliwosc szefie Proponuje zmienic miejscówke albo cos w sposobie wedkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cat Napisano 13 Czerwca 2012 Share Napisano 13 Czerwca 2012 jak tam połowy na dziećkach warto jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 witam. ruszył się coś drapieżnik na spining? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 14 Czerwca 2012 Share Napisano 14 Czerwca 2012 Sandacz nie bierze, szczupak niemiarowy. Okonie gdzieś przepadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 nic sie nie stało Polacy nic sie nie stało!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 oj tam, oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 jak tam nad zalewem był ktoś od strony przemszy koleś wyciągną amura na 16 kg i kilka ładnych karpi ja ze spiningiem się bawiłem ale bez większych efektów ale okonków małych sporo,idzie się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 witam. jak to jest z namiotami i samochodami na dzieckowicach można stawiać wjezdzac , bo gdy byłem ostatnio to przy wodzie dużo namiotów i to nie tylko te bez podłóg a pozatym w lasku kupa samochodów chodzi mi o miejsce od rur w stronę rybaczowki. z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 ogólnie nie można samochodami i namiotów nie można , chyba jedynie te igla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi