Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
Napisano

W końcu mam zestaw na grubego zwierza , kijek 2,70 Robinson big mama ćw do 70 gr. młynek też Robinson Raptor 5000 ( oglądałem też daiwe ninja 5000 ale wydawała mi się mała , z kolei royobi zauber tej wielkości powala wagą ) do tego pletka 0,20 8 splotowa i przypony tytanowe ( ponoć rewelacja ) jutro rano testy 💪 na grubo

• Super 1
Napisano
8 godzin temu, wasyl1968 napisał:

W końcu mam zestaw na grubego zwierza , kijek 2,70 Robinson big mama ćw do 70 gr. młynek też Robinson Raptor 5000 ( oglądałem też daiwe ninja 5000 ale wydawała mi się mała , z kolei royobi zauber tej wielkości powala wagą ) do tego pletka 0,20 8 splotowa i przypony tytanowe ( ponoć rewelacja ) jutro rano testy 💪 na grubo

Życzę dobrego chrzestu tego zestawu 

Napisano

Kurna wszyscy wyciągają ryby a ja nie mam czasu 👿 póki co zbroję się dalej , trochę inspiracji Jacka , ciekawy jestem raczkiem firmy wob-art 5 cm. 6gr. tonący 🤔 ktoś ma doświadczenie z wyrobami tej firmy ? 

IMG_20220625_121147.jpg

• Super 1
Napisano
3 godziny temu, wasyl1968 napisał:

Kurna wszyscy wyciągają ryby a ja nie mam czasu 👿 póki co zbroję się dalej , trochę inspiracji Jacka , ciekawy jestem raczkiem firmy wob-art 5 cm. 6gr. tonący 🤔 ktoś ma doświadczenie z wyrobami tej firmy ? 

IMG_20220625_121147.jpg

Ja używam wobków ukleja vibro od wob art, są porządnie wykonane mają dobre kotwice i coś tam nawet na to złowiłem ;) 

• Dzięki! 1
Napisano
5 godzin temu, wasyl1968 napisał:

... ktoś ma doświadczenie z wyrobami tej firmy ? 

IMG_20220625_121147.jpg

Kałużnice, żółtobrzeżki i inne żuki Wob-Art są w moim arsenale od kilku lat. Każdą ewentualną stratę staram się uzupełniać z nawiązką, bo warto je mieć. Jestem pewien, że i Ty będziesz zadowolony ze swojego raczka. 

• Dzięki! 1
  • 2 weeks later...
Napisano

Karmienia zajawki na konfrontowanie małych wahadełek z Odrą ciąg dalszy :)

Wczoraj przyszły i od razu po pracy pojechały nad rzekę - wahadełka Grzegorza Wadeckiego "Riomes".

Piękna robota, a sama praca... interesująca, ale myślę, że muszę się nimi dłużej pobawić, by wydobyć ich prawdziwy blask.

Póki co prawie 4 godziny w wodzie i 4 rybki oszukane (3 okonki i szczupaczek), więc jak na lipcowe popołudnie - nieźle :)

20220705_132917.jpg

• Super 2
Napisano

Ściągnięte z chińskiego allegro. Najmniejsze jakie znalazłem - 7,5 cm.

Boleń, szczupak, okoń a może kleń? Zobaczymy. Mam tylko nadzieję, że będą dobrze kręcić ogonkiem 😉

20220707_122412_resized.jpg

• Super 2
Napisano
W dniu 7.07.2022 o 12:56, Marienty napisał:

Ściągnięte z chińskiego allegro. Najmniejsze jakie znalazłem - 7,5 cm.

Były już testy?

Napisano (edytowane)
5 godzin temu, SebaZG napisał:

Były już testy?

Były. Bardzo ładnie kręcą i bąbelkują już przy wolnym prowadzeniu. Tylko sprawdzałem i nie łowiłem dłużej niż 5 minut. Woblery z potencjałem.

Z tego linka:

https://pl.aliexpress.com/item/1005004013111384.html?spm=a2g0o.order_detail.0.0.3a8743ceXztVHK&gatewayAdapt=glo2pol

Edytowane przez Marienty
Napisano
W dniu 7.07.2022 o 12:56, Marienty napisał:

Najmniejsze jakie znalazłem - 7,5 cm.

Znalazłem jeszcze mniejsze, River2Sea Whopper Plopper 60 Fat Body ;) Zamówiłem z tej serii w wersji 130mm, bo tego największego 190mm  chyba swoim sprzętem nie ogarnę;) A mam na niego chrapkę:))) Dostawa 2-3 dni:) W poniedziałek będę wiedział, co mam;)

• 2 weeks later...
Napisano
28 minut temu, wasyl1968 napisał:

rodzinka w komplecie 😜

Fajne przynęty. Rada to, bezapelacyjnie kotwice i kółka do wymiany. Przynajmniej w tych dużych crawlerach. Mała cykada SG jest b.dobrą przynętą, ale jednocześnie koszmarnie awaryjna. Uprzedzałem w swoich postach i nie jest to bezpodstawne stwierdzenie. Ta większa z dwoma kotwiczkami dłużej wytrzymała. Jednak po kilku braniach i tak skrzydła odpadły. Mała, przy pierwszym zakupie, też coś zdążyła połowić. Rozwiązanie to samo i to samo spotkało skrzydła.  Kupiłem wbrew sobie jeszcze jedną i co... w trzecim rzucie odstrzeliłem i zostało kalectwo. Nigdy więcej. U znajomego było podobnie. Oby u innych się nie sprawdziło, to moje czarne proroctwo:)

IMG_20220726_172003.thumb.jpg.9bfca2b6df3084cb17d85eb023d1ece5.jpg

Napisano

Dzięki Jacek za rady , faktycznie duże kotwice do wymiany , strasznie liche 🤔 , gówniaki będą mieli premierę za dwa tygodnie w Lubniewicach 🤗