PAweł1995 Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 mi właśnie doszlo wędzisko jaxon tele strong 3,6 m 100-300 g zarzutu xD kołowrotek jaxon vertigo frm 400 z wolnym biegiem i plecionke 0,20 do 24 kg jaxona xD to wszystko z allegro od bajcika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 4 Lipca 2007 Share Napisano 4 Lipca 2007 Ja dzisiaj kupiłem: Kołowrotek Shimano Catana 2500 RA; Jakaś żyłka Midam 2x 100m (tak na przetestowanie, moze sie sprawdzi); Kilka gumek; Agrafki z krętlikiem i krętliki (na przypony); Jutro rano ide testowac POŁAMANIA ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduro Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 haczyki kamatsu aji nr 12 i 14 z przyponem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Ja dziś kupiłem sprzęt potrzeby do zawodów spławikowych miałem bacika, wiadro zanętowe i krzesło a resztę dziś dokupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduro Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 zapomniałem jeszcze dzisiaj kupić robaki więc pojechałem na rowerze jeszcze raz po mady kolorowe i... złapała mnei ulewa, przyjechałem do domu jakbym wyszedł z basenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 5 Lipca 2007 Share Napisano 5 Lipca 2007 Ja znowu kupiłem kilka gumek. Można powiedziec że dzis kupiłem same perłowe z brokatem, -czemu? ... może sie sprawdziły. POLECAM rippery predator perłowe z brokatem (moim zdaniem najlepiej 7cm) Połamania kija (...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczo Napisano 6 Lipca 2007 Share Napisano 6 Lipca 2007 Ja wczoraj zakupiłem takiego marshalka Najbardziej w nim urzekło mnie przełozenie, dlatego też między innymi wybrałem jego. Żeby tylko slużył jak najdłużej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f6b9e0ee050d5a0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Ja będę musiał kupić kilka rzeczy jeszcze, i uzupełnić braki w sprzęcie. A żeby nie robić OT to napiszę że ostatnio zakupiłem trochę haczyków marki Mustad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Ja dzisiaj kupiłem: 4 haczyki nr.1 na węgorza zanęte na płoć na wage za 1kg 4 zł (bbaaardddzzzoooo skuteczna) zanęte trapera uniwersalną (na czarną godzine schowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turbo Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 A moje zdjecie coś nie chodzi wkleje jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 Co prawda nie kupiłem, ale dostałem Stojak pod wędki (tu przy okazji piątkowej zasiadki na sumy) Trochę go zmodyfikowałem- z przodu mocniejsza poprzeczka a z tyłu pasowne zatrzaski na kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iceman Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 O to mnie zaciekawiło, kłowrotek made in Japan i jak się sprawuje?? Jak pracuje itp.?? o trwałość nie pytam bo przez 10 tygodni to nawet Jaxon może sie nie rozlecieć Przy wykonaniu tego kołowrotka uroda Red Arc blednie szybko. Dokładnosc wykonania, dopracowanie szczegołow o klase lepsze. Sam kołowrotek zadnych absolutnie wyczuwalnych luzów. Kreci pieknie ale ma przełozenie 6:1 a SPRO ma 5,2:1 wiec potrzeba nieco wiekszej siły zeby go rozpedzic ale sunie bardzo ładnie i widac, ze ma dobrze wywazony mechanizm. Przy kreceniu nie wydaje zadnych nieporzadanych dzwieków jak np moja Daiwa Regal 2500Xi ktora tez ma 10 łozysk, ale od poczatku miala luzy i dziwne dzwieki wydawała a tez troche kosztowala. Dodatkowe uwagi sa takie, ze kołowrotek ten przez swóje przełozenie niby jeszcze nie takie duze, ale juz jednak spore słabo spisuje sie przy uzywaniu z ciezkimi woblerami bo sciaganie głeboko pracujacego woblera o długosci 10cm na plecionce i w pradzie rzeki powoduje po 2 - 3 godzinach odczuwalne zmeczenie reki (kołowrotek oczywiscie kreci elegancko ale wymaga sporo wiekszej siły jego napedzenie)i dlatego tez kupie sobie jeszcze jeden Fujitsu z przełozeniem 4,5:1 wersja Quartz bez dopisku RED. Mam jeszcze taka uwage ze Fujitsu sa jakby troche ponadwymiarowe Red Arc 10200 jest duuuuzo mniejszy od Quartz 2000. Quartz 2000 jest wiekszy tez troche od mojego REGALA 2500, dlatego kolejny kupie w wersji 1500 Quartz Red moge polecic do połowu boleni na przynety nie stawiajace duzego oporu i rozne inne przynety wymagajace szybszego sciagania, albo dla ludzi przyzwyczajonych do wiekszych przełozen i łapiacych na przynety nie stawiajace wielkich oporów w wodzie. Chyba ze lubimy mocniej pokrecic Najpierw kupiłem ten kołowrotek do Daiwy Infinity Q 8-35gr, ale z powodu meczącego krecenia z wiekszymi przynetami w nurcie rzeki a zazwyczaj łapie na woblery od 9cm w góre przełozyłem go do Speedmaster-a 5-20gr i tutaj jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Taaak jeszcze nie kupiłam nic.... a muszę bo po niedzielnym wypadzie szlag trafił żyłkę i tu dla zainteresowanych tematem "dlaczego nie Jaxon" - żyłka Super Strong o wytrzymałości 6kg uległa 25g koszyczkowi + zanęta Co mojego skłoniło, żeby to kupić A może to była najlepsza żyłka w naszym wędkarskim? A więc jutro zakupy: priorytet żyłka (i to nie jedna szpula), koszyczki zanętowe i rurki. Jakie polecacie proste czy łamane Osobiście wolę łamane, mój proste. Chyba kompromis: pół na pół Znając życie coś tam jeszcze wpadnie, jak nie zapomnę to się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 A ja jak zwykle nakupiłem gumek (plus główki oczywiscie) bo po kazdej wyprawie wedkarskiej zostają one w wodzie Madi ... Ja tez mysle ze lepsze beda rurki łamane Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 A ja jak zwykle nakupiłem gumek Przepraszam, ale jakoś mi się nasunął post nr 2 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=3428 ja nie wiem czy to ta pora czy jak :oops: Ale "stary" już śpi, więc chyba samo skojarzenie Madi ... Ja tez mysle ze lepsze beda rurki łamane No i jestem w domu Wg mnie są najlepsze, nic się nie plącze, nie owija, a sama końcówka gdzieś z boczku nie odstrasza ryb, jak ta prosta, chyba z resztą Jutro zaprowadzam dziecię do przedszkola, po drodze, oczywiście powrotnej wędkarski (o ile można to tak nazwać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 9 Lipca 2007 Share Napisano 9 Lipca 2007 Madi... Dokładnie to chodzi mi o rippery i twistery Ja nie miałem nic złego na mysli jak to pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 Madi...Dokładnie to chodzi mi o rippery i twistery Ja nie miałem nic złego na mysli jak to pisałem No wiem, wiem Tylko mi się przypomniała pewna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmatys Napisano 10 Lipca 2007 Share Napisano 10 Lipca 2007 Witam, dzis dojechal do mnie nowy sprzecik: wędzisko Shimano Beast Master 2,4m, 5-20g kołowrotek Shimano Exage 2500 Zobaczymy jak sprzecik bedzie sie sprawowal. W sobote pierwsze połowy wiec zdam relacje jak sie sprawuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Ja niedawno zakupiłem Multika Abu 4601C3 Oraz wędkę Jaxon Perseus Spin Cast 1,98m/35g - jedno częściowa, która powinna być u mnie na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 A na co ci ten sprzet? zapowiada sie cos wiekszego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Ja zakupiłem pokrowiec na węki na allegro jak narazie (po 1 wyprawie) jestem z niego zadowolony. Wydałem na niego jedyne 45zł+przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 ememiks to multik castngowy coś jak spinning. Łowi się tym wobklerkami błystkami i gumami. Coraz więcej tego na rynku myślę że już więcej jest multików castingowych jak morskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 wobler129, mam do Ciebie 3 pytania. 1. Czy taki multiplikator jest ciezki 2. Czy daleko sie na nim zazuca 3. I ile za niego zapłaciłes Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 element52 multiplikator waży tak samo jak zwykły kręciołek. 1. Ten akurat waży 260g. 2. Jak się nauczy to dość daleko bo multiki nie mają stałej szpuli. 3. Ja kupiłem dość tanio bo był zakupiony tylko do testów - tak robią bogaci ludzie. 3 razy był nad wodą i był zakupiony tylko po to by sprawdzić jego jakość. W sklepach kosztuje koło 420zł. ja zapłaciłęm 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 11 Lipca 2007 Share Napisano 11 Lipca 2007 Co to wagi to sie zdziwiłem Bardzo mało wazy, ja myslałem ze ze dwa razy wiecej niz zwykły kolowrotek A tu tyle samo Dzieki za odpowiedz PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi