Skocz do zawartości
Dragon

Jak było dziś na rybach??Kwiecień 2010.

kamionki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wczoraj na spacerze z rodzinką cztery okonie, wszystkie do 20 cm, dzisiaj już sam odwiedziłem wczorajszą miejscówkę, efekt to 24 okonki, największy może miał ze 25 cm,

widziałem kilka osób, które spiningowały szczupakowymi gumami, na szczęście nic nie złowili

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 295
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

katastrofa w trójkę byliśmy koledzy leszczyki na białe ja na czerwone blizej brzegu okonki,jedna płoteczke i leszczyka.4 godz od po 7ej rana do po 11tej wiatr momentami bardzo silny ,zimno grad nas wygonił.

Do rafiego 73woda wysoka na zaporze siedzielismy w zatoce koło kolejowego po krzakach.

Napisano

Dziś na J.Glinki od 16 do 20. Jedna płoteczka i około 25 krąpi. Okazów nie było , ale zabawy sporo. Rybki oczywiście w wodzie nadal.

Napisano

Co miało być w czwartek było w środę. Dzisiaj poczułem to na co czekałem b.długo, czyli kleń słusznych rozmiarów. Wyciągnął mi z 20m żyłki i zaczęła się siłowanka. Ja pięć metrów do siebie on pięć do siebie :lol: i tak za którymś razem wiadoma rzecz, luz i błogi stan po spiętej rybie. Później tylko sztuki przed 40-tką.

a6f96ebd88d058a2m.jpg 9e2293ddb9403c3am.jpg 42e5c9c52202241bm.jpg 01775e355f4586fdm.jpg

Napisano

jaceen, czy to rzeka na B :lol:

tak za którymś razem wiadoma rzecz, luz i błogi stan po spiętej rybie
Bardzo nie łubie takich chwil i dlatego stosuje plecionki :razz: a 'kluski" ładne :wink: graty .
Napisano
Na "B" planuję w przyszłym tygodniu
Chyba też sie przeproszę z rzeką na B ,będę w piątek to ob-lukam jak z woda.
Napisano

Bardzo ładne te rzeki na których łowisz jaceen no i rybki również, mam nadzieje, że następnym razem hol naprawdę dużego klenia się powiedzie.

Pozdrawiam :)

Napisano

Wczoraj dwie godzinki se spinem nad Wisłoką, woda dosyć wysoka,padał deszcz, wiał mocny wiatr, więc zapowiadało się nieciekawie, a tu miła niespodzianka, co prawda okazów nie było, ale już w pierwszym rzucie trafił się klenik ok. 30cm, takich złapałem jeszcze 4, oprócz tego jeden klenik 38cm., świnka 30cm, dwa jazie, większy miał 33cm. dodatkowo dużo puknięć w woblerka także zabawa była. Najciekawsze było to, że jak tylko przestało padać i wiatr trochę osłabł, brania ustały.

Napisano

2 dni temu kilka godzin spędzonych w porcie na Warcie, nasze efekty to kilka płotek i ukleja, w sobotę zawody, jutro zakupy.

Napisano

wczoraj 3 godz. nad Wisłoką i 5 kleników 30-35cm, niestety natknąłem się na działalność (prawdopodobnie) wydry, aczkolwiek nigdy jej tam nie widziałem, jest natomiast sporo norek amerykańskich, które jednak wydaje mi się są troszeczkę za małe aby polować na ryby takich rozmiarów jakie widuje nad wodą, kilka dni temu znalazłem miętusa ok 30cm, wczoraj brzane 40-45cm i klenia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/11316a41b1a07736.html

jeżeli zdjęcie jest nie na miejscu to proszę o jego usunięcie.

Napisano

Kwiecień obfitował w piękne pstrągi potokowe.

Jeden z kilkunastu czterdziestaków, które udało mi się złapać na różnych rzekach w całej Polsce.

Ten jest z Łupawy.

Pozdrawiam,

Mateusz Kalkowski

post-8697-14544972552569_thumb.jpg

Napisano

Ja również po kilku wypadach na małą rzeczkę w końcu zlokalizowałem w niej rybki dzisiaj 1 dzień z braniami na niej. Przy 1 braniu zacinam piękna rybkę po długim holu wreszcie mi się pokazał przepiękny jaź grubo ponad 40 cm rozkałdam podbierak i gdy mam go zanurzyć rybka wypina mi się. Kilka rzutów i są kolejne pobicia jednak nie zacinam, chwila przerwy i mam piękne branie jednak czuje potężny pór i rybka spada. Jednak nie poddaję się i na koniec zapinam przepięknego klenia ( mam w sumie 7 brań) :

zdjcie436n.jpg

Napisano

No cóż 1,5 h machania gumkami i wirówkami bez brania na bobrze i jej odnogach.Zasadniczo nowy spin pierwszy raz na rybkach był. :mrgreen:

Napisano

U mnie pobić było dużo ale delikatnych , jedna rybka czyli kleń o wymiarach klasyczno-wiślanych ok 45 cm zapięta za końcówkę pyska

Napisano

4210-piątek

Za tydzień na forum pewnie będą królowały szczupaki. Jak na razie kwiecień miesiącem klenia. Sporo brań, ale bardzo nerwowe i krótkie, trudne do zacięcia.

9dffb81ad220dfb6m.jpg 74901559c7977780m.jpg a8f4a10a6bb8a546m.jpg

Napisano

9 miejsce na zawodach na 40pare, dużo wiary bez ryby, nie wiem co się dzieje. Zwycięzca 8kg, 2 miejsce 1,8kg, 6kg różnicy, chyba do rybnego pojechał :lol:

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.