jaceen Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Trochę powyrywało krzaków i naniosło piasku. Niektóre miejscówki całkiem się zmieniły i trzeba będzie się do tego dostosować. Ogólnie ryby dobrze biorą, tylko gorzej z zacięciem (mowa o drapieżnikach). Dzisiaj np. kilka kopnięć, dwa niewymiarowe sandacze i trzy zjedzone gumy przez szczupaki. Myślę, że teraz można mieć więcej radochy ze spiningu, bo jak woda ustabilizuje się i uspokoi, to ryby rozejdą się po korycie i będzie trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaiLpl Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Za jakąś godzinke wybieram się na Odrę troszke porzucać A tak po za tym to mógł by mi ktoś ocenić mój zestaw do spinnu ? Bo nie chce zakładać tematu nowego Wędka: Mikado Taurus, długość- 2.70 , cw. 5-25. Kołowrotek: Dragon Viper RD 820 iT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 jaceen , a gdzie łowisz na Odrze ? Może w okolicach Siechnic ? Mam zamiar się wybrać tylko nie wiem czy warto ? A jak wygląda sprawa z komarami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość luix Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 maniu394 z komsi komsa to różnie jedni mówią ze jest cała masa, jedni mówią że nie jest tak wiele, powiem sorki że na ty mówię, powiem tak ja jestem nad wodą dzień w dzień i jakoś ich nie ma tak żebym narzekał wieczorami też jakoś nie żebym je odczuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaiLpl Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Odpowiedział by ktoś na moje pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Odpowiedział by ktoś na moje pytanie ? A może zadaj je w odpowiednim dziale i nie zaśmiecaj tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bert37 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Wczoraj byłem na Odrze w Gajkowie i ... wygląda to nieciekawie: główki i brzegi poobrywane, pełno naniesionego piachu. woda wysoka, rwie mocno i jest brązowa jeszcze. Na razie nie da sie w niej łowić Tyle komarów to w życiu nie widziałem !!! Masakra, bez jakiegoś środka 5 minut nie da rady wytrzymać.... Był ktoś może ostatnio w Czernicy albo w Ratowicach ? Jaka tam sytuacja, bo gdzieś trzeba w końcu na na nockę uderzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Lipa ,na Odrze płynie "ruda' woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 20 Czerwca 2010 Share Napisano 20 Czerwca 2010 My chyba siadamy jutro na nockę na kanał przy policji na kozanowie - tak z tęsknoty za Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 SQra, co tak jakieś wyniki były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Maniek pełna lipa - wjechaliśmy od jednostki policji, siedliśmy przy tym murze od parkingu policyjnego. 2 leszcze wieczorem koło 40cm, jeden w nocy trochę mniejszy, 2 okonki i płotka. Gdyby nie show jakie odstawiał bolek pod wieczór i rano to byśmy się zanudzili - tłuk średnio co minute przez kilka godzin pod nogami na głębokości 50 cm Ogólnie woda mało klarowna i strasznie płytka. Z rana przed odjazdem byliśmy jeszcze obczaić Odrę i główkę znajdującą się na terenie policyjnym tą pierwszą jak wpada kanał do Odry. Woda jeszcze mętna i dość wartka, poziom sprzed powodzi. Miejscówka zmieniona nie do poznania, kupa piachu śmieci i powalonych drzew a wśród tego wszystkiego ogromny leszek na oko 75 cm - trudno ocenić bo był już częściowo rozłożony dlatego też nie robiłem zdjęcia ale widok robił wrażenie bo nie często widzi się takie leszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Też byłem wczoraj z 2 kumplami na rybkach tyle, że pojechaliśmy na Rędzin a dokładnie na pierwszy zakręt za drugim zimowiskiem barek. Porażka na całej linii. Ani nawet brania. 3 wędki z żywcem i 3 na białą rybę. siedzieliśmy 16-22. Po ok godzinie 18, kiedy wiatr lekko ucichł komary zaczęły tak wściekle atakować , że rozpaliliśmy ognisko które i tak de facto prawie nic nie dawało. Nawet nam grilla obsiadły bo był ciepły. Szkoda gadać. Jutro wybieram się na Odrę ale na Kromera - stamtąd jeszcze nigdy o kiju nie wróciłem Połamania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Lecholki siedzą u Manika dostają dobre papu ,po za tym woda jeszcze ciągnie nurtem ,a komary faktycznie makabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Lecholki siedzą u Manika aaa czyli nie ma co już iść dopóki Maniek nie przestanie ich karmić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Wie ktoś może co sie dzieje na Odrze koło Czernicy ? Woda jest do łowienia tzn. czy nie ciągnie za bardzo , no i czy nie płyną kocury z topoli , które strasznie czepiają się żyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luqqas Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 witam. byłem rekreacyjnie w niedziele w Czernicy. godz 12-16, drobnica trochę podziubała, pickerem wyciągnąłem leszczyka ok 30cm. . uciąg wody w normie - koszyka 15g miedzy główkami nie ściągało. przejrzystość 10cm. kocury płyną i owszem ale głównym nurtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 No to lipa ! Mi właśni chodzi o główny nurt . Trzeba będzie pojechać na spinning . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Witam Byłem w niedziele na Rędzinie na spokojniejszej wodzie kolo śluzy. Woda niska i wmiare przejżysta ale jeśli chodzi o brania kompletna kaplica : kopletne 0 na pickera, na spławik prawie kompletne 0 nie licząc sumika i wzdręgi. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 2 dni z rzędu na kanale żeglugowym w okolicach Volvo. Totalna posucha. W poniedziałek brań praktycznie 0. Złowiłem jazgarza, okonka 10cm i podobnego leszczyka. Wczoraj częstotliwość brań podobna, ale tym razem trafiły się 2 płocie koło 24 cm. Straszna kicha się zrobiła na kanale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Jak woda ? Dalej płynie mleko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 bylem wczoraj rowerkiem na Redzinie woda juz bardziej klarowna, uciag tez jakby mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs81 Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Witam byłem dziś w okolicy Blizanowic od 15 do 20 wyniki to jeden krąpik 30cm i jeden leszcz około 50cm. I jedna sztuka zerwana tylko nie wiem co? Rybka wzięła ze środka z nurtu na kawałek sera żółtego dwa razy wyskoczyła nad wode tak około 0,5 m kilka odjazdów i przypon 0,16 nie wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 A w okolicach mostu warszawskiego znajomi znajomych połapali amura i to z marszu. Wiem o dwóch sztukach 5 i 20 kg. Czekam na foty jak dostanę to potwierdze Edit Z łowcą osobiście nie rozmawiałem więc zdjęcie po korekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Witam, potrzebna jest pomoc kolegów z Wrocławia do wyłowienia z pewnego dzikiego stawiku, który jest kolo Policji, malych 20cm szczupaczkow, które przeżywają tam przyduche i weekendu upalnego nie przeżyją i wpuszczenia ich do Odry, niestety PSR rozklada rece. Czy ktoś z kolegów chciałby pomóc, ewentualnie do kogo się w takiej sprawie zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Booseib, szczytny cel ale radze dowiedzieć sie jak to będzie wyglądało formalno-prawnie bo w naszej pięknej Polsce Twój zapał i chęć pomocy może sie okazać wykroczeniem , niestety tak jest ja w weekend nie mam czasu ale napisz gdzie ten stawik i spróbuj cos zadziałac w kole przy Kazimierza Wielkiego powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi