pankowaty Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Mnie się jeszcze taka nie trafiła, rekord to 40cm, co i tak jest niezłą sztuką. W takim razie czekam na takie 45+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Nie moje ale gosc z poprzedniego mojego kola jakos pare dni temu zlowil. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Zobaczymy jutro ! Sprzęt naszykowany , żeby tylko mięsne dziadki nie zajęły wszystkich miejsc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Sezon 2012 uważam za otwarty Dzisiaj drugie barki. Wynik: dwa małe kleniki, kilka małych płoteczek, dwie płocie po około 35 cm i coś ładnego się spieło prostując haczyk :/ Ogólnie brań nie było dużo, ale ważne że coś sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Też dziś byłem na barkach, na początku brań trochę było, ale potem wszystko (u mnie) siadło. Efekty: kilka płotek 30+, jeden jaź oraz leszcz 51cm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Byłem dzisiaj na drugich barkach. Wialo tak samo jak wczoraj, ale dało się łowić. Miałem mało brań. Ale udało mi się wyciągnąć dwa leszcze po około 45 cm. Wzieły w przeciągu 20 minut z samego rana, a później już praktycznie nic. Sama drobnica. Kilka płoteczek, mały leszczyk i chyba 4 małe bolenie. Maniu394: dzięki za sobotnie rady. Te dwa leszcze wzieły na zestawach które mi pokazałeś. Pomimo moich obaw co do holu na cienkim przyponie, wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 Witam koledzy! Strasznie wiosenna ta zima. Może chodzi ktoś z was za kleniem? Jeśli tak ma wyglądać ta zima w tym roku to się w lato nie opędzimy od komarów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 panowie a ja mam takie pytanie,czy na barkach jest miętus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Osobiście nigdy nie słyszałem żeby tam ktoś złowił miętusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Miętus jest koło elektrowni obok rynku jak łączy się ul. Garbary i Nowy Świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 eh,szkoda,w miasto nie bede sie zapuszczał nie lubie takiego miejskiego łowienia,no to trzeba będzie jechać na rędzin:)....a tak ogolnie jak z białą rybą na barkach,powiem wam ze byłem 2 razy i nawet brania,zasiadka na leszcza potem na płoć i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 eh,szkoda,w miasto nie bede sie zapuszczał nie lubie takiego miejskiego łowienia,no to trzeba będzie jechać na rędzin:) Dla przypomnienia. Miętus do końca lutego ma okres ochronny. ....a tak ogolnie jak z białą rybą na barkach,powiem wam ze byłem 2 razy i nawet brania,zasiadka na leszcza potem na płoć i nic Brania są, ale ostatnio tylko drobnica. I jak na razie koniec łowienia z brzegu na barkach bo wszystko zamarzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 I jak na razie koniec łowienia z brzegu na barkach bo wszystko zamarzło. To gdzie można spróbować w weekend? Tak, żeby nie było zamarznięte i niezerowe prawdopodobieństwo brania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 Przyłączam się do pytania. Chciałem się wybrać w ten weekend z bocznym trokiem za okoniem na barki. Może polecicie jakieś inne miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dm1978 Napisano 26 Stycznia 2012 Share Napisano 26 Stycznia 2012 witam Mam takie pytanie przyjeżdza do mnie kolega znad morza no i oczywiście kijki już czekają proszę o podpowiedź gdzie na zimowisku barek 2 bo tam chcę go zabrać najlepiej się przyczaić na porządną wrocławską płotkę lub i leszczyka , byle w sobotę było bez lodu pozdr dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Kanał żeglugowy koło Polmosu nigdy nie zamarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 witamMam takie pytanie przyjeżdza do mnie kolega znad morza no i oczywiście kijki już czekają proszę o podpowiedź gdzie na zimowisku barek 2 bo tam chcę go zabrać najlepiej się przyczaić na porządną wrocławską płotkę lub i leszczyka , byle w sobotę było bez lodu pozdr dawid Panowie kiepski okres sobie wybraliście bo niestety idą lody,skoro na barkach juz jest to bedzie sie utrzymywal do końca stycznie albo i dłuzej,trzeba czekac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Stycznia 2012 Share Napisano 27 Stycznia 2012 Kanał żeglugowy koło Polmosu nigdy nie zamarza Wybiorę się jutro za okoniem na pierwsze barki jak nie będzie gdzie rzucać to skoczę też na kanał przy ul. Monompolowej Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Kanał żeglugowy koło Polmosu nigdy nie zamarza Kanał dzisiaj zamarzł ... porzucałem chwilę na powodziowym i na odrze koło milenijnego, ale bez skutku (za to pogoda była ładna, więc nie ma czego żałować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Byłem dzisiaj na I zimowisku na spacerze z psem. Ani żywej duszy. Wędkowanie trzeba będzie póki co odłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 2 Lutego 2012 Share Napisano 2 Lutego 2012 Byłem dzisiaj na spacerze z psem wzdłuż kanału powodziowego (od mostu Bartoszowickiego do mostu Swojczyskiego) . Wszystko zamarznięte. Takiego niskiego poziomu jeszcze tam nie widziałem. Pod samym mostem Swojczyckim można przejść po samych kamieniach nie dotykając nogą lodu. Mam nadzieje, że cała ryba zdążyła dawno zejść niżej. Iście apokaliptyczny widok Obserwacje przydadzą się na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 normalka o tej porze roku , warto poszukac teraz zerwanych przynet i zapamietac dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Nasz forumowy kolega freut, jest w katalogu Dragona na 2012rok wraz z pięknym sandaczyskiem !, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 19 Lutego 2012 Share Napisano 19 Lutego 2012 Wygląda na to, że zaczęła się odwilż. Jak myślicie, kiedy będzie można się wybrać na rybki? Ile jeszcze lód może trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Tego to nikt Ci nie sprecyzuje kiedy puszczą lody,oby jak najszybciej,niestety w nocy jeszcze jest mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi