pankowaty Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Ale dzięki użytkownikowi Primoo kłusole wiedzą już, gdzie się nie pojawiać... Szkoda, paru pewnie by wpadło, może by mieli nauczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Jeśli chodzi o mnie , to kontrole mogą być nawet 10 razy na dzień . A tak w ogóle to można by zrobić na barkach akwen no kill i byłoby dobrze . Wtedy od razu byłoby widać kto jest "kłusownikiem" , a kto łowi dla sportu . Pozdrawiam kolegę Primoo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Primoo czym możesz poprzeć swoje , poniekąd bardzo dobre , informacje ja mam złe doświadczenia z wroclawska ssr psr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Informacje ??? sie wie. Np dziś kontrolowali nad Oławką wiem od spiningisty który dziś tam wędkował złowił 6 szczupaków do 40 cm ( tak mówił bynajmiej). Jeśli chodzi o barki od lat wiadomo że w okresie tarła tam jest rześ!!! 2 czy 3 lata temu złapali tam typa który miał 120 kg samej tuszy ryb a łusek było 2mx2m przy nim. Tam biorą płocie i leszcze w odpowiednim momencie ludzie sie zmieniali i zabierali łupy. DSlaczego tam tyle ludzi siedzi???? W miniony weekend 2 koła miały zawody w tamtych okolicych w tym moje i co nawet nie można było wędki na tych zimowisku zarzucić bo tyle było wędkarzy (Straż też była osobiście sam widziałem). Tu raczej kłusole nie siedzą (na tym portalu). Dlamnie powinni wogóle wyłączyć te łowisko z łowienia jak jest w innych województwach. Ale nasz prezes okregu i ichtiolok uważają że ryby są dla ludzi. Baro jeszcze troche i wogóle nic sie nieda złowić w tej Odrze. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Siemanko, poszukuję ludzi chętnych na wspólne wypady na spinning (Bajkał, Żwirownia w Czernicy, Jaz w Ratowicach lub inne ciekawe miejscówki). Sprawa wygląda tak, że wznowiłem swoją przygodę z łowieniem ok. 2 lata temu i chciałbym nauczyć się metod połowu, doboru przynęty i łowiska. Mam jakąś tam wiedze, ale nie jest ona na pewno wystarczająca. Pisałem nawet w tej sprawie do "Wędkarskiego Świata" i odpisali, że nie znają nikogo z dolnośląskiego. Jestem otwarty na propozycję i byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś chciał podzielić się swoją wiedzą. Mieszkam w ok. Wojnowa więc na te łowiska mam rzut beretem. Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 W miniony weekend 2 koła miały zawody w tamtych okolicych w tym moje i co nawet nie można było wędki na tych zimowisku zarzucić bo tyle było wędkarzy Niedługo zabiorą się za drugą stronę Odry. Jak zostaną okrojone cyple na "Barkach", to dopiero będzie ścisk. Jest jednak nadzieja w tym, że po modernizacji, rzeka będzie pięknie skanalizowana, brzegi wypieszczone i wyprostowane. Wtedy będą takie same warunki i szanse na złowienie ryb dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Jest jednak nadzieja w tym, że po modernizacji, rzeka będzie pięknie skanalizowana, brzegi wypieszczone i wyprostowane. Wtedy będą takie same warunki i szanse na złowienie ryb dla wszystkich. Może i miejsc do łowienia więcej, ale przez likwidację ostrog a tym samym klatek ryby stracą swoje tarliska. A to już nie jest takie fajne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Informacje ??? sie wie. Np dziś kontrolowali nad Oławką wiem od spiningisty który dziś tam wędkował złowił 6 szczupaków do 40 cm ( tak mówił bynajmiej). Jeśli chodzi o barki od lat wiadomo że w okresie tarła tam jest rześ!!! 2 czy 3 lata temu złapali tam typa który miał 120 kg samej tuszy ryb a łusek było 2mx2m przy nim. Tam biorą płocie i leszcze w odpowiednim momencie ludzie sie zmieniali i zabierali łupy. DSlaczego tam tyle ludzi siedzi???? W miniony weekend 2 koła miały zawody w tamtych okolicych w tym moje i co nawet nie można było wędki na tych zimowisku zarzucić bo tyle było wędkarzy (Straż też była osobiście sam widziałem). Tu raczej kłusole nie siedzą (na tym portalu). Dlamnie powinni wogóle wyłączyć te łowisko z łowienia jak jest w innych województwach. Ale nasz prezes okregu i ichtiolok uważają że ryby są dla ludzi. Baro jeszcze troche i wogóle nic sie nieda złowić w tej Odrze. POZDRAWIAM Rzeczywiście była kontrola w weekend ale co z tego jak na tyle łowiących było 2 kłusoli (jeden z nich z tablicami z Oławy nie miał nawet wędek zarzuconych). Problemem nie są ci bez pozwoleń ale właśnie uprawnieni do wędkowania. Rozwiązaniem problemu byłoby wyłączenie tego akwenu z wędkowania (na czas tarła / czasowo) albo lepiej zakaz zabierania ryb. Same kontrole nic nie dadzą. Ludzie jeżdżą tam gdzie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Miejsc ciekawych raczej ubywa. Nie pisałem, że przybywa. Moja nadzieja na równe szanse, to żart. A co z pływającymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Znów śniete ryby we Wrocławiu - tym razem mosty Warszawskie i mosty Jagielońskie...- http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1031285,wroclaw-strazacy-wylawiaja-sniete-ryby-z-odry,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Grudnia 2013 Share Napisano 13 Grudnia 2013 Cześć. Na weekend wielu z Was może będzie się wybierać na ryby na zimowiska, starorzecza, zatoki itp. Dzisiaj po nocnych przymrozkach, na dużych powierzchniach pojawił się cienki lód. Dobrze mieć w zanadrzu jakiś awaryjny plan i przygotować się na takie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 jaceen, wykrakałeś... chociaż prognozy pokazywały dodatnią temperaturę, to rzeczywistość nijak do prognoz nie chciała się dostosować. Efektem była zamarznięta tafla Zimowiska Barek 2. Miejscówka awaryjna okazała się nie do końca przemyślana (i z tego niech płynie nauka dla innych): pływające barki powodują kruszenie nocnego lodu, a ten, ruszony, chociaż statystycznie to niemal niemożliwe, zawsze zatrzyma się przy naszym stanowisku. Pamiętajcie więc, że kanały, mimo że częściowo odmarznięte w momencie pojawienia się nad wodą, po przepłynięciu pchacza będą wyglądały jak lodowa szachownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Grudnia 2013 Share Napisano 14 Grudnia 2013 Druga strona wrocka. po przepłynięciu pchacza będą wyglądały jak lodowa szachownica. Dla potwierdzenia, tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 jaceen, wykrakałeś... chociaż prognozy pokazywały dodatnią temperaturę, to rzeczywistość nijak do prognoz nie chciała się dostosować. Efektem była zamarznięta tafla Zimowiska Barek 2. Miejscówka awaryjna okazała się nie do końca przemyślana (i z tego niech płynie nauka dla innych): pływające barki powodują kruszenie nocnego lodu, a ten, ruszony, chociaż statystycznie to niemal niemożliwe, zawsze zatrzyma się przy naszym stanowisku. Pamiętajcie więc, że kanały, mimo że częściowo odmarznięte w momencie pojawienia się nad wodą, po przepłynięciu pchacza będą wyglądały jak lodowa szachownica. Też się bałem, że pojadę na Barki I i będzie lód. Na szczęście zastałem całkiem długi odcinek bez lodu. Niestety przez 4h nie miałem ani jednego brania na żywca. No ale grunciarzom rybka dopisała, to była prawdziwa płociowa rzeź (takie 30-40cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15113095,Ekskluzywny_plywajacy_hotel__Juz_niedlugo_we_Wroclawiu.html Następne miejsce zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Info dotyczące Odry na odcinku Środa Śląska-Głogów http://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/shownews/40/3273/RZGW_modernizuje_zabudowe_regulacyjna_Odry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Wrocławskie głodomorki otworzymy mi sezon - gryzące w dniu dzisiejszym tylko i wyłącznie na oczojebne gumeczki, oczywiście metoda BT http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3880dbdc19fd96a8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 jaceen, i znowu będą łapki wyciągać do dzielenia się kasą pod ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Info dotyczące Odry na odcinku Środa Śląska-Głogówhttp://wroclaw.rzgw.gov.pl/pl/shownews/40/3273/RZGW_modernizuje_zabudowe_regulacyjna_Odry Jak myślicie , z punktu widzenia wędkarza to informacja dobra, zła czy ciekawa ale obojętna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 feederalny, witam ziomka , po takiej przebudowie,po jakimś czasie na pewno będzie to z korzyścią,bo będzie to woda bardziej atrakcyjna i dla ryb i dla wędkarzy. Gorzej z czasem trwania robót i i najbliższym okresem po przebudowie. Bo trzeba zdawać sobie sprawę że ryba ucieknie i trzeba trochę czasu żeby wszystko doszło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Witam Mira 1956, czyli co, "wałbrzyskie" odcinki Odry w przebudowie...Jeśli ryba raczej poszuka sobie spokojniejszych akwenów ( zakładając, że jest tak jak napisałeś i dotyczyć to będzie raczej "większej rozmiarówki") -to powiedz gdzie teraz na Odrę? Trochę w dół rzeki czy w górę może przed Wrocław? Tam nie znam żadnych miejscówek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Te pytanie to nie do mnie tylko do miejscowych,ja bardzo rzadko jeżdżę nad Odrę.Jeszcze jak była stara paka na forum to robiliśmy sobie zloty.Od 2 lat nie byłem.Ale mam zamiar w tym roku odwiedzić rejony Lubiąża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Te pytanie to nie do mnie tylko do miejscowych,ja bardzo rzadko jeżdżę nad Odrę.Jeszcze jak była stara paka na forum to robiliśmy sobie zloty.Od 2 lat nie byłem.Ale mam zamiar w tym roku odwiedzić rejony Lubiąża.To chyba rejon robót ? Ja lubię natomiast piękne miejscówki za Głogowem ale to już 120-130 km.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 feederalny, Ja jeżdze przede wszystkim za karpiem i tak dalekie rejony mnie nie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feederalny Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Grzebią w Odrze, grzebią w Mietkowie, moja miejscówka na Bukówce rozbabrana i dojechać autem nie można...dobrze że nie mam czasu na ryby, bo bym się chyba załamał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi