wasyl1968 Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 A może kopalnia Paniowice ? ktoś był ze spiningiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 53 minuty temu, wasyl1968 napisał: A może kopalnia Paniowice ? ktoś był ze spiningiem ? Tam dominuje szczupak z tego co się orientuję. Dodatkowo chyba w sezonie letnim zakaz łowienia (turyści itp). https://www.kopalnia.wroc.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 4 godziny temu, wasyl1968 napisał: macie może jakiś pomysł gdzie na spining w weekend ? pozdrawiam Wasyl Ja myślę o Stradomii. Od dawna chciałem się tam wybrać ale jakoś nigdy się nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Sierpnia 2022 Share Napisano 25 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, jamnick85 napisał: Ja myślę o Stradomii. Od dawna chciałem się tam wybrać ale jakoś nigdy się nie zdecydowałem. Stradomska fajna ale nie teraz , mocno zarośnięta , mało miejsca do spiningu , sezon letni to też kompielisko , miejsca dostępne okupowane przez karpiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Na stradomi chyba kilka dni temu czerwoną flagę dali - zakwit sinic, padnięte ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalWR Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Ja zastanawiam się też nad Łagiewnikami. Jak się komuś ten pomysł podoba to ja mogę dwie osoby z Wrocławia zabrać. Jeszcze nie jestem pewien czy pojadę ale towarzystwo mnie zmotywuje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Godzinę temu, RafalWR napisał: Ja zastanawiam się też nad Łagiewnikami. Jak się komuś ten pomysł podoba to ja mogę dwie osoby z Wrocławia zabrać. Jeszcze nie jestem pewien czy pojadę ale towarzystwo mnie zmotywuje :). Jutro ma niestety być deszczowo/burzowo, aczkolwiek i tak rozważam się wbic z kurtką desczową podłubać coś. Może od 8 do 14~ nie będzie tak źle? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalWR Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 No rzeczywiście w prognozach deszcz. Niedziela za to fajnie wygląda. Może niedziela więc? Sobota też mnie nie przeraża. Wieczorem poplanuje to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 15 godzin temu, wasyl1968 napisał: Stradomska fajna ale nie teraz , mocno zarośnięta , mało miejsca do spiningu , sezon letni to też kompielisko , miejsca dostępne okupowane przez karpiarzy 7 godzin temu, RSM napisał: Na stradomi chyba kilka dni temu czerwoną flagę dali - zakwit sinic, padnięte ryby Dzięki za info Myślę gdzie jeszcze mógłbym popływać na belly boat ale chyba zostaje mi Mietków ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 Na Mietkowie spinning z brzegu ma sens? Nigdy tam nie byłem i nie mam pojęcia gdzie, co i jak? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 26 Sierpnia 2022 Share Napisano 26 Sierpnia 2022 https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28834302,znow-mozna-lowic-ryby-na-odrze-wojewoda-dolnoslaski-odwolal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Byłem wczoraj na rekonesansie w pewnym popularnym wrocławskim miejscu. Bardziej chciałem sprawdzić czy woda żyje. Po dużej wodzie brzegi z mięciutkim jak kaczuszka błockiem po którym bardzo łatwo zjechać do wody. W błocku miejscami zanurzałem się po kostki co definitywnie zakończyło żywot moich butów z Decathlonu 🥲 A co do wody... Woda żyje. Ataków bardzo dużo. "Duży zwierz z wąsami" pokazywał się wielokrotnie i miałem wrażenie, że wcina inne ryby razem z trzcinami. Ja byłem na lekko, za kleniem i brania nie uświadczyłem. Strasznie żałowałem, że nie wziąłem cięższego sprzętu i dużych przynęt. Warunki do łowienia ciężkie - woda rwie i niesie trochę ziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 W dniu 26.08.2022 o 10:23, Daaaro napisał: Na Mietkowie spinning z brzegu ma sens? Nigdy tam nie byłem i nie mam pojęcia gdzie, co i jak? Dzięki Byłem tylko kilka razy i to dość dawno. Czasami dostaję informacje, że sens jest:) Dla spinningisty, to chyba najlepszym pomysłem byłoby nastawienie na bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 No wreszcie , od wczoraj miałem problem z wejściem na forum , dzisiaj od szóstej na "moim " kanale ze szwagrem i jego synem , wszyscy po równo po cztery okonki , chyba przezucę się na mewy bo miałem okazję dwie sztuki złapać jak atakowały woper ploper ( jakoś tak to brzmi ) okonki siedzą pod nogami , z samego rana widać było aktywność drapieżnika , po ósmej wszystko ucichło 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 Rybki mają się fajnie. Bardzo duża aktywność. Sporo okonia a i bolki szaleją jak głupie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Sierpnia 2022 Share Napisano 28 Sierpnia 2022 3 godziny temu, wasyl1968 napisał: No wreszcie , od wczoraj miałem problem z wejściem na forum Już nie powinno być problemów z wejściem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Sierpnia 2022 Share Napisano 30 Sierpnia 2022 Gdyby komuś umknęła wiadomość, to... https://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/55/wiadomosci/242876/pliki/akt_2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Zakaz na Odrze jednak nadal obowiązuje😬https://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/242876/60/ograniczenia_w_wedkowaniu_na_obwodach_rybackich_rzeki_odra_w_gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 A ten zakaz nie dotyczy tylko starorzeczy i wód stojących połączonych z Odrą, natomiast na samej rzece można łowić z zasadą no-kill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Normalnie jak zwykle nic po ludzku nie może być w naszym kraju. Można łowić , nie można łowić , strażnicy par mówią że można łowić, w sieci ze nie można a my biedni mamy kocioł w głowie. Fakt faktem dziś nikogo nie widziałem a wczoraj już widziałem wędkujących. Masakra jakaś 😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Okręg PZW Wrocław przyjął strategię chronić swojego... "tyłów". Tego samego dnia weszła uchwała podpisana przez Marszałka, a jednocześnie rozpowszechniano w mediach zarządzenie Wojewody. Na tej informacji opierałem się chyba nie tylko ja, zapominając o pełzającej uchwale. Podejrzewam, że służby mundurowe są w niezręcznej sytuacji. Jak tu kogoś ganić, gdy ścierają się kompetencje. Okręg PZW Wrocław przyjął bezpieczne stanowisko i przychylił się do uchwały Marszałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daaaro Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Czyli podsumowując nie wolno łowić we Wrocławiu bo myślę czy właśnie gdzieś jechać;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 38 minut temu, Daaaro napisał: nie wolno łowić we Wrocławiu Jeżeli chodzi o Odrę, to tak by trzeba przyjąć. W odwodzie z rzek, dla takich jak ja, co dalej niż kilka przystanków tramwajem się nie rusza:) zostaje dostępna Oława, Bystrzyca, Ślęza i Widawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 4 Września 2022 Share Napisano 4 Września 2022 Byłem dziś rano nad Oławą od Groblic w stronę Siechnic. Tragedia. Praktycznie brak dostępu do wody. Właściwie to nawet jej nie widać spoza wysokich i gęstych szuwarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Wrocław jest wyjątkowy. Nigdy nie zabraknie kuriozalnych spraw. W tym przypadku chodzi o szybkość reakcji na sytuację kryzysową. Jeżeli we Wrocławiu taka w ogóle była? W moim rozumieniu uchwała o ograniczeniu dostępu do Odry powinna być ze skutkiem natychmiastowym. Coś się dzieje niedobrego, to reagujemy natychmiast. Jednak zarząd zachował się jak złota alga, czyli brnie pod prąd. Gdy inne województwa, które były dotkliwie doświadczone zatruciem wód rzeki Odry, znoszą ograniczenia (kryzys ekologiczny minął), to w woj. dolnośląskim uchwała dopiero wchodzi w życie. Okręg PZW Wrocław jest zwolennikiem decyzji dolnośląskiego zarządu. Będziemy czekać, aż uchwała wygaśnie 30 września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi