MariuszA Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 ja czesto chodze na kanal od zacisza do mostow warszawskich wchodzisz z mostow jagielonskich przez ta brame ,i idziesz w strone cypla mozesz polowic na przeciw powodziowym i kanale zeglownym bardzo fajne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Mocno tam woda ciągnie ? Da radę co obrotówkami połowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 na zeglugowym stoi ,na przeciw pewnie troche jescze ciagnie bo zamkneli opatowice i na miescie woda stoi wiec teraz nadmiar spuszczaja barotoszowicami na powodziowy pewnie ze da ,jak pojdziesz od tej strony na kanal zeglugowy co mowilem mozesz miec przy brzegu duza ilosc kamieni i nie jest gleboko ale okonie biora az milo jak sie trafi no i od czasu do czasu szczupaczek wsiadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Dzięki za info. To się może tam w sobotę wybiorę i obadam teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 w sobote robimy spotkanie na odrze okolice mostu pomorskiego i idziemy pomachac dalej jak chcesz wpadnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Chętni bym sie wybrał z wami , ale w sobote nie dam rady i w niedziele pewnie też . Może za tydzień . Łamcie kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Niestety mało udany wypad. Tylko 1 okonek. Pod sam koniec łowienia, szczupak ( na oko minimum 60 cm ) odprowadził blaszkę pod sam brzeg. Szkoda rybki bo mógłby być to mój rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Dzisiaj też obławiałem okolice milenijnego. 2 godzinki chodzenia i trafił się szczupły na oko 40 cm. Rewelacji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 a ja wczoraj bylem i gdy szczupły mi się spiął przy ponownym zarzucaniu mojego wobka rapali tonącego i imitującego małego szczupaczka( 10cm ) nie zauważyłem że żyłka owinęła się wokół górnej przelotki i huknęłem tak tym zestawem...przelotka się złamała i teraz się zastanawiam czy jest sens reperować czy kupić jakiegoś nowego kija - potencjalnie lepszego:) ale to już w innym wątku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 a jak woda?? rwie czy juz spokojnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsky8811 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 już się uspokaja - ja byłem na ujściu przy stanicy harcerskiej i podążałem w stronę opatowic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 ja właśnie jadę na kanał opatowicki. Jak coś to zapraszam. Będę przy jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Szkoda że teraz dopiero to przeczytałem bo chętnie pojechalbym w tamte okolice. Pochwal się jak było i czy warto tam rzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 A daj spokój. Czuję się jakby łowił w kałuży. Na to samo wychodzi. 7 dni z rzędu byłem na rybach. Średnio po 3,5 godziny. Wynik strasznie kiepski - 4 okonie i 1 szczupak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Co tu się nikt nie odzywa ? Opis moich wyjść ostatnio. W sobotę wybrałem się do Czernicy. Początek idealny bo już w 2 rzucie trafił się szczupak 50cm. Niestety później, przez 6 godzin już nic nie trafiłem. W niedzielę 2 godzinny wypad z żonką do Chrząstawy. Bez efektów W poniedziałek 3,5 godzinki nad kanałem opatowickim. Bez efektów Wtorek w Czernicy. 2 klenie ( ale małe) i 1 okonek W środę znów pojechałem do Czernicy. Wpierw były 3 okonki i 1 mały kleń. Później ostre walnięcie i nowy rekord szczupaka jest 68 cm Teraz trzeba trochę odpocząć od tych wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Trzeba jezdzić bo za niedługo sezon się kończy . Mam 3 dni urlopu w przyszłym tygodniu i mam w planie złowić namierzonego w niedziele szczupaka . paweldk , chyba też wybiorę sie do Czernicy w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 No ja chyba w sobotę się tam wybiorę. Ale nie będę szalał i pojadę o normalnej porze Tak koło 9 może uda mi się zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dzisiaj obrzucałem główki na odrze od strony hali orbita. Jedno mlaśnięcie i puszczenie gumy. Woda nisko, spiningistów dużo i z tego co rozmawiałem, marne efekty. Lepiej brały jak był wyższy poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 dzisiaj ciśnienie wariuje z bardzo wysokiego ostro leci w dół a sandałom to raczej nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Moje ostatnie wypady były tragiczne. Kontakt z rybą minimalny. Kilka okoników złowiłem, ale wszystko w przedziale 10-15 cm . Ostatni szczupak złowiony w czwartek, od tamtego wypadu lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dzisiaj obrzucałem główki na odrze od strony hali orbita. Jedno mlaśnięcie i puszczenie gumy. Woda nisko, spiningistów dużo i z tego co rozmawiałem, marne efekty. Lepiej brały jak był wyższy poziom. widze ze niebyl to udany wypad niestety niedalem rady dotrzec bo musialem cos zalatwic w sobote mam zamiar sie wybrac na przeciwpowodziowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dziewiąty raz w tym miesiącu próbuję nawiązać kontakt z sandaczem. Byłem koło ZOO, zimowiska barek I i II, Rędzina i Blizanowicach. Zeeero, nawet pstryknięcia . Za to z innymi rybami jakoś łatwiej. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=179996#179996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dziewiąty raz w tym miesiącu próbuję nawiązać kontakt z sandaczem. Byłem koło ZOO, zimowiska barek I i II, Rędzina i Blizanowicach. Zeeero, nawet pstryknięcia . Za to z innymi rybami jakoś łatwiej. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=179996#179996 tez juz bylem nie licze nawet ile razy w tym miesiacu i fakt 2 male kajtki ale tak pozatym zero;) zobaczymy w sobote na przeciwopowodziowym i dam ci znac czy warto czy jescze tzrreba na nie poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dziewiąty raz w tym miesiącu próbuję nawiązać kontakt z sandaczem. Byłem koło ZOO, zimowiska barek I i II, Rędzina i Blizanowicach. Zeeero, nawet pstryknięcia . Za to z innymi rybami jakoś łatwiej. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=179996#179996 tez juz bylem nie licze nawet ile razy w tym miesiacu i fakt 2 male kajtki ale tak pozatym zero;) zobaczymy w sobote na przeciwopowodziowym i dam ci znac czy warto czy jescze tzrreba na nie poczekac Czekać na przyszły sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Dziewiąty raz w tym miesiącu próbuję nawiązać kontakt z sandaczem. Byłem koło ZOO, zimowiska barek I i II, Rędzina i Blizanowicach. Zeeero, nawet pstryknięcia . Za to z innymi rybami jakoś łatwiej. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=179996#179996 tez juz bylem nie licze nawet ile razy w tym miesiacu i fakt 2 male kajtki ale tak pozatym zero;) zobaczymy w sobote na przeciwopowodziowym i dam ci znac czy warto czy jescze tzrreba na nie poczekac Czekać na przyszły sezon ? az beda mrozy ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi