Fido Angellus Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Trzy dni mnie w konia robiły, dziś już lepiej poszło . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalWR Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 Krótka przerwa w drodze do pracy. Godzinka łowienia. Na więcej ostatnio nie mam czasu. Dzień za krótki już. Maluchy aktywne ale nie chcę ich. Chcę coś na listę więc kombinuję. Agresywniej i głębiej poprowadzoną gumkę dorwał pasiak już większy 28 cm. Przez niego mocno naciągnałęm tą planowaną godzinkę do ale kolejne rybki to szczupak 54 cm i boleń tuż nad wymiar. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 Ja dzisiaj zrobiłem powtórkę.. Dorzucam do tabeli dwa okonie, 33 oraz 35,5 cm Znowu dorado invader uratował wypad.. Brań mniej ale brały większe 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Dziś na tapecie zbiornik retencyjny Mosty. Woda o powierzchni 390ha powstała na rzece Hanna ponad 50 lat temu w celu zasilania kanału Wieprz - Krzna. Przez ten czas z tych 390ha wody pewnie ze 130 zamieniło się w trzcinowiska. Woda stosunkowo płytka z bujną roślinnością zanurzoną i wynurzoną - typowe łowisko szczupakowo-linowe i z tego co usłyszałem tak jest w rzeczywistości. Jest jednak coś takiego jak Liga okoniowa Haczyk, więc ja byłem tam z okoniówką. Pod wieczór udało się oszukać dwa fajne okonki z pontonu, trzeci - najfajniejszy trafił się już przy slipie, gdy ponton się suszył - niemal o zmroku. Zgłaszam więc trzy okonie 30, 30 i 33 cm. 2 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Dzisiejszy wypad w sumie bez większych emocji i historii. Zamykam tabelę ostatnim i pozostaje szlifować dalej Dzisiaj łowienie w deszczu, pogoda niezbyt sprzyjająca brały same maluchy. Muszę pokombinować z gumami i mam jeszcze w zanadrzu wobki i wahadła Liczę, że w końcu się wstrzelę w te 30plus... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 W weekend próbowałem łowić okonie. Było ich sporo ale same maluchy. Tylko jeden okoń do tabeli 26cm. Łowiłem na keitecha 2' na 2g główce. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Wczorajsze wyjście nad wodę dziś odchorowuję. Jednego okonia udało się skusić na gumki od Piotra Wolskiego. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 Wczoraj z synem pływaliśmy po Odrzańskiej zatoce.Wyplynęlismy po 14 i trafiliśmy na dobre żerowanie,które trwało może pół godziny ale każdy zarzut dawał branie.Pasiaki w większości około 20cm,trzy największe miały między 25 a 30cm.Po 15 brania osłabły ale jeszcze trochę ryb udało się wydłubać.Najwiecej brań mieliśmy na rippery Mannsa 4.5cm na 2g główce. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 U mnie czasami okonie są czasami nie 🤣 w minioną niedzielę zawitałem na zbiornik przed Wrocławiem, okonie ustawione na głębokich wodach, przynętą shad teez 7.5cm bass orange na główce 10g daje kilka rybek w tym największą 37cm. Reszta okoni z odry we Wrocławiu, standardowo jak na moje łowienie gumu 7.5cm. 37,33,29,26,29 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Godzinę temu, Budek napisał: U mnie czasami okonie są czasami nie 🤣 w minioną niedzielę zawitałem na zbiornik przed Wrocławiem, okonie ustawione na głębokich wodach, przynętą shad teez 7.5cm bass orange na główce 10g daje kilka rybek w tym największą 37cm. Reszta okoni z odry we Wrocławiu, standardowo jak na moje łowienie gumu 7.5cm. 37,33,29,26,29 No pięknie połowione👍. Ale jak zwykle nie było Cię słychać to poprzeczkę teraz windujesz do góry 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 2 godziny temu, gryzon napisał: poprzeczkę teraz windujesz do góry Z tego co widziałem, to dawno tabelę byś wypełnił trzydziestkami. A ile nie widziałem?;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 1 godzinę temu, jaceen napisał: Z tego co widziałem, to dawno tabelę byś wypełnił trzydziestkami. A ile nie widziałem?;) Świat nie musi wszystkiego widzieć 😉🤫🤫 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 A ja dzisiaj zdradziłem spining na rzecz żywcówek i mnie "pokarało" przyłowem pasiaka prawie 40 cm Do tabeli oczywiście nie dorzucam, ale wkleję jedno zdjęcie tak jako ciekawostkę.. Stalowy przypon i 12 cm płoć wcale mu nie przeszkadzała w środku słonecznego dnia.. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Dziś odwiedziny zapomnianej rzeczki. Jedyne branie już po ciemku. Okonek 22 cm 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 5 godzin temu, Elast93 napisał: Stalowy przypon i 12 cm płoć wcale mu nie przeszkadzała w środku słonecznego dnia.. Stalowy przypon, guma 10 cm i 7 g ołowiu nie przeszkodziło przed północą;) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 Jedyny dzisiaj.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Okoń 26 cm. Jeden z kilku dzisiaj. Branie na keitecha 2' na 2g główce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano85 Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 Dzisiaj mogło być pięknie ale lenistwo wzięło górę i kleń 45+ rozgiął agrafkę w czeburaszce. Spada też okoń +/-30cm. Takich jak na zdjęciu 3szt. Ale jeden powędruje do tabeli. Przynęta larwa od Fishchasera na czeburaszce 0.7g i haku nr 12. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 4 godziny temu, MarianoItaliano85 napisał: Przynęta larwa od Fishchasera na czeburaszce 0.7g i haku nr 12. Nooooo, leciutko łowisz, leciutko...czym to ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano85 Napisano 12 Listopada 2022 Share Napisano 12 Listopada 2022 1 godzinę temu, Fido Angellus napisał: Nooooo, leciutko łowisz, leciutko...czym to ogarniasz? Lureleader stream Heart 1-5g Pletka YGK WX4 0.4PE Shimano Ultegra 1000HG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 13 Listopada 2022 Share Napisano 13 Listopada 2022 W Dniu Niepodległości poranek postanowiłem świętować nad wodą. Było trochę brań trafiły się okonie dwa lecą na podmiankę. W sumie jeszcze ciepło jest... zobaczymy za tydzień po zapowiadanych przymrozkach... Szukam tych dużych okoni:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 2 weekendowe wypady - w piątek 2 krótkie szczupaki i parę okoni, ale max 25,5 cm. W roli głównej caniball (nowa wersja 6,5 cm) na 2-3 g główce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 Za to wczoraj (niedziela) mnóstwo okoni przerzuconych - powyżej 50 sztuk, sporo okoni wymiarowych. Niestety mimo szału ilościowego brakowało jakości w postaci dużych sztuk. Do południa max to było 28 cm i 26,5 cm i 26 cm. Okonie brały na wszystko - głównie operowałem na 1g czeburaszce, ale canibbal craft też robił robotę. Na szczęście i zwieńczenie całodziennego łowienia wyciągam rzutem na taśmę 33,5 cm przyjemniaczka: 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 14 Listopada 2022 Share Napisano 14 Listopada 2022 U mnie kolejny wypad na zaporowy zbiornik, w sobotę same maluszki. W niedzielę rybki odpaliły rano i w południe część dochodziły mnie słuchy z wody o okoniach 40+ i to kilka szt. Mnie niestety omijały największy 34. Łowiłem kalsycznie 10g i shadteez 7.5cm wodą o głębokości od 8m do 12m 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 16 Listopada 2022 Share Napisano 16 Listopada 2022 U mnie klasyczne wyjście na miasto, wieczorową pora. Kilka wydłubanych, różne przynęty od twisterka po spore woblery. Kilka na brzegu ale jakby co dzień mniejsze. Postanowienie o wklejaniu 30+ coraz bardziej mgliste Co ciekawe, zupełnie zniknęły sandacze, jedno niewyraźne branie przez dwie wczesnowieczorne godziny. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi