jaceen Napisano 29 Stycznia 2023 Share Napisano 29 Stycznia 2023 Cześć. Macie ochotę wcześniej zacząć kleniową rywalizację? Czy w ogóle jest ktoś zainteresowany? W tym roku byśmy zaczęli od soboty 04-02-2023 i skończyli w niedzielę 23-04-2023 r. Są chętni? Kleń 2023 1. Rywalizacja trwa od 04-02-2023 (sobota) do 23-04-2023 (niedziela). 2. Zgłaszamy trzy największe klenie. Dopuszczamy wymianę na większe. Suma ich długości decyduje o wyniku. 3. Zgłoszenia dokonujemy w bieżącym wątku. Starajmy się o informację na bieżąco. Uzupełnianie tabeli samodzielne. W razie problemów podać informację i ktoś życzliwy wyręczy:) 4. Proszę o krótką informację o sposobie łowienia i charakterze łowiska bez wskazywania dokładnych lokalizacji. 5. Gdy jest to możliwe, to proszę przynajmniej o jedno zdjęcie ryby z miarą. 6. Metoda dowolna z zasadą złów i wypuść. W dobrym tonie będzie deklaracja swojego uczestnictwa przed rozpoczęciem rywalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalWR Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Ja jestem zainteresowany. Jakoś nie pasuje mi spinningowanie za okoniem czy kleniem przynętami do 5 cm. Zostawiam więc spinning na inne okręgi a u nas wyciągam bolonkę. Szukam kleni. Trafiają się też jazie i krąpie. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 A może by wrzucić łowienie całoroczne?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 8 godzin temu, carloss83 napisał: A może by wrzucić łowienie całoroczne?? Całoroczny kleń, to trzeba by limit zmienić przynajmniej na 5, albo więcej Tak po prawdzie to wątek jest całoroczny i w każdym momencie można się swoim najważniejszym kleniem w sezonie pochwalić. Nie zawsze musi być największy. Moim zdaniem formuła krótkiej rywalizacji nie jest zła. Możemy to powtórzyć na kilku rybach i sprawdzić się w różnych warunkach. Prawdopodobnie w październiku uruchomimy sandacza. Może w połączeniu ze szczupakiem? Zobaczymy przed samym październikiem, czy będzie odzew i czy pomysł się spodoba. A w lecie wolałbym zostawić wolną rękę. Wakacje, urlopy, cała gama ryb do łowienia i przymuszanie w pewnym sensie do jednego gatunku według mnie, to byłaby dla wędkarza kara Całoroczne mamy GP i okoń. Zainteresowanie jakie jest, to widać i więcej chyba się z tego nic nie wyciśnie:) W pierwszym poście dopisałem zasady. Nic się nie zmienia i jest tak samo, jak w poprzednich sezonach. Trzy klenie i suma ich decyduje o miejscu w tabeli. Kto ma wolne w sobotę i nie planuje ganiać za okoniami z mikro przynętami, to może klenie? A może się coś od lutego zmieni i PZW Wrocław zrozumie wątpliwości dużej grupy wędkarzy, co do przepisów "5 cm"?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Ja się piszę,już czekam na pierwszą cieplejszą noc żeby ze spinem wyskoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Kurier ma jutro przywieźć pickerka, więc na pewno długo nie wytrzymam, żeby spróbować tej słynnej skórki A nuż jakiś kleń da się namówić - też w to wchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 30 Stycznia 2023 Share Napisano 30 Stycznia 2023 Ja może też spróbuję, choć zimne klenie to będzie dla mnie nowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 12 godzin temu, Aalbatross napisał: Ja może też spróbuję, choć zimne klenie to będzie dla mnie nowość Jakie zimne klenie? Od połowy marca są już całkiem ciepłe 😉 Spróbuję trochę zamieszać w tabeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Jak na razie mamy tylu chętnych i odważnych namieszać w tabeli;) Dzięki za odpowiedź👊 1. jaceen 2. RafalWR 3. carloss83 ¯\_(ツ)_/¯ ?? 4. cysiu 5. lechur1 6. moczykij 7. Aalbatross 8. Marienty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Ja też jestem chętny😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Mnie też nie zabraknie 💪😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2023 Jest już niezła gromadka, która oficjalnie ogłosiła udział. Przynajmniej wiadomo będzie, że warto się postarać. Choćby dla szacunku dla rywali:) Lekko jak zwykle nie będzie. Zobaczymy, kto i co w tym roku będzie najskuteczniejsze. Teraz jest ocieplenie i tradycyjnie w weekend zapowiadają zmianę pogody. W nocy spadki temperatury do minus kilkunastu stopni. Nie wiem, czy tegoroczny przyspieszony start do czegoś się przyda;) 1. jaceen 2. RafalWR 3. carloss83 ¯\_(ツ)_/¯ ?? 4. cysiu 5. lechur1 6. moczykij 7. Aalbatross 8. Marienty 9. kamil.ruszala 10. Budek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloss83 Napisano 31 Stycznia 2023 Share Napisano 31 Stycznia 2023 Jacku. No chętny 🤷♂️😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Za czymś trzeba będzie biegać w przerwie okoniowej, a że Mieszkam obecnie w bliskiej odległości od Widawy to grzechem byłoby nie poszukać w niej klusek na wiosnę. Proszę o dopisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Spróbojemy, zobaczymy czy czas pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano85 Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Wprawdzie kompletnie nie mój czas jeśli chodzi o kleniowanie ale spróbujmy...do odważnych świat należy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Lutego 2023 Autor Share Napisano 1 Lutego 2023 Panowie, jak to mówił Pawlak?: - „Ty się nie boj”:) Deklaracja każdego z was daje pozostałym zachętę do działania. Przypomnę, jak było w poprzednich latach. Zaczęliśmy w 2020 r. i nieszczęśliwie wpakował się nam w rywalizację covid. Mimo to, najlepszy wynik 163 pkt wykręcony przez RSM jest do tej pory niepoprawiony. W tamtym czasie zostało złowionych 11 kleni 50+. Deklarowało udział 17, a 12 skończyło z rybami w tabeli. Rok później (2021) deklarowało udział 16 zawodników. Najlepszy wynik 156 pkt ustanowił michalvcf. Jego kleń o długości 57 cm jest również największym okazem, jaki do tej pory przydarzył się w naszych zawodach. Tym razem 7 uczestników zgłosiło ryby do swojej tabeli, a przypomnę, że zgłosiło się do zawodów 16. Ostatni rok (2022) nie odbiegał statystycznie od poprzednich. Do tabeli punkty zgłosiło 8 zawodników. Nie mam wiedzy, ilu chciało przystąpić. Szkoda, bo to też jest ciekawe, ilu z nas radzi sobie z przedwiosennymi warunkami. W każdym razie najlepszy wynik 145 pkt osiągnął RafałWR. Kleni z piątką z przodu było tylko 2 sztuki. A może aż 2 sztuki?:) 2020 RSM 163 pkt 2021 michalvcf 156 pkt 2022 RafalWR 145 pkt 2023 ……………. ??? A jak ma być w tym roku? Ambicje mam wysokie:), ale zacznę od małych kroków. Chciałbym w szybkim czasie wypełnić swoją rubrykę trzema kleniami. Najlepiej takimi, które dałyby mi przynajmniej 120 pkt. Później będę miał spokojną głowę i więcej czasu na próbę poprawienia. Czasy niepewne i ciągle coś przeszkadza. Pogoda też nie zawsze nam sprzyja. Metody będą mieszane. Trochę z pickerem, trochę ze spinningiem. Z muchą nie planuję, ale kto wie, może? Ekipa jest mocna:) 1. jaceen 2. RafalWR 3. carloss83 4. cysiu 5. lechur1 6. moczykij 7. Aalbatross 8. Marienty 9. kamil.ruszala 10. Budek 11. jamnick85 12. Larry_blanka 13. MarianoItaliano85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchi Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 Proszę i mnie dopisać do listy chociaż w tamtym roku w okresie w którym jest kleniowa rywalizacja udało się złowić tylko jednego malucha ze zdjęcia😁 W tym roku trzeba będzie się bardziej postarać. Najbardziej liczę na kwiecień 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrado Napisano 2 Lutego 2023 Share Napisano 2 Lutego 2023 Poproszę też o dopisanie do listy. Choć start trochę dla mnie późny bo styczniu największy kleń jaki się dał skusić to 57cm i się nie załapał 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 20 godzin temu, suchi napisał: Najbardziej liczę na kwiecień Może być łatwiej, ale ja bym na ostatnią chwilę nie czekał;) 46 minut temu, Konrado napisał: Choć start trochę dla mnie późny Piękne klenisko👍 Jakbym czuł pismo nosem:) Z największych się wyprztykają i teraz nam będzie łatwiej zaistnieć:))) 1. jaceen 2. RafalWR 3. carloss83 4. cysiu 5. lechur1 6. moczykij 7. Aalbatross 8. Marienty 9. kamil.ruszala 10. Budek 11. jamnick85 12. Larry_blanka 13. MarianoItaliano85 14. suchi 15. Konrado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz11 Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Witam wszystkich, czy mozna dopisać się do listy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Lutego 2023 Autor Share Napisano 4 Lutego 2023 Cześć lukasz11. Mocnego przygięcia:) 1. jaceen 2. RafalWR 3. carloss83 4. cysiu 5. lechur1 6. moczykij 7. Aalbatross 8. Marienty 9. kamil.ruszala 10. Budek 11. jamnick85 12. Larry_blanka 13. MarianoItalian85 14. suchi 15. Konrado 16. lukasz11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 No to pierwszy do tabelki. Wczoraj wybrałem się na odre poniżej Wrocławia, pogoda paskudna, zimno i straszny wiatr, obłowiłem 5 klatek które co roku dawały klenie. W jednej klatce jedno zdecydowane branie na pieczywo i po chwili w podbieraku 50cm klenia 😜. Dzisiaj powtórzyłem lecz bez brania, woda dużo i mocno tracona. Trzeba odczekać kilka dni żeby woda się unormowała. Klasycznie jakiś stary feeder, plecionka 0.08 plus przypon z fluorocarbon, ciężarek przelotowy 25g haczyk nr4 do dropshot. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aalbatross Napisano 5 Lutego 2023 Share Napisano 5 Lutego 2023 Ja byłem wczoraj poniżej mostów Jagiellońskich na powodziowym, ale bez kontaktu. Próbowałem na chlebek o na wątróbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi