DAWID Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 P, to się nazywa wypad gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 P, gratuluję i zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Dzisiaj bardzo przyjemna niedziela spędzona z kolegą nad wodą. Udało mi się złowić przyzwoitego szczupaka 69cm: Ryba wzięła na Fatty'ego 10cm i po dwóch fotkach wróciła do wody. Później złowiłem jeszcze dwa małe i miałem kilka niezaciętych brań. Jesień w pełni, ryby biorą!! Połamania!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Gratulacje wszystkim w szczególności dla P, Ja dziś 5 miejsce na zawodach organizowanych przez KLUB SUM OSTROWIEC na Wiśle w Annopolu. Złapałem około 20 okoni i jednego szczupaka 48. Okonie od 19 do 24 cm, dużo takich palczaków, które nie dopuszczały dużych... Padło 6 kompletów, a jeden z kolegów zaciął suma, niestety po 10 minutach walki na żyłce 0,16 wszedł mu w zawady i się z nim pożegnał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 P, mvp1984, gratulacje. dziara, byłem od 15.30 do 17.30 w porcie, nikogo wędkującego nie było, więc można się domyśleć że nic nie brało. Potem poszedłem na Wartę i łowiłem aż się zrobiło totalnie ciemno, również na zero. Zarówno na spin (woblery, obrotówki, różne gumy) jak i na karasia. Stawiam 4pak temu, kto mi wytłumaczy o co chodzi tym rybom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 23 Października 2011 Autor Share Napisano 23 Października 2011 Robal, mnie sie wydaje ze przez te ciagle skoki poziomu Warty rzeka sie strasznie wyplycila i zamulila. Ryba nie ma przy niskim poziomie wody gdzie sie zaczymac i wszystko schodzi w dol rzeki. Tam juz jest nieco lepiej. Wiecej glebszych miejsc z twardszym dnem. Tam jest latwiej o ladnego szczupaka czy sandaczyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 P. a co z tym sumem sie stalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 W sumie to nie wiadomo o co chodzi ale chyba bardziej o to że ryba się przegrupowuje na zimowiska w rzekach a z nią drapieżniki.Ja cały tydzień jeżdzę od rana do południa i dopiero od wczoraj zaczęło się coś dziać.Jeszcze ten tydzień pojeżdzę a pózniej powrót z delegacji do rodziny i koniec wakacji ale myślę że uda się jeszcze wyskoczyć na Odrę z pływadła w moim Lubuskiem a tam wszystko się może zdarzyć Gratulacje dla tych co połapali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Ostatnie wypady nad wode nie przynosiły satysfakcjonujących efektów. Delikatne pstrykniecia i niemiarowe metnookie podrostki to nie był szczyt marzeń o spiningowej jesieni. Pewnie i dziś z nad wody zszedłbym na tarczy gdyby nie jedno branie,branie przypominające szczodrość Wisły z lipcowo-sierpniowych nocy... Co prawda sprzęt nie był przygotowany na branie suma,ale pleciona o wytrzymałości 13kg i hak typu Big Game dawały nadzieje na szczesliwy hol. Po ok 15 minut wąsaty zaczął kapitulować co dało czas na to by rozgladnać sie za miejscem do podebrania ryby,a ze dogodnego miejsca nie było przyszło mi empirycznie sprawdzić zimność wody w rzece.Jednak koniec końców.... Szybki pomiar i w rubryce wędkarskich PB moge zrobić korektę- 176cm!!! "do zobaczyska ziom..." Pozdrawiam Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Piekny wasacz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Bluzer, a gdzie to takie okzazy się łowi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Kurcze jak ja bym chciał mieszkać nad Wisłą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Bluzer, PIĘKNIE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Gratuluję tym co połowili. Ja ostani weekend z kolegą na dwa spiny łącznie koło 8 godzin machania, efekt... zero jakiegokolwiek kontaktu z drapieżnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Dzisiaj od 7 do 12 machałem spinningiem na Warcie przy ujsciu z Jeziorska brak kontaktu z rybami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Bluzer gratki. Dziś wypad nad Wisłę za sandaczem ale bez kontaktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk1983 Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Bluzer, piekna maszyna dziara, a probowales kiedys na kanale mosinskim polowic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 Jakies pare lat wstecz lowilem tam na zestaw skrocony ladne klenie. Ale teraz juz tam bardzo dawno nie bylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Widawa,ODra nie zyja,koncze sezon,4 wypadu brak kontaktu z ryba....;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Przemek!! Wielkie gratulacje Z niecierpliwością czekam na fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filus Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Ostatnie dwa wypady czyli Warta za Jeziorskiem i Ner przed ujściem do Warty oraz sama Warta w tych okolicach - totalna klapa. Zero kontaktu: gumy, obrotówki, woblery ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djpablox Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Po dłuższej przerwie spowodowanej przeziębieniem dziś wypadzik na sandacza, wyszłem z formy bo koło 19 mocno przyłożył a ja za słabo mu po nosie dałem i po kilku metrach podczas chwytania za podbierak rybka zeszła. Popłynął sobie dalej ale mnie nastawił bojowo na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Niedzielny wypad na rybki z sukcesem , niestety pierwszy szczupak przy brzegu się odpioł miał około 60-70 cm...ale potem było już lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 szczupak28 co to za jeziorko jesli mozna wiedziec ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Dziś niecała godzina przed zmierzchem na Warcie w książkowym miejscu-skarpa, przykosa, zaczepy i dół za główką.Z opadu na perłową gumę na 12 g. główce szczupak na oko 2-3kg spiął się po kilkudziesięciu sekundach walki i pięknej świecy a w wobka prowadzonego w przybrzeżnej rynnie pod skarpą uderzył ładny rzeczny garbus Sorrki za jakość zdjęcia- telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi