bumtarara Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 U mnie podobnie, widocznie niektóre wzory wszędzie są skuteczne. Szczupak28, spróbuj szczupaka w rodzynkach i orzechach włoskich lub laskowych smażonego na masełku, to jest dopiero pycha danie Ja dzisiaj byłem chwile porzucac na ujściu Wilgi do Wisły, niestety musiałem zmienic miejsce, bo tam wszystko rozkopane :/ nie wiecie może co tam znowu robią z tą biedną rzeczką ? Pod jednym z mostów trafiłem 2 sandaczyki, rozmiar niestety Wiślany :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Jutro mam imieniny więc liczę że coś siądzie konkretnego na kijku.Kolego jak chcesz coś większego złowić to proponuje obrotówkę DAM Effezet nr.4 srebna w czerwone paski .Moja super przynęta. Najlepszego z okazji imienin Dzięki za namiar na blachę - na pewno zakupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 U mnie nikt w rodzinie nie lubi ryby ale skoro aż tak zachwalacie jak jutro złowie-ZABIERAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 robert7791, skoro nikt nie lubi, to może nie zabieraj..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Żartowałem bo trochę mnie irytuje ocenianie osób,które zabieraja i wszystko co jest z tym związane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambuko11 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 znajomy dziś złapał sandacza 57 cm na kamiennej w świetokrzyskim przed wąchockiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 U mnie podobnie, widocznie niektóre wzory wszędzie są skuteczne. Szczupak28, spróbuj szczupaka w rodzynkach i orzechach włoskich lub laskowych smażonego na masełku, to jest dopiero pycha danie Ja dzisiaj byłem chwile porzucac na ujściu Wilgi do Wisły, niestety musiałem zmienic miejsce, bo tam wszystko rozkopane :/ nie wiecie może co tam znowu robią z tą biedną rzeczką ? Pod jednym z mostów trafiłem 2 sandaczyki, rozmiar niestety Wiślany :/ bumtararo daj przepis na szczupaka po twojemu .Jutro po pracy zrobię bo dziś komplecik .i tylko komplecik.Schodziłem kawał rzeczki i tylko 2 szczupaczki.Za tydzień wracam w swoje łowne miejscówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Wszystko co jest zgodne z RAPR- em, regulamin forum oraz regulaminem wklejania zdjęć na forum i tytułem tematu jest w tym temacie dozwolone. Natomiast wystarczy już w tym temacie dyskusji, komentarzy i aluzji na temat, żarcia, przepisów kulinarnych, mięsiarstwa, wykładów na temat złów wypuść, limitów, zabierania ryb lub nie, czy ja to robię czy nie, że zdjęcie krzywe lub nie i innych nie na temat. Do tego typu dyskusji są na forum inne tematy. Jak było dziś na rybach? Listopad 2012 - wracamy do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Dziś 3h nad wodą, i niestety na zero. Ludzie obok cos tam połowili ale bez rewelacji(widziałem ok.60tke wyciagnieta przy mnie) rano podobno ktos wytachał 90cm,ale nie widziałem wiec niewiem czy to prawda,a co niektórym ryby na brzegu rosną w zastraszającym tempie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Ja wczoraj znów na rzece Wieprz z nastawieniem na sandacza. Najpierw trochę pospiningowałem a następnie rozłożyłem dwa feedery z żywcem. Łącznie przesiedziałem nad wodą ponad cztery godziny. Po 16:00 byłem już tak zmarznięty, że zwinąłem manatki i to domu. Kolejny wyjazd bez brania. Za tydzień daję tej miejscówce ostatnią szansę i jeśli nadal nie będę miał tam brania to będzie znak, że trzeba szukać innego miejsca. Ciężka sprawa z tym sandaczem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 A ja dzisiaj na bacika na kanale płoteczki połowiłem na zawodach. ogółem 640g i czego bardzo żałuje spad najprawdopodobniej ładnego lina. Tak to jest jak sie małych haczyków używa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Nie sądziłem ,że jeszcze na ryby się wybiorę , był to mój 30 wyjazd na ryby w tym roku i znowu bez ryby. Byłem krótko bo tylko 2h bo strasznie zimno i ogromny wiatr.W pierwszym rzucie zaczepił się piękny pstrąg oceniam go na 40-50cm , choć widziałem tylko jego ogon ( pierwszy raz zżyciu mailem taka sytuacje ,że holowałem rybę i widziałem tylko jej ogon) potem następne dwa krótkie. Ale też żadnego nie doholowałem. Nie wiem co jest grane jeszcze w tym roku żadnej ryby z nimfa w pysku nie doholowałem jeden lipień w sierpniu wypiął mnie się w podbieraku. Trzeba coś z tym zrobić . Żadnego za to lipienia a co gorsze klenia czy okonia ba nawet po płoci śladu nie ma. Zadziwiająca była jedna rzecz ogrom wędkarzy spławikowych w życiu tylu nie widziałem na odcinkach tej rzeki a zawodów na pewno nie mieli. Goście , którzy schodzili z stanowiska twierdzili ,że u nich tez nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 wczoraj-- Bydgoszcz-wisła wypad na 5h z 4 naprawde ładne brania Sandacza... pozatym nic echo jak zaczeło padać tak jak by ryby wyparowały przedwczoraj wystrzał na jeziorko z łódki i jeden szczupak 51cm nie mówie już o tym że ugryzł jak jeszcze łowiliśmy z kolegom z brzegu 2 brania jeden odgryziony ogonek od gumy pozatym nic;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Fajnie ze chociaz tyle na odrze cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 wczoraj też byłem od 8 rano do 12 w południe , żywiec tylko zero podbicia drapieżnika niewiem czemu może coś z klimatem nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Po prostu ich nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Dziś wypad na 3h i tylko jedno branie w ostatnim rzucie w akcie desperacji w miejscu gdzie normalnie bym nawet zywca nie szukał.. Równiusienkie 60cm szczupłej ryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Mniej brań dzisiaj, ale coś udało się wyhaczyć. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=238036#238036 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Rapa-man, co jak co ale pogoda robi swoje w mojej okolicy na przykładzie szczupaka od znajomych ktorzy zabrali szczupłe do domu to kazdy był pusty zero zarcia. poprostu nie chcą jeszcze jeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szwagier Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Ja dzisiaj z nastawieniem na okonie wybrałem się nad moją rzeczkę, niestety 0. Jedyną rybką jaka się uwiesiła był leszczyk na woblerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Dzis wypad na 2h i absolutne zero, cała reszta moczykijów na zbiorniku to samo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 jaceen, No jaceen mniej marudzisz na forum, że ryb nie ma, mniej brań, ale rybki łowisz:D W końcu i ja sobie jutro połowie. Trochę popływam ze znajomym za szczupakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 dzisiaj wypad na godzinkę przez zmrokiem, na wiecej czasu nie bylo 65cm - i taki fajny grubaśny, hol takiego na Kongera Tango to już fajna zabawa a w weekend 5 sztuk zębatego tak +/- 50cm wszystkie wiec szału nie ma, ale ryba przynajmniej coś tam bierze mimo że ciśnienie jest masakrycznie wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 dzisiaj wypad na godzinkę przez zmrokiem, na wiecej czasu nie bylo65cm - i taki fajny grubaśny, hol takiego na Kongera Tango to już fajna zabawa Obrazek a w weekend 5 sztuk zębatego tak +/- 50cm wszystkie wiec szału nie ma, ale ryba przynajmniej coś tam bierze mimo że ciśnienie jest masakrycznie wysokie Widzę że red arc daje radę Tez używam i sobie chwalę ładny zębaty gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 cannibalus napisał/a: 65cm - i taki fajny grubaśny, hol takiego na Kongera Tango to już fajna zabawa Piękny zębaty, GRATKI Te wędziska wbrew pozorom mają niesamowity zapas mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi