tomek1 Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 4 godziny temu, wojtt napisał: Hej, zmiana konkretna, ciezko sie przyzwyczaic. "Stara szata" byla bardziej przejrzysta. Pozdrawiam Oczywiście przeskok był duży, ale jak widzę większość użytkowników już radzi sobie bez problemu. Kwestia kilku wizyt żeby się przestawić. Poczytaj proszę ten temat, znajdziesz tam wskazówki dotyczące podstaw obsługi forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Przeglądam galerię i poprzednia wersja według mnie była lepsza. W obecnej są główne kategorie, ale podkategorie rozrastają się chyba w nieskończoność. Obecnie album o tej samej nazwie można nadawać wielokrotnie i przez każdego uczestnika. Powinna być informacja, że taki album już istnieje. Wtedy wklejam zdjęcia w istniejący album, albo nadaję inną nazwę. Brakuje mi poprzedniego pomysłu, czyli wklejamy ryby ze stycznia w styczniu i tak dalej. Zdjęcia układały się zgodnie z datą i dawały cenne info dla starych wyjadaczy, jak dla początkujących w jakiej porze roku, jakie ryby są poławiane. PS A nie, jednak są albumy z konkretnymi miesiącami:) Jeszcze jedno. Jaka jest różnica-konsekwencja wklejania zdjęć do galerii a następnie do wątku a wklejanie z zakładki "dodaj pliki" i wklejam bezpośrednio z komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Godzinę temu, jaceen napisał: Przeglądam galerię i poprzednia wersja według mnie była lepsza. W obecnej są główne kategorie, ale podkategorie rozrastają się chyba w nieskończoność. Obecnie album o tej samej nazwie można nadawać wielokrotnie i przez każdego uczestnika. Powinna być informacja, że taki album już istnieje. Wtedy wklejam zdjęcia w istniejący album, albo nadaję inną nazwę. Brakuje mi poprzedniego pomysłu, czyli wklejamy ryby ze stycznia w styczniu i tak dalej. Zdjęcia układały się zgodnie z datą i dawały cenne info dla starych wyjadaczy, jak dla początkujących w jakiej porze roku, jakie ryby są poławiane. PS A nie, jednak są albumy z konkretnymi miesiącami:) Jeszcze jedno. Jaka jest różnica-konsekwencja wklejania zdjęć do galerii a następnie do wątku a wklejanie z zakładki "dodaj pliki" i wklejam bezpośrednio z komputera? Jak znajdę chwilę, to przyjrzę się uprawnieniom w galerii i zrobię porządek, choć widzę, że są pojedyncze albumy do uporządkowania. Miesiące są tak jak były. Dodawanie zdjęcia do postu ma ten minus, że nie można nad nim łatwo zapanować, wrócić do konkretnego zdjęcia, skatalogować itp. To dobra opcja jeśli chcemy dodać szybko zdjęcie i nie wracać do niego w przyszłości. Jeśli chcemy lepiej zapanować nad swoimi zasobami- np. dodawać obszerne relacje, poradniki- to warto użyć galerii. Potem każdy autor może bardzo łatwo odnaleźć dodane zdjęcie w albumach przypomnieć sobie fakty i daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Bardzo mi się podoba nowa szata graficzna forum, Gratulacje. Jestem zmuszony tu częściej zaglądać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Maja 2016 Share Napisano 7 Maja 2016 10 godzin temu, Jarosław napisał: Bardzo mi się podoba nowa szata graficzna forum, Gratulacje. Jestem zmuszony tu częściej zaglądać. Jak mus to mus Fajnie, że Ci się podoba. Gdybyś miał jakieś problemy z obsługą, to wskazówki znajdziesz Tutaj Wskazówki dotyczące nowego portalu są Tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Ze stroną główną w poprzedniej wersji też miałem ciężko, ale ta nowsza, to już kompletnie nie jest obsługiwana przez mój telefon. Cholernie mnie to zastanawia bo: - spisałem kilkadziesiąt portali o tematyce wędkarskiej i za wyjątkiem jakiegoś na sprzedaż i jednego, którego wyszukiwarka w ogóle nie odnajduje, wszystkie otwierają się w przedziale 5-15s. - śmigam czasami po innych portalach o innej tematyce i nie przypominam sobie, abym miał większe problemy - zmieniam w ustawieniach telefonu opcję (wersja komputerowa/komórkowa) i nic! W przedziale 7min wygląda tak: start 1min. 5min 6min 7min W końcu tele restartuje i zaczynamy od nowa:/ Kto to wytrzyma? Czy naprawdę tylko ja mam taki problem z otwieraniem strony portalu? Może to zbyt nowoczesne? Oczywiście startuję przeglądanie strony z zakładki /forum/ bo nie da się inaczej. A czuję się tak, jakbym czytał gazetę z wyrwaną bardzo ładną stroną tytułową. Ma ktoś pomysł żebym zobaczył na swojej N stronę startową? Zmiana sprzętu obecnie nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Jacku napisz proszę dokładnie typ telefonu i system operacyjny. Z reguły te informacje znajdują się w menu ustawienia i opcja informacje o urządzeniu lub coś podobnego. Czy ktoś ma podobne objawy na swoim telefonie? Będę wdzięczny za wpisy typu- telefon (producent, typ).... i info czy jest problem z wyświetlaniem portalu, czy wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Microsoft Lumia bez żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Lumia 735 a wcześniej Lumia 720 bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Szajsung Ace 4 LTE na androidzie działa normalnie od zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Dzięki za informacje Panowie, za każdą następną będę wdzięczny. Chciałbym koniecznie rozwiązać problem Jacka z wyświetlaniem portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Sony Xperia z3 chodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Nokia Lumia 520 Windows Phone 8.0 Cały czas chodzi mi o główną stronę portalu z pozycji telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 24 minut temu, jaceen napisał: Nokia Lumia 520 Windows Phone 8.0 Cały czas chodzi mi o główną stronę portalu z pozycji telefonu. Jacku a czy masz możliwość skorzystania z innej przeglądarki w telefonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARCIN82 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 1 minutę temu, MARCIN82 napisał: Jacku a czy masz możliwość skorzystania z innej przeglądarki w telefonie? Portal posiada dużo danych, linki i reklamy. To może być powodem tego że długo ładuje stronę a następnie rozłącza sesję, a wtedy wszystko od początku ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Jaceen chyba znam źródło Twojego problemu. Właśnie wróciła moja żonka z pracy a jako, że posiada Lumię 640 to zrobiłem test strony haczyk.pl i na jej telefonie. Czas ładowania strony w moim telefonie Lumia 735 to coś około 15-20s. Czas ładowania strony w telefonie żony Lumia 640 to więcej niż minuta. Zrobiłem kilka prób i czasem także nie potrafił telefon poradzić sobie ze stroną. Chyba odrobinę za ciężka jest do tych starszych komórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Maja 2016 Share Napisano 29 Maja 2016 Wygląda, że strona dla starszych telefonów faktycznie jest zbyt ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 Na Lumii 530 (win 8) mojej żony jest podobnie jak u Jaceena. Ładuje się dość długo, a od czasu do czasu wywala się przeglądarka. U mnie na Xperia Z3 Compact, Android 5.1.1 działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 #jaceen a próbowaliście tapatalk? Całkiem przyjemnie korzysta się z forum przez tą aplikację. Może będzie szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Maja 2016 Share Napisano 30 Maja 2016 3 godziny temu, Marienty napisał: #jaceen a próbowaliście tapatalk? Całkiem przyjemnie korzysta się z forum przez tą aplikację. Może będzie szybciej? Jacek ma na myśli portal a nie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Czerwca 2016 Share Napisano 23 Czerwca 2016 U mnie dalej portal na tapecie;) Nie pasuje mi forma wyświetlania tematów w zakładce "Najnowsze tematy na forum" z prawej strony u góry. Może to nieistotne szczegóły, ale... jeżeli będę skakał po wszystkich tematach i coś skrobnę, to ciągle będę wisiał jako autor tematu. Każdego, który odświeżę! Aktywni uczestnicy połapią się, ale inni? Najnowsze tematy i wprowadzenie pod autorem, powinno zawierać świeżą tematykę. A przy nicku informacja - "autor ostatniego postu". Ja widzę tematy założone lata temu i ciągle zmieniających się ich autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Czerwca 2016 Share Napisano 24 Czerwca 2016 Początkowo nie mogłem zrozumieć co masz na myśli, ale już wiem. Mylące jest powiązanie nagłówka "najnowsze tematy na forum" z faktem, że faktycznie wyświetla ostatnie wpisy na forum- nawet w istniejących wcześniej tematach. Zmieniłem nagłówek tego modułu na "Najnowsze posty na forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 Kontynuując ostatnią uwagę @jaceen'a: Portal i 'NAJNOWSZE POSTY NA FORUM' @tomek1 - zmieniłeś tytuł, ale zawartość jest pomieszana: treść jest z pierwszego posta, autor z ostatniego. Dla lepszego zobrazowania screen Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 16 minut temu, peekol napisał: tytuł, ale zawartość jest pomieszana: To nie ma związku z tym co zrobiłem ostatnio. To jakiś błąd modułu, dzięki za info. Jest już dostępna aktualizacja tego modułu, ale brakuje mi czasu ostatnio żeby się tym zająć. Postaram się to zrobić w najbliższych dniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Czerwca 2016 Share Napisano 28 Czerwca 2016 7 godzin temu, peekol napisał: zawartość jest pomieszana: treść jest z pierwszego posta, autor z ostatniego Zrobiłem aktualizację modułu i wygląda, że teraz jest w porządku, czyli wyświetla prawidłowo autora i fragment ostatniego posta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi