Konrad Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam to mój pierwszy post w tym temacie. Dziś od 8 do 12 siedziałem z bacikiem na starorzeczu Narwi koło Złotorii. Efekty to 3 ładne płocie i 2 spore krąpie, wszystko na białego. Słońce ładnie świeciło, ale zimny północno-wschodni wiatr skutecznie przeszkadzał w wędkowaniu. Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Kolor jakiś taki bliżej nieokreślony wiśniowo- brązowy, dość dobrze widoczne w miejscu linii bocznej czarne kropki wzdłuż całego ciała. Ładne to kurcze było, tylko takie "inne".No nic innego mi na myśl nie przychodzi tylko "złota rybka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 W czasie świąt byłem 2x na rybkach. ja raz, usilnie polowałem na jazie na nęconej miejscówce, ale skończyło się przeziębieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Szkoda,że nie zrobiłaś fotki tego "cosia" Moze to był minóg?! Taaaa Kolor jakiś taki bliżej nieokreślony wiśniowo- brązowy, dość dobrze widoczne w miejscu linii bocznej czarne kropki wzdłuż całego ciała. Ładne to kurcze było, tylko takie "inne".No nic innego mi na myśl nie przychodzi tylko "złota rybka" Do "złotej" to jej dużo brakowało Tak czy inaczej ja się poddaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Dziś Prosna od 9:15-11:00, bardzo leniwie, przetestowałem spławik cralusso surf i muszę powiedzieć, że zaiste jest to rewelacja! Złowione - kilka przestrzelonych brań, para uklejek. To, co szczupaki wyrabiają, to coś wspaniałego, dwa razy nawet wypatrzyłem przy oczeretach po maluchu ~15 cm, dalej od brzegu jakieś 7 metrów z drobnicą zabawiało się starsze rodzeństwo bądź rodzice - dobrze, że nie zabrałem spinningu, bo nie wiem, naprawdę nie wiem, czy bym się powstrzymał. Maj, słodki maj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6narko99 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 hihi ja zaraz na rybki jadę jak coś będzie to napisze może siadnie cosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Niestety trzeba po pauzować ze spinningiem na moich wodach, nie zależnie od przynęty szczupak bije we wszystko nawet w miejscach gdzie szczupaka nigdy nie było. masz racje Keri. Dziś jeden wędkarz na czerwonego pistoleta ok 20 cm a na pinke takiego prawie pod wymiar. Ja dzis skromnie 2 kleniki ok 25 cm i lin ok 30 pełen ikry. Ryby wróciły do wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6narko99 Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 no i pusto zbyt czysta woda na Rabie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam! Miałem dzisiaj złożyć PIT-a i opłacić OC. W końcu wylądowałem oczywiście nad wodą. Nałóg ze mnie i koniec. Nie darowałem takiej pogodzie i pojechałem na Widawę. Zacząłem od tego miejsca. Później zatrzymałem się tu. No nie odejdę jak coś nie puknie. I puknęło Pa,pa. Jeszcze trochę czasu to sprawdzę nowe miejscówki. Każdego roku tworzą się nowe, a te stare już są niedostępne. I znowu wędeczka drrryga I tej rybce mówię pa. Czas wracać, jeszcze fotka na zakończenie, hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 jaceen, gratulacje, piękne rybki i fajna woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike_Mil Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 jaceen, GRATKI--,--prześliczne rybki,....zajebiaszcze zdjęcia ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 jaceen, wyprawa super! Zdjęcia prześwietne, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Miałem dzisiaj złożyć PIT-a i opłacić OC. W końcu wylądowałem oczywiście nad wodą. Nałóg ze mnie i koniec jaceen rewelacja, musimy się kiedyś zorganizować na jakimś spotkaniu Gratuluję wyprawy, pięknie tam, a ostatnia fota - zabójcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzięki za miłe słowa. Forum zmobilizowało mnie, aby z tych wypraw nie wracać tylko z wrażeniami zachowanymi dla siebie. Ja uwielbiam taką formę relacji z wypraw np. jak robi to madi. Do umawialni zaglądam, a że jestem na forum początkujący to czekam na dogodny termin jakiejś wspólnej wyprawy. Chęci są, reszta zależy od terminów i dostępu do łowisk. A żeby nie było tak miło to parę fotek z drogi nad pewną wodę we wrocku. Na początku żaby, które nie zdążyły uciec przed kołami samochodów. To tylko kilka ujęć z kilku metrów drogi. Nie tylko w Wąchocku asfalt zwija się i rozwija wedle potrzeb. U nas np. asfaltem przykrywa się drzewom korzenie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Forum zmobilizowało mnie, aby z tych wypraw nie wracać tylko z wrażeniami zachowanymi dla siebie. i bardzo się z tego wszyscy cieszymy, jak to miło nacieszyć oko Ja uwielbiam taką formę relacji z wypraw np. jak robi to madi. No powiedzmy, w sumie wszystko na szybko, bo ostatnio brak mi czasu A z relacjami dopiero zaczęłam ponieważ wcześniej nie miałam za bardzo czym zdjęć robić Ale sezonu praktycznie początek, więc się rozkręcam Na początku żaby, które nie zdążyły uciec przed kołami samochodów Znam doskonale widoki tych naleśników, u mnie ich nie brakuje. Nie tylko w Wąchocku asfalt zwija się i rozwija wedle potrzeb. U nas np. asfaltem przykrywa się drzewom korzenie Nie fotka bomba, widać szpeców tam macie nie od parady. Z resztą tacy też będą łatać drogi na Euro, szybko i oby jak najtaniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Byłem dziś na Warcie w okolicach starołęki wynik sama drobna płoć w ilości 30 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dzisiaj 3 godziny na kanałku w Szczecinie ze spławikiem. Efekt 19 wzdręg głównie małych i jeden mały boleń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz1991 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziś pierwsze podejście do łowienia lina i jeden maluszek się trafił i 5 krasnopiórek w tym 2 dosyc duze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper_prg Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja dziś na Raduni ok.20 uklei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Byłęm dzisiaj na stawach u siebie w Myszkowie. Miałem zanete swojej roboty. Jakie efekty? złapałęm jednego leszczyka 24 cm na białego robaka, drugą wędke miałem zarzuconą na kukurydze i ani pyknięcia. Moja zaęta miała taki składnik jak, 2 garści pozostałej zanęty z trapera uniwersalnej do tego dodałem zmielone płatki kukurydziane o smaku miodu, do tego dorzuciłem troche kakała : ) bułke tarta, i czosnek granulkowany. Co myślicie o tej zanęcie? co byście dodali a co odjeli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 kolamilan, Twoja zanęta może być zabójcza Mnie w niej zabiło "kakało" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 artech, toż to "chłyt" marketingowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 hehehe właśnie nie dopisałem ze te płatki kukurydziane były o smaku miodu. Tylko moje miejscówki były zajęte wiec musze wypróbować tą zanete jeszcze raz ale może bez tego (kakała) ??: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 do tego dodałem zmielone płatki kukurydziane o smaku miodu, właśnie nie dopisałem ze te płatki kukurydziane były o smaku miodu. Czosnek z miodem Bombę witaminową robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 sorki za pomyłke, czy bombe? tak właśnie bombe bo ostatnio tyle ryby tutaj jest a nic nie chce wziąść hehe może znacie jakieś lepsze bomby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.