Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach?

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj 3 godziny nad Odrą efekt 1 szczupak 65cm i sum 110 cm na alge 2 fotek nie ma bo nie miałem aparatu oczywiście rybki pływają dalej w rzece.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 471
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ogólnie miłe zaskoczenie na początek maja

No nieźle :wink:

Poniżej jeden z pierwszych tegorocznych amatorów rosówki. Na razie pojedyncze brania, przed zmrokiem.

08138a8e64537732m.jpg

Napisano

no no gratki hexman :) na jakiej głębokości łowiłeś leszczyki i płotki??

Napisano
Poniżej jeden z pierwszych tegorocznych amatorów rosówki. Na razie pojedyncze brania, przed zmrokiem

Śliczny :)

Spóźniony w porównaniu do zeszłego roku, ale w sumie tylko o tydzień, więc prawie tak samo :D

Gość Vasyl
Napisano

Kolego sinus, gdzie jestes?

Pisze tutaj, gdyz na priva nie jestes skory do odpowiedzi. Czy moglbym poprosic o odpowiedz na moje wiadomosci?

Napisano

Dzisiejszy wypad na Wiperz zapowiadał się dobrze, ładna pogoda lecz niestety okazało się że rybki nie chcą zabardzo współpracować złowiłem kilka małych płotek, 2 krąpie i jednego leszczyka :evil:

Napisano
Poniżej jeden z pierwszych tegorocznych amatorów rosówki. Na razie pojedyncze brania, przed zmrokiem.

zaczyna się :mrgreen:

hexman gratuluję, ja dziś złowiłem trochę płotek, a jedyne leszczowe branie odpłynęło razem z haczykiem :wink:

Napisano
Spóźniony w porównaniu do zeszłego roku, ale w sumie tylko o tydzień, więc prawie tak samo

Nie to samo, bo złowiony na zupełnie innym zbiorniku :!::wink:

A dziś prawie 8 godzin na rybach :mrgreen: Efekty takie sobie :roll: Czuć, że ryby jeszcze słabo żerują. Brania dopiero od 9.30, sporo leszcza ale tylko kilka ryb znośnych.

1ac6755fb0c256b4m.jpg

917bcd4d5980558cm.jpg

Napisano

Ja dzisiaj staw na bonarka Kraków... Nic się nie działo spiningowałem 3 godziny ani nawet brania, za to przetestowałem swoje wszystkie woblery i blaszki :) Troszkę byłem zawiedziony bo nawet okoń nie wziął ...

Napisano

Dzieki Lesio i Tomek za to, że jesteście :grin:

Dzisiaj 6 szczupłych w 4 godziny (42-61 cm). Obok nikt nic.

Pozdro dla wszystkich C&R.

Napisano

Juz druga zasiadka karpiowa z rzedu i nie stety jak to sie mowi o kiju do domu,podejrzewam ze to wina opoznionej wiosny,bo innego wytlumaczenia nie znajduje.w zeszlym roku o tej porze byly dobre wyniki,no coz trzeba cierpliwosci.Jeszcze przyjda dobre dni.

Napisano

Trochę spóźniona relacja no ale brak czasu ( student hehe )

1 maja udało mi się wstać na ryby no ale nie wybrałem sie ze względu na ultra mocny wiatr

3 maja udało mi się wstać na ryby i pojechać, zaowocowało to 4 braniami, wszystko na obrotówki, ryby które łapałem to kleniki ok 30cm. zaciąłem odpowiednio dwa:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7a8be1f8b87de75.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a25a70c38cb3cfd.html

Rzeka kamienna niestety jest bardzo zanieczyszczana:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8045bd8216afeae3.html

Kiedyś zrobię zdjęcie co płynie pewną rzeczką do kamiennej, ścieki z mleczarni a wygląda to jak śluz rybi, który oblepia wszystko włącznie z rybimi skrzelami ;/ a śmierrrrrrdzi błe... ale co ja będę opisywał, fotka i wszystko jasne :( w każdym razie poniżej dopływu owej rzeczki nie doczekanie spotkać jaką kolwiek rybę( na odcinku 2 km) po za wszędobylskimi uklejami :(

Jutro jadę na zawody wędkarskie gruntowe o 5 zbiórka. Odbędą się na zbiorniku Topiołki postaram się trochę ,,szefa'' pobudzić do działania.

No i oczywiście na debiutanckiego farta... ;P

Pozdrawiam i życzę takiejjjjjj ryby KRZYŚ :)

Napisano
Dzieki Lesio i Tomek za to, że jesteście :grin:

Dzisiaj 6 szczupłych w 4 godziny (42-61 cm). Obok nikt nic.

Pozdro dla wszystkich C&R.

Zdradzisz na co poszły szczupłe? :P Ja swojego 1 szczupłego w dalszym ciągu poszukuję wiec wszelkie info ma temat przynęt mile widziane :P

Napisano

Tondrom, łowiłem na przynęty "naturalne" po sporym tunningu. Jutro wrzuce fotki bo telefon w aucie kumpla został.

Napisano

Nocka z piątku na sobotę w nadzieji na lina,pogoda dość kapryśna raz padał deszcz i wiał silny wiatr by za 30min świecił księżyc.Do rana padły 4 sztuki 32cm,33cm,37cm i 39cm;już niedługo powinny wejść te powyżej 40cm :wink:

23030dd27a7f493dm.jpg

761f510faab106edm.jpg

5ea9f89de17a0d02m.jpg

9ce818c8affc9c85m.jpg

Napisano

Stocha-nęciłeś sobie wcześniej lina? i jeśli można wiedzieć na co łowiłeś w w których godzinach brały? bo tez chce sie nastawić na lina

Napisano

Najlepsze godziny dla mnie to 22 do 1.30 później dopiero gdy zaczyna świtać :wink: Przynętą w tym przypadku były białe,a co do nęcenia to jeśli się chodzi bardzo często na zasiadki to siłą rzeczy się podnęca :wink:

Napisano

Ja wczoraj zasiadka nocna na leszcza. Miejsce dość głębokie ponad 4m. Przedwczoraj złowiłem tam 5 leszczów ale w dzień. Wczoraj od 20 -24. zero brań. podejrzewam,że to wina księżyca ale do końca nie moge być pewny. Przynęta biały robak.

Napisano

3 leszczyki kolo 30cm i krapik ;/ narew jakies 3 km od ujścia do wisły, przynęta kanpka z pinki i kukurydzy, zero przygotowania nad rzekę - tylko że rezerwacji nie zrobilismy na okoniu i miejsc niebyło :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.