89 Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Dwie godzinki w okolicy mostu Tumskiego. Przyneta pinka, czerwony drobny, kukurydza, ani skubniecia. Ale za to ładna pogoda nie ma co mieszkaniu całego dnia marnować . W dodatku duży uciąg, nie miałem dobrego rodzaju ołowiu, żeby z nim zawalczyć. http://www.garnek.pl/krisc0/25460261/wroc1 http://www.garnek.pl/krisc0/25460255/wroc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Koło 13-ej "jedynka" podała w wiadomościach, że barka zatonęła przy jazie opatowickim. Dla wybierających się tam w tym czasie mogą być utrudnienia w dostępie do wody. Znalazłem do tematu: http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1809903,wroclaw-przy-jazie-opatowickim-tonela-barka-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Cześć dziś pierwszy raz w tym sezonie wybrałem się z kolesiem nad wodę łowiliśmy na żeglugowym dwa feederki i dwie na spławik od 7 do 12 wynik jedna płotka i kilka skubnięć,czyli generalnie bieda,wydaje mi się że woda jeszcze za zimna.Dla wybierających się jutro na żeglugowy tzn na betonową informuję że będą tam zawody,nie wiem jak z monopolową ale z doświadczenia wiem że najczęściej zajmują cała tą długość tzn betonowa i monopolowa.A jak u was z wynikami bo pogoda dziś dopisała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam,dzisiaj popołudniu zatoka na rozance spławik,dwie plotki po ok.25 cm i masa drobnego leszczyka i krapia,przynęta biały i pinka.Rybki dalej rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skand Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzisiaj (mimo dość wybrednej pogody) pierwszy raz w tym sezonie wybrałem się z żywcem - zasiadka przy kładce koło ZOO. Efekty marne bo pokusił się 1 szczupły 59cm. A że mam w tradycji zasmakować pierwszą złapaną rybę w sezonie to żona miała trochę roboty Z tego co piszesz to kłusol jesteś, bo jak wszyscy wiemy to szczupłego możesz podarować żonie od 1 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 skand, świeży jesteś na forum to prima aprilis cie minął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek21 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzisiaj na kilka godzinek z tatem na I barki efekt 9 byczków 5 leszczyków +20cm i 2 jazgarze ;p wiec sezon rozpoczęty całkiem nieźle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Ostatnie moje wyjścia za białą rybą nie były zbyt optymistyczne mało brań malutkie rybki więc zrobiłem sobie mała przerwe w łowieniu. Aż wczoraj postanowiłem sprawdzić co się dzieje na kanale przy osobowickiej. Oczywiście miejsce przy ścieku przeładowane chyba z 4 osoby jedna na drugiej (akurat to miejsce mnie nie interesuje) moja miejscówka zajęta więc poszedłem na schodki. kilka kul zanety do wody i po godzinie weszły same Leszcze wyciągnąłem ich chyba coś około dziesięciu trzy ponad 30 i jeden 35cm bez rewelacji ale i tak jestem zadowolony bo trochę się pobawiłem zwłaszcza przy leszczu którego wyholowałem za tylną płetwę .Teraz szykuję sie na jakieś wyjście z feederem na rzekę ale muszę posprawdzać jak uciąg we wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 postanowiłem wczoraj pochodzić za kleniami na odrze na wysokości gajkowa. Coś nie mam szczęścia do kleni, za to uczepiły się 2 bolki: 50+ oraz taki trzydziestak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 28 Kwietnia 2013 Share Napisano 28 Kwietnia 2013 Dzisiaj wziąłem swojego DS-a i poszedłem na kępę mieszczańską od 7 do 13 dwa leszcze po 30centów i dwa małe krąpiki, 4 brania 4 rybki tylko że brania bardzo rzadkie rozłożone na cały czas w którym łowiłem.Trochę się wynudziłem ale przynajmniej pogadałem sobie z kolegą. Jako tako moge być zadowolony z wyjscia ale chyba tylko z tego że nie wróciłem o kiju lub tak jak kolega z malutkim leszczykiem na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 wybiera sie ktos moze jutro rano na zeglugowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam,ja byłem dzisiaj na żeglugowym z kolesiem od 6.30 do 10 bo dłużej nie było sensu siedzieć,nie wiem czy remontują śluzę na opatowicach albo jakieś inne prace ale woda raz płynie w prawo raz w lewo dosyć mocno i pełno jakiś gałęzi i innych dupereli przy tym pływa,generalnie lipa poza płotką i dwoma okonkami.od miejscowego słyszałem że byczek się tam ruszył.Niech ta woda z gór szybciej spływa i niech zamykają te jazy bo nie ma miejscówek do łowienia,wszędzie ciągnie tak że aż miło,byłem dzisiaj w tresnie poszukać ciekawszych miejsc ale póki woda się nie uspokoi to można sobie ten rejon darować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 witam, bylem tez na zeglugowym, tylk o ponizej mostow jagielonskich, i cos tam połowilem, ale glownie drobnica, małe byczki, i nawet linek sie trafil, caly czas cos sie działo jutro rano tez sie wybieram, po widzie widac, ze zyje:) wojtyna51 , jak masz gg to sie odezwij 194 63 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackof Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Witam, dopiero zaczynam swoją przygodę na Odrze. Gdzie najlepiej czaić się na spinning na sandacza ew. coś innego, w pobliżu Dw Świebodzkiego ? Słyszałem coś o miejscu naprzeciwko 'Tego dużego krzesła' przy wyspie słodowej. Tylko, że jest tam dość spory nurt(mam nadzieje, że ktoś tam łowił i podpowie co i jak) Chciałbym wiedzieć w miarę możliwości wszystko, od przynęt po kolory gum do ciężaru główek muskając przy tym sposób łowienia Byłem tam raz na próbę rzucając na gumę z główką 17g i strasznie mi schodziła z nurtem, nie mogłem wyczuć opadu... Proszę o pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackof Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Byłem tam wczoraj Zrobiłem małe rozeznanie i okazało się, że najlepiej łowić na woblerki przy brzegu, ale póki co jest za duży nurt i za wysoki poziom wody, nie zraziłem się na szczęście tym i porzucałem trochę woblerkiem i efekt bardzo mnie zaskoczył; sandaczyk 46 cm Naturalnie wrócił do wody się trzeć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 Pytanie do tych co pływają po Odrze. Przy braku teraz możliwości wodowania się na Kozanowie przy Celtyckiej przerabiał ktoś inne miejsce na tym odcinku rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Czy ktoś łowił ostatnio w okolicach milenijnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Czy ktoś łowił ostatnio w okolicach milenijnego ? Ja. Czwartek i piątek po godzince ze spinem za okoniami, siadło kilka sztuk. Większej aktywności bolenia nie było widać, co mnie trochę zdziwiło. Dużo osób chodziło za sandaczem... na brzegu widziałem tylko jednego. Dziś byłem z feederami, brały leszcze max 35cm, krąpie i płotki, nic specjalnego. W czwartek widziałem koparkę jakieś 300-500m od mostu, obawiam się, że pracę będą się teraz posuwać od Kozanowa w górę rzeki i niedługo zamkną ten odcinek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 odrzański szczupły koło 80cm w okolicach Wrocka , szczesliwie pływa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Dzisiaj Odra - 423. Same leszcze i krąpie, największy leszcz 57cm, drugi 53. Mniejszych leszczy i krąpi kilkadziesiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Czołem Jak sytuacja na Odrze ? Byłem w niedziele między milenijnym a rędzińskim-mega woda i jeszcze większy uciąg... coś się zmieniło ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Odra faktycznie wysoka. Ostatnie nocki (11-13.06.) byłem i jest więcej niż w poprzednich dniach, ale po rybce złowiłem:). Oława również wysoka i płynęła bryja. Unosiło się pełno zielska i śmieci. http://www.kogeneracja.com.pl/index.php/kogeneracja/Kogeneracja/Wroclaw-z-KOGENERACJI-S.A/Kamera-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 jaceen jak ciężkimi główkami łowisz na takiej wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 robert7791 łowię woblerami. Do gum zakładałbym główki 5-10g w zależności jaka guma i miejsce. Jak poziom rzek się ustabilizuje, to będzie ciężej, tak od 17g w górę. Takie to moje łowienie Generalnie teraz łowię bliżej powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 Spiningował ktoś ostatnio na barkach 2 ? coś się ciekawego dzieje czy nadal sami grunciarze ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi