Booseib Napisano 20 Grudnia 2011 Share Napisano 20 Grudnia 2011 Witam, powiem Wam, że warto pujść na ryby, dzisiejszy dzień zapamiętam na bardzo długo, gdyż złapałem szczupaka, szczupaka życia w samym centrum Wrocławia- 98cm i kolo 10kg ! Wcale nie jest tak że ryba nie bierze, drapieżnik ostro żeruje, chodze na ryby ostatnio często i są wyniki trafiają się sandacze ponad wymiar, szczupaki ponad wymiar i dzisiejszy KROKODYl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 proszę bardzohttp://wikimapia.org/#lat=51.138917&lon=16.9891119&z=15&l=28&m=b dzieki super mapka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Witam, powiem Wam, że warto pujść na ryby, dzisiejszy dzień zapamiętam na bardzo długo, gdyż złapałem szczupaka, szczupaka życia w samym centrum Wrocławia- 98cm i kolo 10kg ! Wcale nie jest tak że ryba nie bierze, drapieżnik ostro żeruje, chodze na ryby ostatnio często i są wyniki trafiają się sandacze ponad wymiar, szczupaki ponad wymiar i dzisiejszy KROKODYl Kolega chcialem sie wybrac juz po zmorku na sandacza,jeste sens?dzieje sie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 A wybiera się ktoś na barki w sobotę rano ? Maniu394, gdyby nie ta wigilia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Booseib może jakaś fotka? Rybka na wigilijny stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Według mnie również warto próbować po zmroku, choć u mnie brania są w południe a potem ustają. Oto fotka szczupaka. Rybka rośnie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 Niestety nie moge wkleic zdjecia szczupak , pomniejszam i co chwile pokazuje ze obraz musi byc mniejszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 22 Grudnia 2011 Share Napisano 22 Grudnia 2011 wrzuć na jakiś serwis hostujący zdjęcia, np. imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 A wybiera się ktoś na barki w sobotę rano ? I jak tam? Byleś na rybkach? Jakieś sukcesy? I przy okazji życzę wszystkim Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 Byłem dzisiaj nad wodą, ale bez kijka lecz potowarzyć koledze ktory zlapal 2 rybki - szczupaka 45cm i ladnego sandacza 55cm, po Świętach uderzam z wędka zakończyć sezon. Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 24 Grudnia 2011 Share Napisano 24 Grudnia 2011 byłem , i nawet ostro brało . złowiłem ok . 30 płoci i 1 leszczyka . płocie do 35 cm . najdziwniejsze było to , że nad wodą było pusto . stał tylko 1 samochód . wesołych świąt dla wszystkich forumowiczów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 25 Grudnia 2011 Share Napisano 25 Grudnia 2011 Gratuluje udanego polowu Ja mam nadzieję ze w nowym roku pogoda dalej bedzie dopisywac i sie jeszcze polowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Wczoraj zakończenie sezonu na 2 barkach . Wyniki takie sobie , sporo płoci do 35 cm , kilka drobnych leszczyków . Rybki oczywiście wszystkie pływają dalej . Siedziało trochę wędkarzy i dziwnie się patrzyli jak rybki lądowały w wodzie a nie w siatce . Szczęśliwego Nowego Roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Mój wczorajszy rekord płoci na barkach to 38cm, poza tym kilkanaście w przedziale 30-35 cm. Sezon zakończony, całkiem udany, ale oby następny był lepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Panowie podpowiedzcie mi jak łowicie te płocie na barkach, drgająca szczytówka czy spławiczek?? Co zakładacie na hak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 pewniak ---> z tego co wiem, to łapią na grunt, na drgającą szczytówkę, przynęta, raczej pinka. Znajomy ze sklepu wędkarskiego opowiadał mi że gdy był tam na spacerze, to sypały się mandaty za grube przekroczenie limitu wagowego, niektórzy nie mogli wogule wyjąć siaty z wody. Co do miejscówek to zaraz na początku 2 barek od strony Odry, połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 booseib , masz rację co do miejscówek i co do tego że straż sypie mandaty za przekroczenie limitu . My wypuszczamy 100% ryb , co powoduje wściekłość niektórych wędkarzy . Na feedera łowią tam niemal wszyscy , z tym że niektórzy łowią ryby a niektórzy tylko zajmują miejsce . Nie będę wnikał dlaczego tak jest , ale z tego co zauważyłem sporo wędkarzy robi wszystko , żeby ryby nie złowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Booseib, dobrze to słyszeć, bo dziadki biorą tyle płoci, że nawet kot dalekich sąsiadów się naje do nieprzytomności. Pewniak, stosuj delikatne zestawy, jak się nastawisz jak na wieloryba to nie masz co liczyć na brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Dzisiaj rozpoczęcie sezonu . Brały płotki , złowiłem 2 ładne ok 35 cm , Michał też kilka wyciągnął . Gdyby nie pogoda pewnie efekty mogły być lepsze . Jutro powtórka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Na takie płoteczki polujemy z maniu394. Złapane pod koniec 2011 we Wrocławskiej Odrze (Barki 1/2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Nie mogę już edytować posta, więc dorzucam w następnym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Te są jeszcze małe , moja największa miała 43 cm , ale złowiona została 3 lata temu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 to sa Płocie z tych calych "Barek" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 pankowaty, wielkie gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Tak to płocie z Barek, i tak jak maniu wspomniał to jeszcze malolaty:) zdarzaja sie bardzo czesto sztuki pod 50cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi