Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 Mamy 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Ja byłem nad wodą przez ostatnie 4 dni codziennie po 3-5 godzin.. Dwukrotnie łowiłem na żywca na wodzie stojącej złowiłem w sumie 12 szczupaków ale największy miał może 55 cm, straciłem też wtedy dwa fajniejsze jeden w okolicach 60+ a drugi mógł być nawet lepszy. Raz byłem na starorzeczu spiningowo za szczupakiem ale skończyło się na jednym braniu i spinki ryby w okolicach 50-60 cm. Dzisiaj postanowiłem się pokręcić na jednej z podkrakowskich żwirowni z nadzieją na jakiegoś okonia, wędkowałem w sumie jakieś trzy godziny. Wypracowałem jedno branie na obrotówkę nr 3 i wyjąłem pstrąga tęczowego około 40 cm z listopadowego zarybienia.. W planach na najbliższe wyjazdy trochę spiningu za okoniami oraz szczupakami na wodach stojących i może jakiś wyjazd nad rzekę z nastawieniem na sandacze.. Wrzucam tylko pamiątkowe foto tęczaka z dzisiaj : 4 Cytuj
zajac222 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 30 minut temu, Elast93 napisał: 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Ja byłem nad wodą przez ostatnie 4 dni codziennie po 3-5 godzin Pozazdraszczam tego czasu. U mnie brak tego już jakieś pół roku a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. Na jutro coś się kroi ale sobie myślę że to bardziej będzie wypad ( uwolnienie od codzienności) aby zjeść kiełbaskę z ogniska niż z gara. A może jeszcze będzie się czymś pochwalić. Połamania życzę, rok się jeszcze nie skończył 1 Cytuj
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Napisano 4 Grudnia 2021 17 minut temu, zajac222 napisał: Pozazdraszczam tego czasu. U mnie brak tego już jakieś pół roku a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. Na jutro coś się kroi ale sobie myślę że to bardziej będzie wypad ( uwolnienie od codzienności) aby zjeść kiełbaskę z ogniska niż z gara. A może jeszcze będzie się czymś pochwalić. Połamania życzę, rok się jeszcze nie skończył U mnie sezon trwa do 31 grudnia nawet jak mi wszystkie wody stojące zamarzną to zostaje rzeka.. Czasu ostatnio dużo bo cały grudzień mam wolny.. Siedzi człowiek w tym domu i niema z sobą co zrobić to zostaje tylko jechać nad wodę 2 Cytuj
tomek1 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Elast93 napisał: Mamy 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Wędkuję, nawet teraz siedzę😎 W czwartek 10 minut od zarzucenia jazda i 61 cm. Potem do północy cisza. Dzisiaj bardzo przyjemnie, bo mimo zimna, wiatru i śnieżycy, ryby bardzo aktywne. Szczupak 68 cm i trzy sandały pod 60. 5 Cytuj
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Napisano 4 Grudnia 2021 59 minut temu, tomek1 napisał: Wędkuję, nawet teraz siedzę😎 W czwartek 10 minut od zarzucenia jazda i 61 cm. Potem do północy cisza. Dzisiaj bardzo przyjemnie, bo mimo zimna, wiatru i śnieżycy, ryby bardzo aktywne. Szczupak 68 cm i trzy sandały pod 60. Zazdroszczę tych sandaczy, u mnie sezon z tymi rybami tragicznie słaby.. Średnią pewnie mam w stylu 0,1/0,2 sandacza na wypad, licząc ile razy byłem z nastawieniem na te ryby i ile ich udało się złowić Szczerze mówiąc nie łudzę się że w ogóle złowię jeszcze jakiegoś sensownego smoczka w tym roku, ale pewnie kilka razy jeszcze spróbuję. Cytuj
zajac222 Napisano 4 Grudnia 2021 Napisano 4 Grudnia 2021 U mnie sezon trwa do 31 grudnia nawet jak mi wszystkie wody stojące zamarzną to zostaje rzeka.. Czasu ostatnio dużo bo cały grudzień mam wolny.. Siedzi człowiek w tym domu i niema z sobą co zrobić to zostaje tylko jechać nad wodę Kur.. A, jak ja bym tak chcial Cytuj
oldBolo Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 Przeszedłem z 10 klatek na Odrze, 4 brania, wszystkie z jednej klatki 😄,3 szczupaczki, max 65. Też tak miewacie ? 7 Cytuj
ESSOX Napisano 5 Grudnia 2021 Napisano 5 Grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 17:33, zajac222 napisał: .......a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. ....... O to to Cytuj
tomek1 Napisano 6 Grudnia 2021 Napisano 6 Grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 19:37, Elast93 napisał: Zazdroszczę tych sandaczy, u mnie sezon z tymi rybami tragicznie słaby.. U mnie jest nieźle Ale wczoraj dla odmiany bez piknięcia. 1 1 Cytuj
Elast93 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Napisano 7 Grudnia 2021 Mamy 7 grudnia, a ja nad wodą w tym miesiącu byłem już 6 razy.. W niedzielę byłem nad Wisłą z bratem spiningowo jakoś ponad 3 godziny lecz jak zwykle na zero. Dzisiaj jedna z wód stojących PZW i pół dnia z matchówką oraz żywcówką.. Zaliczyłem 1 krótkiego szczupaka, trzy okonie 28, 29 i 33 cm oraz 4 pstrągi tęczowe w rozmiarze +- 35-40 cm nawet ich nie mierzyłem Wrzucam jak zwykle pamiątkowe foty : PS. Część zbiorników u mnie już złapał lód jedne mniej drugie bardziej.. Teraz w prognozach kilka dni mocniejszego mrozu i obawiam się że te zbiorniki gdzie jeszcze da się wędkować także chwyci lód 😕 Woda dzisiaj miała tylko nieco ponad 4 stopnie przy powierzchni.. 1 5 Cytuj
tomek1 Napisano 7 Grudnia 2021 Napisano 7 Grudnia 2021 @Elast93 ładnie. U mnie wieczór znów bez piknięcia a pogoda super na sandacza. 🤨 1 1 Cytuj
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 Pogoda pod psem... To dla rozgrzewki dwa pierwsze shorty z mojego zaniedbanego kanału YT. 2 Cytuj
Marienty Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 Warunki ciężkie. Wyniki mizerne. Tyłka nie chce się ruszyć z łóżka. Bunkrów nie widać ale klimaty wynagradzają wszystko. 1 7 Cytuj
zajac222 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 2 godziny temu, tomek1 napisał: Pogoda pod psem... To dla rozgrzewki dwa pierwsze shorty z mojego zaniedbanego kanału YT. Trochę skromne te nagrania Cytuj
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2021 Napisano 9 Grudnia 2021 11 minut temu, zajac222 napisał: Trochę skromne te nagrania To tzw shorty- czyli taki tik-tok na Youtubie. Jak starczy samozaparcia to będą i dłuższe. Cytuj
wasyl1968 Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 Oby daj Panie Boży 👍 , ja jutro rano na " swój ,, kanał idę poćwiczyć drop shota 1 Cytuj
Elast93 Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Napisano 10 Grudnia 2021 Gratulacje dla wszystkich którzy jeszcze nie zakończyli sezonu U mnie w dalszym ciągu zabawa z okoniami i tęczakami.. Dzisiaj wędkowałem od 07:00-13:30, udało się złowić 4 okonie w rozmiarze +- 25-30 cm oraz 8 czy 9 pstrągów 35-42 cm.. Miałem też na kiju szczupaka 70+ ale skubaniec okazał się sprytniejszy i się wypiął Wrzucam kilka pamiątkowych fotek : ' PS. Weekend u mnie będzie bez łowienia, kolejne wypady planuję w przyszłym tygodniu. Na pewno będzie jeszcze jakiś wypad z nastawieniem na okonie i może jakieś szwendanie nad Wisłą.. 1 5 Cytuj
Fido Angellus Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 2 godziny temu, jaceen napisał: Może dzisiaj coś przydzwoni?🎣 Na sam koniec poszedłeś ale to chyba wieczorem tam są Jak przydzwoni to pokażesz, prawda? Cytuj
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 31 minut temu, Fido Angellus napisał: Jak przydzwoni to pokażesz, prawda? W tym roku ja tam nie połowiłem. Nie wiem, co się dzieje. Mam chyba jakieś chore ręce, albo ktoś mi źle życzy🤔😃 Dzisiaj jedno branie, zepsute😄 1 1 Cytuj
Fido Angellus Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 To nie zepsute ręce, to mróz, Panie kolego. Za kilka dni odwilż ale zatok i kanałów już chyba nie odpuści. Cytuj
andrutone Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Fido Angellus napisał: ale zatok i kanałów już chyba nie odpuści Przeziębionych zatok i niedrożnych kanałów nosowych 😅 po tym szwendaniu się na zimnie. 3 1 Cytuj
tomek1 Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 Dziś ojczulek zameldował po południu złowienie ładnego szczupaka a po godzinie już miał problem z wyjęciem żyłek z wody. 😕 Także jutro będzie poszukiwanie wody... Cytuj
zajac222 Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 3 godziny temu, jaceen napisał: W tym roku ja tam nie połowiłem. Nie wiem, co się dzieje. Mam chyba jakieś chore ręce, albo ktoś mi źle życzy🤔😃 Dzisiaj jedno branie, zepsute😄 No już Ty nie powinieneś narzekać Cytuj
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Napisano 10 Grudnia 2021 2 godziny temu, tomek1 napisał: problem z wyjęciem żyłek z wody. 😕 Także jutro będzie poszukiwanie wody... Wracając z Odry zatrzymałem się jeszcze na stojącej wodzie. Na końcu zatoki rzut i czekam na opad... i tak chyba do wiosny bym czekał😅 Kawał cienkiej tafli lodu wiatr nagonił. Z sześcioma gramami się nie przebiłem, a trzydziestek nie używam;) 1 godzinę temu, zajac222 napisał: No już Ty nie powinieneś narzekać Nawet nie śmiem. Mogę często być nad wodą, to też dużo znaczy;) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi