Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Mamy 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Ja byłem nad wodą przez ostatnie 4 dni codziennie po 3-5 godzin.. Dwukrotnie łowiłem na żywca na wodzie stojącej złowiłem w sumie 12 szczupaków ale największy miał może 55 cm, straciłem też wtedy dwa fajniejsze jeden w okolicach 60+ a drugi mógł być nawet lepszy. Raz byłem na starorzeczu spiningowo za szczupakiem ale skończyło się na jednym braniu i spinki ryby w okolicach 50-60 cm. Dzisiaj postanowiłem się pokręcić na jednej z podkrakowskich żwirowni z nadzieją na jakiegoś okonia, wędkowałem w sumie jakieś trzy godziny. Wypracowałem jedno branie na obrotówkę nr 3 i wyjąłem pstrąga tęczowego około 40 cm z listopadowego zarybienia.. W planach na najbliższe wyjazdy trochę spiningu za okoniami oraz szczupakami na wodach stojących i może jakiś wyjazd nad rzekę z nastawieniem na sandacze.. Wrzucam tylko pamiątkowe foto tęczaka z dzisiaj : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 30 minut temu, Elast93 napisał: 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Ja byłem nad wodą przez ostatnie 4 dni codziennie po 3-5 godzin Pozazdraszczam tego czasu. U mnie brak tego już jakieś pół roku a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. Na jutro coś się kroi ale sobie myślę że to bardziej będzie wypad ( uwolnienie od codzienności) aby zjeść kiełbaskę z ogniska niż z gara. A może jeszcze będzie się czymś pochwalić. Połamania życzę, rok się jeszcze nie skończył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 17 minut temu, zajac222 napisał: Pozazdraszczam tego czasu. U mnie brak tego już jakieś pół roku a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. Na jutro coś się kroi ale sobie myślę że to bardziej będzie wypad ( uwolnienie od codzienności) aby zjeść kiełbaskę z ogniska niż z gara. A może jeszcze będzie się czymś pochwalić. Połamania życzę, rok się jeszcze nie skończył U mnie sezon trwa do 31 grudnia nawet jak mi wszystkie wody stojące zamarzną to zostaje rzeka.. Czasu ostatnio dużo bo cały grudzień mam wolny.. Siedzi człowiek w tym domu i niema z sobą co zrobić to zostaje tylko jechać nad wodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Elast93 napisał: Mamy 4 grudnia a tu dalej brak tematu, już nikt nie wędkuje ? Wędkuję, nawet teraz siedzę😎 W czwartek 10 minut od zarzucenia jazda i 61 cm. Potem do północy cisza. Dzisiaj bardzo przyjemnie, bo mimo zimna, wiatru i śnieżycy, ryby bardzo aktywne. Szczupak 68 cm i trzy sandały pod 60. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2021 59 minut temu, tomek1 napisał: Wędkuję, nawet teraz siedzę😎 W czwartek 10 minut od zarzucenia jazda i 61 cm. Potem do północy cisza. Dzisiaj bardzo przyjemnie, bo mimo zimna, wiatru i śnieżycy, ryby bardzo aktywne. Szczupak 68 cm i trzy sandały pod 60. Zazdroszczę tych sandaczy, u mnie sezon z tymi rybami tragicznie słaby.. Średnią pewnie mam w stylu 0,1/0,2 sandacza na wypad, licząc ile razy byłem z nastawieniem na te ryby i ile ich udało się złowić Szczerze mówiąc nie łudzę się że w ogóle złowię jeszcze jakiegoś sensownego smoczka w tym roku, ale pewnie kilka razy jeszcze spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 U mnie sezon trwa do 31 grudnia nawet jak mi wszystkie wody stojące zamarzną to zostaje rzeka.. Czasu ostatnio dużo bo cały grudzień mam wolny.. Siedzi człowiek w tym domu i niema z sobą co zrobić to zostaje tylko jechać nad wodę Kur.. A, jak ja bym tak chcial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Przeszedłem z 10 klatek na Odrze, 4 brania, wszystkie z jednej klatki 😄,3 szczupaczki, max 65. Też tak miewacie ? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 17:33, zajac222 napisał: .......a teraz przez te pogodę to się nie chce dupska ruszyć. ....... O to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 W dniu 4.12.2021 o 19:37, Elast93 napisał: Zazdroszczę tych sandaczy, u mnie sezon z tymi rybami tragicznie słaby.. U mnie jest nieźle Ale wczoraj dla odmiany bez piknięcia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2021 Mamy 7 grudnia, a ja nad wodą w tym miesiącu byłem już 6 razy.. W niedzielę byłem nad Wisłą z bratem spiningowo jakoś ponad 3 godziny lecz jak zwykle na zero. Dzisiaj jedna z wód stojących PZW i pół dnia z matchówką oraz żywcówką.. Zaliczyłem 1 krótkiego szczupaka, trzy okonie 28, 29 i 33 cm oraz 4 pstrągi tęczowe w rozmiarze +- 35-40 cm nawet ich nie mierzyłem Wrzucam jak zwykle pamiątkowe foty : PS. Część zbiorników u mnie już złapał lód jedne mniej drugie bardziej.. Teraz w prognozach kilka dni mocniejszego mrozu i obawiam się że te zbiorniki gdzie jeszcze da się wędkować także chwyci lód 😕 Woda dzisiaj miała tylko nieco ponad 4 stopnie przy powierzchni.. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 @Elast93 ładnie. U mnie wieczór znów bez piknięcia a pogoda super na sandacza. 🤨 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Pogoda pod psem... To dla rozgrzewki dwa pierwsze shorty z mojego zaniedbanego kanału YT. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Warunki ciężkie. Wyniki mizerne. Tyłka nie chce się ruszyć z łóżka. Bunkrów nie widać ale klimaty wynagradzają wszystko. 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 2 godziny temu, tomek1 napisał: Pogoda pod psem... To dla rozgrzewki dwa pierwsze shorty z mojego zaniedbanego kanału YT. Trochę skromne te nagrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 11 minut temu, zajac222 napisał: Trochę skromne te nagrania To tzw shorty- czyli taki tik-tok na Youtubie. Jak starczy samozaparcia to będą i dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Może dzisiaj coś przydzwoni?🎣 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Oby daj Panie Boży 👍 , ja jutro rano na " swój ,, kanał idę poćwiczyć drop shota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2021 Gratulacje dla wszystkich którzy jeszcze nie zakończyli sezonu U mnie w dalszym ciągu zabawa z okoniami i tęczakami.. Dzisiaj wędkowałem od 07:00-13:30, udało się złowić 4 okonie w rozmiarze +- 25-30 cm oraz 8 czy 9 pstrągów 35-42 cm.. Miałem też na kiju szczupaka 70+ ale skubaniec okazał się sprytniejszy i się wypiął Wrzucam kilka pamiątkowych fotek : ' PS. Weekend u mnie będzie bez łowienia, kolejne wypady planuję w przyszłym tygodniu. Na pewno będzie jeszcze jakiś wypad z nastawieniem na okonie i może jakieś szwendanie nad Wisłą.. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 2 godziny temu, jaceen napisał: Może dzisiaj coś przydzwoni?🎣 Na sam koniec poszedłeś ale to chyba wieczorem tam są Jak przydzwoni to pokażesz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 31 minut temu, Fido Angellus napisał: Jak przydzwoni to pokażesz, prawda? W tym roku ja tam nie połowiłem. Nie wiem, co się dzieje. Mam chyba jakieś chore ręce, albo ktoś mi źle życzy🤔😃 Dzisiaj jedno branie, zepsute😄 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 To nie zepsute ręce, to mróz, Panie kolego. Za kilka dni odwilż ale zatok i kanałów już chyba nie odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Fido Angellus napisał: ale zatok i kanałów już chyba nie odpuści Przeziębionych zatok i niedrożnych kanałów nosowych 😅 po tym szwendaniu się na zimnie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 Dziś ojczulek zameldował po południu złowienie ładnego szczupaka a po godzinie już miał problem z wyjęciem żyłek z wody. 😕 Także jutro będzie poszukiwanie wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 3 godziny temu, jaceen napisał: W tym roku ja tam nie połowiłem. Nie wiem, co się dzieje. Mam chyba jakieś chore ręce, albo ktoś mi źle życzy🤔😃 Dzisiaj jedno branie, zepsute😄 No już Ty nie powinieneś narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 2 godziny temu, tomek1 napisał: problem z wyjęciem żyłek z wody. 😕 Także jutro będzie poszukiwanie wody... Wracając z Odry zatrzymałem się jeszcze na stojącej wodzie. Na końcu zatoki rzut i czekam na opad... i tak chyba do wiosny bym czekał😅 Kawał cienkiej tafli lodu wiatr nagonił. Z sześcioma gramami się nie przebiłem, a trzydziestek nie używam;) 1 godzinę temu, zajac222 napisał: No już Ty nie powinieneś narzekać Nawet nie śmiem. Mogę często być nad wodą, to też dużo znaczy;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi