miro 85 Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 My dziś z Don Gucak'iem od rana (ok 9 do 14 ) biczowaliśmy pobliskie rozlewisko, ale niestety na pusto,bez pobicia. Mi na pocieszenie uwiesil sie okonek koło 25cm ...za brzuch. Ok. 15tej pojechałem na inny zbiornik i przez godzine 2 brana,ale bez rewelacji, jeden około wymiar,drugi pistols ledwo 40. Ludzi nad woda od groma,ale na porannej miejscowce wszyscu napotkani wedkarze na pusto. Musze sobie na chwile dac spokój bo już ledwo nadgarstkiem ruszam od tego łowienia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Ja dzisiaj feder na starorzeczu odry,3 godz. efekt 3 leszcze i jazgarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Byly jakies miarowe na Rudawie? zawsze są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Dziś z kolegą od 12 do 15 z łódki za sandaczem tylko jeden przyłów szczupaka a strat w przynętach od groma.. Woda tak zimna, że i szczupak już nie był tak kolorowy jak na wiosnę-lato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 19.11.2012r Odra-423 Pierwszy rzut, opad, trzy korby i uderzenie. Zgodnie z ostatnimi wynikami, powinienem zwinąć się i wrócić do domu, bo limit brań byłby wyczerpany. Ale, kto po minucie, by się zwijał. Miejscówka, obstukana tysiące razy, zaczyna przynosić efekty. Mija 30min i... Tym razem na perłowe kopyto z brokatem. Po 15-tu min. atakuje je jeszcze szczupak. Ten zbójnik odrzański na 99% już na forum się przedstawiał. Mija następne 15min. i na perłowe z czarnym grzbietem kopyto, nabiera się kolejny sandacz. Zmieniam jeszcze przynętę na seledynowego twistera i po 20min. następne pstryknięcie. Pięć brań i nic nie zepsułem! Toż to szok! Chyba miałem farta w "dniu mężczyzny". Twistery-rippery 7-10cm,10-15g Dragon Millenium cw10-35g/2,90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 jaceen, dobry dzionek Ci się trafił, zazdroszczę Ja ten sezon muszę zaliczyć do wyjątkowo kiepskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
te0 Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 jaceen, Gratulacje ! Rozpracowana miejscówka przynosi efekty. Gul skoczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 19.11.2012r Odra-423 Mimo, że moje wyniki jesienno-spiningowo-sandaczowe w dalszym ciągu mierne to jednak dzięki wpisom kolegi Jacka nie przestaje wierzyć we Wrocławską Odrę Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Jaceen gratuluję,kozak jesteś!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Niezłe sandały i ładny szczuply. Ja jakoś nie mam szczęścia do sanadaczy. Ostatnio krótki szczupaczek i 2 okonie nieco ponad 20cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Pięć brań i nic nie zepsułem! Toż to szok! Graty, bo jest czego gratulować. Ja dzisiaj z sandaczami 0:3 w plecy (trzy spady, z tego jeden był konkret rakieta... wszystkie z jednego miejsca). Do zobaczenia nazajutrz nad wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Dziś miałem na 14 do pracy, a że od jeziora do miejsca pracy mam cztery kilometry to zabrałem ze sobą okoniówkę i około 11. przed pracą wybrałem się na okonia. łowiłem znów na boczny trok na gumki 2,5cm na żyłce 0,14 Złowiłem cztery, ale nie za duże. Przeniosłem się w drugi koniec jeziora, gdzie zimą brały okonie spod lodu. W drugim rzucie szczytówka się przygięła i zaciąłem. Od razu wiedziałem, że mam coś dużego, ale spodziewałem się okonia. Po chwili czułem, że będzie to raczej szczupak i bałem się, że przegryzie żyłkę. Ryba płynęła w grążele, ale w ostatniej chwili odbiła na otwartą wodę. Do końca nie wierzyłem, że uda mi się go wyciągnąć, ale sam wpłynął mi pod nogi chwyciłem go pod skrzela To mój największy szczupak złowiony na boczny trok. Po zmierzeniu 65cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Ja dziś zaliczyłem wypad na Wisłę w okolicach Goczałkowic, 10+ okoni 22-27 cm, dwa szczupaczki i sandaczyk, oczywiście wszystko troszkę poniżej 50, ale się chociaż działo. Całkiem miły mgławy dzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Dziś wypad za namową kumpla nad Odre okolice Wrocławia. Pierwszy rzut i delikatne podbicie, drugi i mocniejsze a za trzecim uderzenie z piekła rodem i odjazd początkowo delikatny po chwili okazuje się że coś co jest na drugim końcu wędki nie jest małe:) wołam kumpla i zaczyna się dyskusja co to może być... dopiero po pól godzinie wyczerpującego holu pojawiają się bąbelki powietrza i po chwili wyłania się cielsko sumika, jak go teraz podebrać?! Kumpel wskakuje po kolana do wody i udaje się wyciągnąć sumika na brzeg (woda podobno nie należy do najcieplejszych). miara pokazuje 151cm a waga 18kg. Po trzech rzutach odechciało mi się już ryb do końca roku Wędka Robinson 2,40cm, cw: 15-30gr, kołowrotek Shimano Catana 2500 i plecioneczka Team dragon 18, przynęta Mans Predator 3, perłowy z czerwonym grzbietem. Dodam że nie sądziłem że wędka może się tak wygiąć [ Komentarz dodany przez: artech: 21-11-12, 23:04 ] zdjęcie niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 sandman, gratuluję, fajna kijanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki, wczoraj miałem urodziny więc piękny prezent mi sprawił ten wąsaty przystojniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Dzięki, wczoraj miałem urodziny więc piękny prezent mi sprawił ten wąsaty przystojniak Gratuluje połowu ale zdjęcie chyba niezgodne z regulaminem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 kyrtap, masz rację, trochę wtopa z mojej strony Na usprawiedliwienie mogę powiedzieć tylko, że u mnie suma można łowić do 30 listopada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 środa 21.11.2012r Odra-423 Żeby nie popaść w zachwyt, wczoraj ryby nie reagowały u mnie i u kolegi na żadną przynętę. Trochę rozeźlony, ale skoncentrowany, dzisiaj rano przechytrzyłem dwie ryby. Szczupak, po przeanalizowaniu jego umaszczenia ze zdjęć, okazuje się, że jest wyjęty z tej miejscówki, po raz trzeci. Pierwszy raz 22.09, drugi przedwczoraj i dzisiaj trzeci raz. Dzisiaj nie mógł się oprzeć silikonowemu kiełbiowi. Pierwszy raz spróbowałem łowić na cykadę (12g). Przynęta ma potencjał. Wiem, że na pewno kilka sztuk musi się znaleźć w moim pudełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Gratki jaceen!!! Czyli jednak można po wypuszczeniu złowionej ryby liczyć na kolejne z nią spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 jaceen, Gratulacje! A ja zawsze myślałem, że ryba dźgnięta grotem w pysk przestaje żerować przez kilka dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 jaceen, Gratulacje! A ja zawsze myślałem, że ryba dźgnięta grotem w pysk przestaje żerować przez kilka dni Łowiłem tą samą rybę dwu-krotnie na jednej wyprawie Też był to szczupak +/- 60 cm. Pierwszy raz wzięła rano w głębokim dołku znajdującym się pod gałęziami jakiegoś drzewa. Po raz drugi na kiju zameldowała się po 6-7 godzinach podczas powrotu do domu. Tym razem stała w średniej głębokości rynnie jakieś 300 metrów dalej. Ktoś zapyta po czym poznałem. A no po tym, że na ogonie miał ślady po pazurach norki bądź wydry. 3 wyraźne "ciachnięcia" w okolicy ogona. Także czasami takie rzeczy się trafiają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Dziś wyprawa na płocie, sporo drobnej (20-30) kilka sztuk 30+ i ten oto p(ł)ocisk 41cm - mój nowy rekord, poprawiony o 1cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 W końcu się doczekałem!!! Pierwszy po kolejnej długiej przerwie wypad na klenie mam już za sobą!!! Generalnie klenie dziś dopisały. W sumie na brzegu zameldowało się 12 miarowych sztuk z czego jeden 40stak, 2 po jakieś 35cm, trzy 30taki pozostałe nieco mniejsze. Co prawda chwilkę musiałem się postarać aby trafić im z wobkiem w gusta ale w sumie się udało. Klenie preferowały dziś głównie biegacze ogrodowe z ,,MAYBUG"a oraz chrabąszcze i bromby A.Lipińskiego. Zarówno blaszki jak i klasyczne woblerki dziś po raz kolejny nie sprawdziły mi się Nie ma to jak dobry smużaczek w listopadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Gratuluje Płoci - piękna rybka Klenie - bardzo ładne - również gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi