Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

Lord Konrad I

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 224
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dziś 2 godziny pod mostem Długim w Szczecinie, prawdopodobnie spory sum na kiju na perłowe kopyto. Prawdopodobnie, bo nie zobaczyłem co holuje, hol trwał ze 2 minuty, bo braniu 5 metrów od brzegu odjazd na środek nurtu. Moja wina, wystraszony ze braknie pleciony dokręciłem troche mocniej hamulec, 2 mocne szarpnięcia i wyciągam uciętą plecionke. Obstawiam na suma, bo pleciona była poprzecierana jakieś 15 cm powyżej ucięcia (PP 0.19 mm).

Napisano

luk1234, chociaż miałeś coś większego na kiju :smile: u mnie godzinka pod wieczór na długim i tylko kilka niezaciętych brań :roll: Woda się gwałtownie ruszyła więc jutro popołudniu poprawka.

Napisano

Ostatnio troche pospinningowałem ogolnie to nedza, czyli okolo wymiarowe szczupaczki i drobne okonki... jedyne rybki godne odnotowania to 2 czy 3 okonki ok. 30cm i szczupaczek taki 65cm, ktory sprawial wrazenie o wiele wiekszego, dopoki nie zobaczylem z jaka kupa ziela go ciagne xD... generalnie ryba jeszcze malo aktywna, szczupak raczej siedzi jeszcze w trzcinie i ciezko go wywabic, na otwartej wodzie z trola echo...

44215321d6147495med.jpg

f73bffecf433e065med.jpg

Napisano

Supersobi, gratuluje "maluszka" :-) (a swoją drogą, zastanów się proszę czy nie chciałbyś dawać korepetycji, ja piszę się jako pierwszy :-))

Damian21, gdzie Ty łowisz takie ładne garbusy w Jaworznie? chętnie wybiorę się z Tobą.

Ja w weekend na Tresnej tylko same leszczyki w przedziale 35 - 45 cm, sandacz nie pojawił się niestety...

pozdrawiam

M

Napisano
zastanów się proszę czy nie chciałbyś dawać korepetycji, ja piszę się jako pierwszy

aj, żeby tak jeszcze czas pozwalał na takie korpetycje :lol::lol:

Dzieki wszystkim za gratki :smile:

Napisano

nie ujmując umiejętności i doświadczenia Supersobiemu, to jest jeszcze kwestia możliwości, w naszym okręgu nawet wujek Sobi by tyle nie wycisnął :wink:

chociaż kto wie, kiedyś może kolega będzie organizował płatne wyprawy :mrgreen:

Napisano

Dzisiaj Wisła w okolicach Wyszogrodu.

Od 6 do 11 na grunt ZERO poważnych brań , więc pomachałem troszkę spiningiem.

Wynik to szczupaczyna 25 cm... Marny dzień

Napisano

2 essoxy z krzny w Białej Podlaskiej, cieszą bo podobno nie ma juz ryb na krznie- przyducha ale widocznie to ściema.....

09c159cc85d7b330med.jpg

7f89d4ec7ad8705emed.jpg

8829ac87a91f7043med.jpg

bb8b03e9c6ac49b0med.jpg

Napisano

wczoraj godzinkę przed zmierzchem na predatora 3 na miejscowym stawie i nawet pobicia :( może w weekend będzie lepiej :???: a swoją drogą kolego Damian21, to chyba nie HP i temat do off topów :evil:

Napisano
a swoją drogą kolego Damian21, to chyba nie HP i temat do off topów :evil:
tak jest szeryfie. a wracając do tematu - gratuluję połowów :lol:

ja się raczej do soboty/niedzieli nigdzie nie wybieram bo śnieg leży.

Napisano

Dzisiaj poranne badanie jak wygląda sprawa na Regalicy: rzeka strasznie wylała, ciężko dotrzeć do jakichkolwiek miejscówek, pod mostem kolejowym w Podjuchach woda zabrała kilka ładnych metrów brzegu. Kiedy przestanie wiać ten cholerny północny wiatr :neutral:

Napisano

Dziś odbyłem ostatni wypad wakacyjny, celowałem w glinanki. Dzięki szatańskim warunkom, traktuję to wyjście jako swoiste colloquium spinningowe.

12:15-16:50

Cztery brania (może pięć) - cztery ryby:

Szczupak > 34 cm

Szczupak < 28 cm

Okoń < 18

Okoń > 19 (co ciekawe, ikra z niej wykapywała)

Strat żadnych, acz raz uwalniacz poratował.

Ocena:

Stawiam sobie czwórkę.

- Wciąż nie trafiłem wymiarowego szczupaka. :|

pa140150.th.jpg

pa140152.th.jpg

pa140158.th.jpg

Napisano

Graty Tomek1, jestem pełen podziwu, że walczyłeś w taką aurę. Ja miałem jechać dzisiaj z tyczką na leszcza ale jak rano wstałem i wyjrzalem za okno to zwątpiłem :roll:

Napisano
Graty Tomek1, jestem pełen podziwu, że walczyłeś w taką aurę.

Też nie jestem morsem. W taką pogodę w grę wchodzi tylko stanowisko do którego da się dojechać autem i nasłuchiwać przez uchyloną szybę. :wink:

Napisano

tomek1, umacniasz we mnie wiarę że my wędkarze nie mamy piątej albo i nawet siódmej klepki :mrgreen: gratuluję zaparcia i sandała :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.