Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

Lord Konrad I

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 224
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

od świtu do 12 spiningowaliśmy :

Najpierw nad Wisłą, później nad Bzurą..

Ani jednego pobicia...

Wyholowałem za to wielki konar jakiegoś drzewa ( chwała plecionce ), który tkwił w tym miejscu kilka ładnych lat.. rzuciłem obok niego i zahaczyłem za część schowaną pod wodą. Dociągnąłem do brzegu bo przecież nie zostawię tam gumki :P

Wędkarze tam łowiący zdziwią się ,że zniknął stały obiekt krajobrazu ;)

Napisano
Tylko że WEBASTO by się przydało

w mojej maździe jest! ale przy spinningu nie bardzo się nada...

graty dla wszystkich, którzy połowili

Napisano

W drodze do dziewczyny zatrzymałem się na chwilkę na zbiorniczku Topiołki, żeby zobaczyć jak chodzi nowy woblerek od mojej miłości, no i miało być 10 min a zrobiła się godzina z niezłymi efektami, 5 okoni w tym jeden 32cm ( największy w tym roku a nawet największy wciągu ostatnich 5 lat ), 26, 20,14,14, oraz jeszcze jednego sporego garbusa spiąłem +- 30, do tego świetne widowisko jak za woblerkiem wychodziło do 3 okoni dosłownie walcząc o niego !

Wcześniej na tym zbiorniczku nie miałem kontaktu z rybą na spinning.

7f20ec0a17b0bd91m.jpg

804f92892e0ba597m.jpg

Jutro powtóreczka, tylko jakieś 5 godzin dłużej połowie :)

Pozdrawiam

Napisano

Dzisiejszy wypad do sklepu zakończył sie szczupłym ~ 60cm - trzeba było przetestować nowe gumki :twisted:

Godzinka: 16:30 sklep; 17:15 pobliskie jeziorko; 17:30 szczupły zawitał, 18:00 w domciu

nawet kobita nie wiedziała, że byłem na rybkach :mrgreen:

dsc00402.th.jpg

Napisano

DAWID

Dorado Alaska

1,5 gram 2,5cm floating BS

Z tym, że mój jest jedno kotwiczkowy i ma na dupce kotwiczkę.

Sąsiad był dziś na Wiśle i niestety woda jak kakao i do tego mnóstwo gałęzi płynie = bez ryb.

Jutro o 6 pobudka ;D jadę połapać jeszcze jakichś garbusków.

Pozdrawiam

Napisano

Dzisiaj całkiem udany dzionek, podglądanie miejsc w które kosiarze rzucają zaowocowało sandałkiem ~50cm. Jeszcze na dowidzenia zameldował się okonek ponad 20cm.

Napisano

Dziś jednak nie było tych +30 :(

26,25,22 cm + około 20 w rozmiarach 13-17 cm

Jak deszcz rano przestał padać to przez 30 min złapałem te większe a później nic, szukałem ich po całym zbiorniku.

Złapałem jeszcze tegorocznego szczupaka;D

Koleszka złapał 57cm szczupłego a tak po za tym to nic.

Dziś dodatkowo irytował mnie szczupak który się chlapał ostro w dość niedostępnym miejscu i mimo rzucania w wodę wszystkim najłowniejszymi przynętami nie przyniosło to pożądanego efektu.

b2a5a79f9c410ad5m.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Deuuu, a my z Sobim skończyliśmy na 0 :sad:

Obok barki chłopy, obok barki :smile: tylko trzeba uważać żeby kijem/ciężarkiem w łeb nie dostać. Na waszej miejscówce też miałem coś, ale oczywiście po raz kolejny renomowane główki jigowe Kamikadze zawiodły :evil:

Napisano
26,25,22 cm + około 20 w rozmiarach 13-17 cm
całkiem niezłe.

u mnie też mokro zimno tragedia ale troche okoni połowiłem.

największe dziś to 42 i 28cm, i szczupak 65cm tylko niestety fotki ostatniego brak bo dostał niezwłocznie w pałę a nie będę nikogo straszył :cool:

1610ad503ef201bem.jpg e52d2264c20cec6cm.jpg 708e43054ac0fd4bm.jpg 5939bea9402318d1m.jpg

Napisano

Ja teraz wrocilem do domu i slabo troche :(

Na 7 cm kopytko na 12 gramowej glowce i fluocarbonie 15 cm/20 kg trafil sie okon 33 cm i szczupaczek 42 cm...

Napisano

Fajne garbuski tylko wyglądaja mi na martwe, moge się mylić a jeśli nie to wielka szkoda takich rybek.

Właśnie wróciłem znad wisły woda wysoka, syf płynie, kolor wody kakaowy ale w starorzeczach gdzie woda troszeczke stoi da się coś złapać ja bez wyników ledwo szczupły 30 cm ale koleś którego mijaliśmy złapał 60 siątaka, ogólnie ryba chodzi ale to szukanie igły w strogu siana, nie lubie takiej wody bo wtedy nie pomoże ci znajomość rzeki, umiejętność czytania jej, a czysty fart rzucasz gdzie popadnie i moze uderzyc ryba lub nie.....

Opaski poprzelewane:

4a5be4f85592d680med.jpg

Woda płynie wszystkimi daołkami co może:

214b6f285258ea22med.jpg

Swoją droga niezła bedzie zabawa ze szczupłym i okoniem w starorzeczach jak woda opadnie :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.