pewniak Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 ja byłem dziś powyżej wro i kicha: 2 okonki i jedno puste boleniowe walnięcie. Na mojej ulubionej miejscówce bardzo niska (i przede wszystkim wolno płynąca) woda, a przez to brak brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imlegend Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Ja nie narzekam, przed tygodniem dwa większe leszcze - 55 i 60 cm. Dwa dni temu jeden - 51 cm. Drobniejszych nie liczę. Spinning zupełnie odstawiłem, łowie głównie na feeder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antonios Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 A można wiedzieć w których okolicach łowisz, jaka część Odry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imlegend Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 nieco powyżej wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Ostatnie wypady nad Odrę przyniosły jedynie bolenia 50cm z okolic mostu milenijnego. Ktoś chętny na wspólne spinningowanie na Odrze? Mam auto więc można by było podjechać w jakieś ciekawe miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Witam Wczoraj wyskoczyłem nad odrę chciałem sprawdzić czy coś się dzieje i po kilku godzinkach nagle w wodzie zabulgotało i wytargałem na brzeg Bolenia 53 a ostatnie moje wyjścia ze spinem to kilka okoni i okonków oraz szczupły niewymiarowy. A jak tam biała rybka bierze coś ostatnio?, bo od końca sierpnia nie siadałem nigdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Znów śnięte ryby na Odrze w okolicach Mostów Jagielońskich ---> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1012115,wroclaw-martwe-ryby-w-odrze-kolo-mostow-jagiellonskich-zdjecia,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Pewnie znowu przyducha z powodu panujących ostatnio wysokich temperatur. Innego wyjaśnienia się nie spodziewam :/ Rok w rok to samo, winnych nie ma a nam będą ten sam kit wciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jakub_wr Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Niech się inspektorzy przejadą w górę rzeki. Okolice Blizanowic i trochę wyżej ... spuszczane są ścieki, smród taki że nawet na spacer ciężko tam się wybrać. Dwa punkty zrzucania nieczystości http://mapa.targeo.pl/,21,17.1690500,51.0513200?l=85bcb309fa6dce94 http://mapa.targeo.pl/,21,17.1899000,51.0422400?l=6788dc78d5e35c02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Zagadkowe śniecia ryb we Wrocławiu...http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1013039,wroclaw-ryby-zdychaja-coraz-czesciej-a-przyczyna-ciagle-nie-jest-znana,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sez Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 2 dni pod rząd wypad w jedno miejsce, z rana i wieczorami. Największy "łup" szczupak 66cm, kilka kleni (największy 39cm) i pare sandaczyków - 49cm max + pare okoni. Generalnie ciężko się teraz nad wodą nudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 16 Października 2013 Share Napisano 16 Października 2013 Hej Weekend dla mnie był słabiutki. W sobotę wyjazd na Malczyce z kumplem na 0 Niedziela we Wrocławiu kilka okonków, wczoraj na chwilke przed pracą nad odrę i wszedł klenik 37 ryba ładnie chodziła głównie jazie i klenie zwłaszcza gdy pojawiło się słońce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 Kompletnie nie znam wroclawia, ani odry. Za to bardzo chcial bym sie przejsc ze spiningiem. Tyle jakichs kanalow, odnog i w ogole, ze sie gubie. Wszyscy sie chwalicie, ze lowicie, ale nikt gdzie ja rozumiem, ze tajemnica i te sprawy... Ale moze ktoś mogl by sie ktos podzielic jakas miejscowka pod spinning, najlepiej cos blizej psiego pola - o ile w ogole tutaj cos mozna polowic? Jakich przynet mniejwiecej uzyc? Gdzie mozna dojsc do wody i porzucac w spokoju? Czy trzeba uderzac poza miasto, czy uda mi sie polowic gdzieś blisko? Jesien to niby dobra pora na sandacza, a nigdy nie mialem okazji miec takiego na kiju, moze jest gdzies dobre miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Pierwszy w tym roku wyjazd w poszukiwaniu jesiennych płoci na II zimowisko barek. Nad wodą o 6:30, straszna mgła i pierwsze pytanie... brzeg od strony ulicy czy brzeg od strony cypla... Po chwili namysłu wybór padł na brzeg od strony ulicy i to był pierwszy i najwiekszy błąd tego dnia. Gdy mgła opadła zobaczyłem że caly brzeg od strony cypla jest obstawiony. Wynikiem połowu od godziny 7:30 do 12:30.... 5 okonków średnio 10cm i 2 plotki po 8cm:];]:]:] chyba nie tak miało byc. Chyba jeszcze troszke za ciepło, po niedzieli powtórka. Może ma ochote ktoś zapolowac z odległościówka na te piekne ryby?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Witam. A po drugiej stronie coś wyciągali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Widoczność byla bardzo słaba, drugi brzeg widzialem około 10:00..... z tego co zaobserwowałem to nie bylo zbyt wielkiego ruchu na brzegu... około 12, brzeg zrobił się pusty wiec raczej tez kiepsko... wydaje mi się, że za cieplo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Ja byłem w zeszłym tygodniu na barkach, rano miałem trochę brań, ale to były tylko krąpiki. Też mi się wydaje, że jeszcze jest za ciepło na jesienne płocie, przy tej temperaturze pewnie nie ma co marzyć o jesiennych płociach co najmniej przez 2 najbliższe weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Kompletnie nie znam wroclawia, ani odry. Za to bardzo chcial bym sie przejsc ze spiningiem. Tyle jakichs kanalow, odnog i w ogole, ze sie gubie. Wszyscy sie chwalicie, ze lowicie, ale nikt gdzie ja rozumiem, ze tajemnica i te sprawy... Ale moze ktoś mogl by sie ktos podzielic jakas miejscowka pod spinning, najlepiej cos blizej psiego pola - o ile w ogole tutaj cos mozna polowic? Jakich przynet mniejwiecej uzyc?Gdzie mozna dojsc do wody i porzucac w spokoju? Czy trzeba uderzac poza miasto, czy uda mi sie polowic gdzieś blisko? Jesien to niby dobra pora na sandacza, a nigdy nie mialem okazji miec takiego na kiju, moze jest gdzies dobre miejsce? Mapa kolego i dajesz Tam gdzie woda to i ryba być powinna, szczególnie jeśli to rzeka. Co przejdziesz, poobserwujesz, poczeszesz wodę różnymi przynętami to Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Calu, marne to rady koledze serwujesz. Chłopak z Legnicy, więc rzeki podobnie jak ja - pewnie nie zna. A tu taka rada..... anonim1133, jeżeli szukasz sandaczy, to na początek polecam okolice Brzegu Dolnego. Wyszukaj na mapie ładne zakręty z główkami i obławiaj je. Pamiętaj jednak żebyś rybek nie zabierał (a to nie z zazdrości - tylko z troski o Twoje zdrowie hehehe, bo rybki z Brzegu Dolnego po prostu świecą.) Przed Wrocławiem szukaj okolic Siechnic, Kotowic. To moje rady, choć skromne - bo jestem nad Odrą max. 4 lub 5 razy w roku (mam 120km) właśnie za sandaczem i tylko sportowo - bo ryba według mnie nie jadalna. Pozdro i połamania kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Dzisiaj 06:00 - 12:00 II Barki z kolegą Booseibem. Ludzi jak na Świebodzkim a ryb jak na lekarstwo. Jest jeszcze za ciepło i ewidentnie ryba jeszcze siedzi w Odrze. Swoją drogą pojawiło się też kilku haczykowców. No chłopaki! Chwalić się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Nie ma czym, Marienty. Kilka leszczyków 30+ (ale nic powyżej 35), ale to na Odrze. Pogoda fajna, więc przyjemnie się siedziało, chociaż też bym wolał, żeby temperatura spadła o te 10-15 stopni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Dzisiaj wypad ze spinningiem w centrum miasta... Cel to sandacz z opadu... kolejny wypad w przeciagu 2 tygodni i kolejny na 0. 4h biczowania w dwóch miejscówkach guma i woblery, z dna i z powierzchni... ani brania.... ani pstryknięcia... nic kompletnie. Zdecydowanie za ciepło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Kłusole dajcie sobie spokój z tym akwenem od listopada będą codzienne kontrole przez różne służby nawet kilka razy dziennie do momentu kiedy nie wyłączą tego akwenu w czasie tarła ryb!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Domyślałem się, że kłusole mają wszędzie swoich informatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Domyślałem się, że kłusole mają wszędzie swoich informatorów Niestety bywa że i w straży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi