abadeon Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 ladne rybki. gratuluje. moze wreszcie odwiedze Twoje strony. pozdrawiam
DAWID Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 gratuluje ziomek piękny boluś oby tak dalej a rekord polski bedzie nasz jeszcze raz graty
kocur Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 My dzisiaj też tylko spacerowo.Chyba leszcze się trą, bo przy brzegach na Zegrzu leżą zdechłe takie po 70-80 cm. A jeśli to nie wynik tarła, to nie wiem co się dzieje... Z 7 takich widzieliśmy. To nie wynik tarła to ludziska te duże łódki silnikowe po odpalali. A u nas leszcz tak do kilo może 1,5 kg wytarł się a duże dopiero zaczynają My dzisiaj też tylko spacerowo.Chyba leszcze się trą, bo przy brzegach na Zegrzu leżą zdechłe takie po 70-80 cm. A jeśli to nie wynik tarła, to nie wiem co się dzieje... Z 7 takich widzieliśmy. Martwe rekordy jak 80 cm
Damian21 Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 wypad od 7:30 do 11:30 caly czas praktycznie lało, choc udalo mi sie zbytnio nieprzemoknąć. okazalo sie calkiem pozytywnie 7 karpikow jeden ladniejszy 38cm/1,4kg reszta to podrostki 30-34cm a także miłe zaskoczenie, wytrzebiony juz kilka sezonow wczesniej na tym lowisku - karaś 32cm/0,6kg takie karpiki hyba kazdy wie jak wygladaja, wiec wrzuce tylko fotke mojego najwiekszego od kilku sezonow karaska
marbil Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 dzis wypad nad Odre :leszcz 48 cm, klen 35cm i plocie w okolicach 30 cm wypad uwazam za udany tym bardziej ze bylem tylko 4 godzinki
b0bek Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Dzisiaj godzinka "treningu" przed zawodami 1 czerwca. Pierwsza płotka i na brzegu, gdy ją odpinałem, złamał się haczyk nr 20 Więc musiałem lecieć do domku po następny, bo wziąłem ze sobą tylko zanęte, bata i przynęte. Założyłem nowy haczyk i zaczęły się brania. Po każdej złowionej rybie trzeba było zmieniać miejscówkę. Złowiłem takich płotek w przedziale 15-20cm. 22 sztuki. Wędkarze tak się na mnie dziwnie patrzyli, że mi coś ciągle bierze, a im nie Jednak te kilkanaście płotek to nawet niezły wynik jak na ten zbiornik. A zbiornik strasznie zarósł, więc wpuścili amura, bo myślą, że sobie z tym poradzi. Na razie jakoś mu nie idzie Kilka oczek co prawda było, ale najczęściej nie w miejscu żerowania ryb. Sprzęt delikatny: lekki bacik, żyłka główna 0,14, a przypon 0,08. Nagle coś większego zaczęło się ruszać w krzakach. Myślałem, że mi weźmie, to rzucam Zobaczyłem całkiem pokaźnego karasia, około 35-40cm. Potem zobaczyłem nie brzydsze, a nawet ładniejsze liny. Potem obczajiłem że to tarło, gdy jeden lin przybliżał się do brzucha drugiego. Była to jedna z najpiękniejszych chwil, jakie można spotkać nad wodą. Przy zaczepie o trzcinę, żyłka 0,08 pękła jak nitka. Popatrzyłem jeszcze trochę i poszedłem do domu. Widziałem już tarło szczupaka, ale nie z bliska i to nie było to samo co tarło lina. Pozdrawiam PS. Zapomniałem napisać, że jakiś koleś miał branie, ciągnie wypchaną ikrą ikrzycę lina i w siatę Nie wiem jak rozumieć takich ludzi
kamionki Napisano 19 Maja 2009 Napisano 19 Maja 2009 Pierwszy w tym roku wypadzik ze spiningiem.Półtorej godzinki na kanale Odry.Efekt to dwa okonki na paproszki na bocznym troku.Mimo wszystko wypadzik przyjemny.
Tomek1988 Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 Dzisiaj rano 3 godziny boleniowania zakończone jednym bolkiem 57cm. Wieczorem jak będzie pogoda to znowu zawitam na miejscówkę Trochę kiepskie zdjęcie, robiłem samowyzwalaczem i takie wyszło drugiego nie chciałem robić aby rybki nie męczyc. Odpływając jeszcze pomachał mi na pożegnanie
Robal Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 Wczoraj od 15.15 do 20 na Warcie 2 szczupaczki jeden okolo wymiaru i 2 okonie po 20 na obrotówkę nr 3 czarną z czerwonymi kropkami wciąż czekam na konkretnego szczupaka.
lord adam39 Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 W niedziele połowiłem sobie z gruntu. Z ojcem w 3 h złowiliśmy około 12karasi których łączna waga wynosiła z 6kg. Ładne karasie. 2 na patelnie reszta do wody.
DAWID Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 krotki wypadzik nad wisłe koło kamieniołomów we wsi Piotrawin, efekt to boluś 40 cm ryba chodzi ładnie jednak komary tną niemiłosiernie......
pagori Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 dzisiaj trzy małe okonie i jeden spinningowy krąp - myślałem że krąpie nie biorą na spinn ale to już drugi jaki sie trafił
Figos Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 krąp - myślałem że krąpie nie biorą na spinn ale to już drugi jaki sie trafił moze to był leszcz
maryaChi Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 2 godziny ze splawiczkiem i zywcem. Plotki dopisywaly, na zwyca 4 brania, jeden szczupaczek 46cm na brzegu. Bardzo poprawnie zapiety, wrocil w pelni sil rosnac i rozmnazac sie.
kolamilan Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 dziś od 20.30 wybralem sie na 2 wędki na staw na swietliki , jedna wędka na rosówke a druga na kukurydze. Po zarzuceniu 2 wędzisk po okolo 30 minut 1 branie na rosówke zacięcie jest siedzi, na brzegu ląduje karpik 39 cm ucieszyło mnie ponieważ pomyślałem że będzie więcej brań. Jednak sie pomyliłem do godziny 23.10 ani puknięcia zebrałem sprzet i czas do domciu. Moze jutro z rana na pstrągusia wyskocze
pagori Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 krąp - myślałem że krąpie nie biorą na spinn ale to już drugi jaki sie trafił moze to był leszcz Napewno krąp , leszcze też na spina siadają
cortezz Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 krąp - myślałem że krąpie nie biorą na spinn ale to już drugi jaki sie trafił moze to był leszcz Napewno krąp , leszcze też na spina siadają potwierdzam, też w tym roku miałem krąpia na małego woblera zapiętego prawidłowo
juranty Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 majowy szczupak. Jak na maj to coś tam okolica w ogóle niewiosenna.
cinek1979 Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 juranty, u mnie w kwietniu bardziej zielono...masz racje coś tu śmierdzi
Unises Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Jak na maj to coś tam okolica w ogóle niewiosenna. juranty, u mnie w kwietniu bardziej zielono...masz racje coś tu śmierdzi Date Time Original = 2009-04-25 08:58:55 Date Time Digitized = 2009-04-25 08:58:55 A tyle min. można wyczytać z iExif'a tego zdjęcia może powinniśmy poprosić kolegę beatanyt, o jakieś drobne wyjasnienie a może w Szwecji tak wygląda maj?; a i data w aparacie była źle ustawiona ?
boniek Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Witam dziś przed pracą wyskoczylem na półtorej godzinki porzucać przy pomoście na okonki.I na paprocha skusil się szczupły 55cm.Tydzień temu taki jeden zaskoczył mnie i odcioł twisterka dziś byłem mądrzejszy i założyłem wolframik A okonki dziś jakoś nie mialy ochoty brać.
Lesio Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 Abstrahując od daty połowu, obejrzyjcie zdjęcie na zbliżeniu - ryba ma wgniecioną do wewnątrz całą pokrywę skrzelową - musiała solidnie dostać w łeb cieżkim przedmiotem typu kamień. Ładna ryba, ale oglądanie szczupaka, który cały ocieka krwią, nie należy do przyjemnych doznań.
drwal Napisano 21 Maja 2009 Napisano 21 Maja 2009 majowy szczupak. Kwietniowy szczupak Zdjęcie mało sympatyczne, cała ryba we krwi. Fakt że jak żył pewnie był piekny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.