madman Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Widział ktoś co się na Odrze dzieje po ostatnich ulewach? Na Ślęzy niestety tydzień z głowy (woda wyżej niż dwa tygodnie temu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89 Napisano 28 Czerwca 2013 Share Napisano 28 Czerwca 2013 Odra koło mostu zwierzycnieckiego, metoda Feeder od 13-17, na białego 4 byczki (31,25,15,14 cm) i jeden leszczyk 25cm. Stan wody dla tego miejsca to ok 1m wyżej niż miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
89 Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Odra okolice zwierzynieckiego Feeder od 11 do 15, na białego: karaś (japoniec) 23cm, krąp 15cm, płoć 15 cm, lin 20 cm, 4 byczki (30, 28, 25, 10cm). Woda opadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 Jakby ktoś nie wierzył, barki we Wrocławiu same potrafią pływać po Odrze....--->http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/938751,wroclaw-trzy-barki-odczepione-z-cumy-przy-moscie-milenijnym-ktos-je-odpial,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Dzis zasiadka typowa za leszczem na Odrze, rybki dopisały - ponad 20 sztuk głównie leszcze, trafiały się krąpie, leszcze ładne 50tki +/- najwięcej brań od około 7.30 do 9.00, potem było coraz to gorzej z każdą godziną. Chwilami brały na obie wędki, uważam, że jak ktoś dziś był nastawiony na leszcza to połowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 W sobotę wypad nad odrę 423 i powchodziło trochę Leszczy i Krąpi kilka 40tek. Krąpie fajne grube. Poza tym dużo mniejszych tego samego gatunku wędkowałem od 4 do 10. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Dzisiaj pojechałem z kolega w to samo miejsce co ostatnio tym razem łowiliśmy w godzinach 11 - 16. Ryba ładnie zleciała się do zanęty po godzinie brania od razu po zarzuceniu zestawu. Mój kolega znacznie lepiej dziś połowił niż ja wyciągnął kilka leszczy po 45centów i jednego fajnego krąpia 40 cm. Ja nie dobiłem dziś do 40stki. Stan wody bardzo niski główki odkryte przydały się gumowce bo innaczej nie dało by rady podebrać ryby ze względu na błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Pimpek a co na haku? ja w takich godzinach na odrze nie mogę połowić nic prócz uklejek, a łowię na białe i czerwone, ale czasem nawet kukurydzą szarpią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pimpek Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Pimpek a co na haku? ja w takich godzinach na odrze nie mogę połowić nic prócz uklejek, a łowię na białe i czerwone, ale czasem nawet kukurydzą szarpią.... Też tak myślałem jak szedłem nie nastawiałem się na jakieś fajne łowienie. Ja daję zawsze białe ze 3 + 2 pinki lub same białe wtedy ze 4 zawsze tak samo łowimy na feedera. Zanetę zmieszałem niecałe kilo larpo karp i pół kilo brudasa duży leszcz i kilo gliny do tego trochę ziaren konopi zwykłe suche paczka pinek i trochę białych i dodałem jeszcze melasy ale w wanilie też wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Sobotni wypad z Booseibem W niedzielny poranek na innym miejscu, już bez szaleństw. Łącznie z kolegą ok. 6 sztuk takich do 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistral Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam wszystkich! Może zapytam nieco nie na temat, ale planuję jutro z kilkoma osobami wybrać się nad Odrę na noc. Chcemy połączyć przyjemne z... przyjemnym Czyli oprócz łowienia jakiś grill, piwo itp. No i stąd moje pytanie - czy moglibyście polecić jakieś konkretne miejsce, które spełni warunki na taką nocną eskapadę? Byłbym dozgonnie wdzięczny! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Śmierć wędkarza we Wrocławiu przy Mostach Mieszczańskich ---> http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/963055,wroclaw-smierc-w-odrze-w-nocy-utonal-wedkarz,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Dzisiejszy wypad nad Odre z kolegą madmanem zaowocował bardzo dużą ilością brań . Najwięcej było uklei i krąpi . Trafiło się też kilka płoci tak mniej więcej do 25 cm , i leszczy , największy ok 40 - 45 cm . Brania były cały czas , bardzo mało miałem pustych rzutów bez ryby . I co ciekawe , brały najlepiej koło południa . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 maniu394 gratki za połowy,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Dzisiaj od 4:30 do 9 nad wodą. Dużo brań, dużo ryb złowionych ale nie ma się czym pochwalić. Przewaga krąpi około 25 cm i do tego kilka leszczyków podobnych rozmiarów. Tydzień temu w tym samym miejscu też było dużo brań i złowionych ryb ale wtedy brały głównie leszczyki takie 30-35 i trafił sie jeden 40+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dzisiaj krótki wypad nad Odrę z zamiarem złowienia leszczy, a tutaj niespodzianka brały ... japońce i to całkiem przyjemne krąpie, leszcze dziś też współpracowały, ale do 40cm, to co zobaczyłem co się działo na miejscówce koło mnie w nocy, nie zapomnę na długo, może to był ktoś z naszego forum? We 2 złowili koło 30-40 leszczy 45-65cm, po prostu masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistral Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dzisiaj krótki wypad nad Odrę z zamiarem złowienia leszczy, a tutaj niespodzianka brały ... japońce i to całkiem przyjemne krąpie, leszcze dziś też współpracowały, ale do 40cm, to co zobaczyłem co się działo na miejscówce koło mnie w nocy, nie zapomnę na długo, może to był ktoś z naszego forum? We 2 złowili koło 30-40 leszczy 45-65cm, po prostu masakra Booseib, czy mógłbyś zdradzić na jakim odcinku Odry wędkujesz? Oczywiście bez zdradzania miejscówek i bez szczegółów:) Tylko ogólnie, jaka wiocha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam wszystkich!Może zapytam nieco nie na temat, ale planuję jutro z kilkoma osobami wybrać się nad Odrę na noc. Chcemy połączyć przyjemne z... przyjemnym Czyli oprócz łowienia jakiś grill, piwo itp. No i stąd moje pytanie - czy moglibyście polecić jakieś konkretne miejsce, które spełni warunki na taką nocną eskapadę? Byłbym dozgonnie wdzięczny! Pozdrawiam Mistral,wszystkie miejscówki powyżej tamy w Wałach Śląskich(Nowy Dwór-przepompownia) Uraz,Raków z Legnicy ok.50-60 km,Bliżej za Prochowicami przez las i też dużo miejscówek aż do samej Ścinawy I dobra rada żeby połapać zanęta ok.10 kg. I czas połowu ok 24 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 21 Sierpnia 2013 Share Napisano 21 Sierpnia 2013 witam, nie wybiera sie ktoś dzis na grunt na odre w okolicach mosto warszawskiego / trzebnickiego / osobowickiego ? Leszcz, ewentualnie żywiec? dzis, albo jutro albo pojutrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madman Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 maniu394 - no trzeba dodać, że kolejne dwa wypady (jeden mój w samotności i ostatni znowu w grupie) owocował tym samym Ukleja, ukleja, krąp, leszcz i boleń co tłucze pod nogami... A suma jak ni było tak ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 zgadza się , dronicy było do oporu . Kolega Darek był dzisiaj na odrze koło Rędzina i miał 1 branie . To my chyba łowimy więcej od niego xD . A na suma pojedziemy ze spinem na inna miejscówkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antonios Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Wieczór z feederem na Odrze w okolicach Trestna. Nawet skubnięcia nie było. Koledzy na sąsiednich główkach podobnie. Jakieś sugestie gdzie można pojechać chociaż z nadzieją złapania czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Witam,jak u was ostatnio z efektami na odrze ?bo u mnie jak ryba się ruszyła 2,3 tygodnie temu to połowiłem a teraz od czterech dni straszna lipa ani z rana ani wieczorem,kombinacje z przynętami a efekt to 3 leszcze i płoć przez 4 zasiadki,czy u was podobnie?dodam że w jeden dzień miałem tak że brania były ale żadne do cięcia czyli skubnięcie i ryba odpuszczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 wojtyna51 , brania są w południe . Byłem dzisiaj powyżej Wrocławia na Odrze . Szału nie było , łowiłem 2 godziny na 1 wędkę . Brały dyżurne krąpie i ukleje , trafiło sie też kilka leszczyków ok 35 cm . Wiatr bardzo przeszkadzał i nie wszystkie brania w porę zaciąłem . Jutro jadę zobaczyć na Gajków , jak wrócę to napiszę jakie były efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 może i racja bo ja z rana łowiłem ostatnie trzy wyjazdy ,ale przed chwilą wróciłem bo byłem zobaczyć u znajomego ale bez sprzętu bo siedział na odrze i również kicha tzn brania są ale nic do cięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi