trini Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 trini przesadzasz, cmentarz stoi Gorzej z tym ile ludzi tam się kąpie Żywych czy martwych? Gratuluję tym co połowili
galuch Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Przypomnę temat Jak bylo na rybach Może nie dziś ale właśnie fotki mi "przyszły" Jazik Amurek: Karpik kolegi (fajny pyszczek): Pozdrawiam
marcinuh Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Tak wyglądało moje ulubione jeziorko 1 maja o wschodzie słońca: Ten gość do pasa w wodzie na czubku cypla to ja A tak z mojego mjejsca wyglądal towarzysz wyprawy kiedy ustrzelił pierwszego: Z racji mgly i odległości nie widziałem ani nie słyszałem, że on ma rybę (fotka raczej artystyczna niż dokumentalna miała być ), zatem dokumentacja pierwszego zębacza sezonu zupełnie przypadkowa . Całkowity efekt - ja jeden 47 cm, kolega 3 sztuki 47, 51 i 65 cm. Pozdrawiam!
kudłaty Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Kurcze, mi się plany popierdzieliły i nawet nie zacząłem sezonu . Niech się wali i pali następny weekend jest tylko i wyłącznie wędkarski . Wielkie gratki (i trochę zazdroszczę ) dla tych co połapali i miło czas spędzili nad wodą.
Jacek Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Spóźniony opis mojego otwarcia sezonu szczupakowego. Zaczęliśmy wraz z poznanym na tym forum Patrykiem 1 maja o 6 rano na podszczecińskim jeziorze, łowiliśmy do godz. 14.00. Zlowiłem 5 szczupaczków, w tym trzy niewymiarowe, i dwa w rozmiarach 52 i 55 cm. Cztery ryby wzięły na klasyczne wahadłówki rozmiary 1 i 2, a jeden połakomił się na 10 cm rippera.
hubal Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 galuch, A moze to nowa rasa ? Jedno jest pewne, miano najciekawszego karpia roku masz w kieszeni
galuch Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Jedno jest pewne, miano najciekawszego karpia roku masz w kieszeni Ja bym nie był taki pewny.
Supersobi Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 Gratulacje tym co połowili.. szczegulnie piękne karpie dudi'ka no i ten szczuplak 109.. pięknie
madi Napisano 4 Maja 2009 Napisano 4 Maja 2009 No było TAK co tu więcej pisać, sami zobaczcie Troszkę spóźnione, dopiero się zebrałam, totalny brak czasu
pagori Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Wczoraj wieczorową porą w Nowej Hucie na wiśle trafił sie leszcz ok 50 cm oraz klen ok 40 cm
greenlife Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Dzisiaj na rybach dostałem mms'em zdjęcie węgorza podobno 10 kg to mi się odechciało łowic płoteczki po 20cm
luk1234 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 greenlife to chyba murena nie wegorz ;] Ja wczoraj maly spacerek wzdluz pewnej szczecinskiej rzeczki efekt to 2 szczupaczki ~~35-40 cm 5 okoni i jeden spiety klen pokaznych rozmiarow. Wieszkosc na 5 cm twisterki a jeden szczupaczek na malego kogutka.
Lord Konrad I Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Te szczupaki to jednak wredoty, najpierw białoryb straszą a potem same nie chcą brać ani na spina ani na martwą
wojtek chudak Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 1,2 i 3 maja odwiedziłem kolegę w Krakowie. Polowaliśmy na karpie i amury na wcześniej nęconej wiślanej miejscówce . Efekt to tylko jedno branie, niestety nie na mojej wędce ale jakie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/27a7b10c7acdb1c9.html równe 14kg.
Gość Holik Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Ja jestem pewien że w Wiśle w Krk pływają rekordy karpia i amura ale są nie do złapania . Gratki dla kolegi
stu6-60 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 madi, ale cool mieliscie wyprawe !!! (przgladalem fotki z wedowania) ...zazdrosc mnie zzera a najbardziej o...kaszane Pozdro-Radek.
madi Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 madi, ale cool mieliscie wyprawe !!! No naprawdę, mimo, że frekwencja była do D ...zazdrosc mnie zzera a najbardziej o...kaszane Noooo, graty dla pierwszego kucharza Mańka, spisał się na medal
nabial Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 pierwsze godne ryby - 2 plotki 27 i 30cm ^^ fotek niestety brak, od wiatru tak przemarzlem, ze nawet komorki nie chcialo sie wciagac... moze to nie do konca odpowiedni temat, ale zdecydowana wiekszosc tu pasuje - mianowicie, czy u was ryby po tarle ciagnie sie do brzegu niczym glony? przeciez pamietam jeszcze letnie plocie i 30cm sztuki walczyly ostro, fakt ze na light feederze, ale dzisiaj mialem ten sam kij... 2 sprawa, to problem dzisiejszych bran, co prawda byly energiczne, 1 pociagniecie bylo tak mocne, ze przechylilo podporke, ale 90% byly to pojedyncze ataki czy u was tez tak jest o tej porze? przyznam, ze dotychczas wedkowalem jedynie podczas wakacji, wiec nie wiem... i smutny akcent, tylko 2 sztuki przez puste zaciecia - wine ponosza daremne haczyki, ktore byly idealnie proste, czy wy swoje wyginacie? dodam, ze po zmianie haka wyciagalem wszystko, szkoda ze przez 20min
stu6-60 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 graty dla pierwszego kucharza Mańka, ...ba ,jak sie jest No.1 , to trzeba byc "debesciakiem"....we wszystkim Pozdro-Radek.
Kubiak Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 czy u was tez tak jest o tej porze? Ja miałem takie brania jak łowiłem karpie. Bardzo mocne branie ale trwa bardzo krótko, i praktycznie nie da się go zaciąć.
pio Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 2 godzinki popołudniowego spiningowania odry bez efektu , ale za to fajnie było podpatrzeć " zakochane leszcze "
warszawa_24 Napisano 5 Maja 2009 Napisano 5 Maja 2009 Bardzo mocne branie ale trwa bardzo krótko, i praktycznie nie da się go zaciąć. ja też miałem takie ostatnio.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.